אנחנו גזע איטי

בלאונטי

New member
אנחנו גזע איטי

אנחנו גזע איטי. אנחנו חושבים לאט, אנחנו מבינים לאט, ובעצם כל הפיתוחים שלנו מתבצעים מאד לאט והסיבה העיקרית היא שאנו למדנו לחשוב במילים. מילים ארוכות והתנסחויות מאיטות אותנו וגורמות לנו לחשוב כלכך לאט שזה כבר מגוחך. אנחנו גזע שלם של בני אנוש שפשוט צריכים למלל לעצמם כל מחשבה, מסדר היום ועד פיתוחים מדיהימים! אם תקחו תינוק שרוצה להגיע למוצץ שלו, והוא עדיין לא למד לדבר, מספיקה לו עשירית השניה כדי שניצוץ חשמלי במוחו יגרום לו מיד להבין שהוא רוצה מוצץ, ואף יזכיר לו היכן הוא. אם תקחו את האם של אותו התינוק שתרצה להגיע לארנק, יקח לה קצת יותר מעשירית שניה ומניצוץ חשמלי קצר. היא תאלץ לבנות משפט שלם בשביל נקודה כלכך פשוטה. ואם ניקח את זה כמה צעדים קדימה: אדם חושב שהוא יגיע יותר מהר בלי חיכוך עם הקרקע, מכאן שפיתוח של כלי תעופה יהיה מאד שימושי, אבל מצד שני, איך יבנה כלי שיכול לעוף? ועוד להכיל בתוכו אנשים? איך זה בעצם עובד אצל ציפורים? מה גורם להם לעוף? איזה חומרים יהיו קלים וחזקים? איזה מידות יהיו בקנה-מידה נכון למשקל? כל שאלה ותשובתה. אני עוד לא מדבר על מחקר או פיתוח. אני מדבר רק על הרהור ברעיון, רק הסנדוויץ´ גבינה שאתם חושבים עליו בדרך לביה"ס. כל זה כלכך איטי, כלכך לא חכם. עם יהיה גזע אחר שזהה לנו מכל בחינה, רק שלגזע הזה לא יהיה הצורך למלל את מחשבותיו, הוא יתקדם במחשבותיו ומסקנותיו בערך בקצב של פי עשר מאיתנו, ומה שאנחנו נעשה בעשר שנים, הוא יעשה בשנה אחת בלבד! אם יש כאן מישהו שהצליח, ולו לרגע, לחשוב מחשבה מבלי לפשט אותה למילים באופן אינסטקנטיבי, אנא יידעו אותי, כי אפשר לפתוח תורה שלמה על היכולת הזאת. חג שמח.

rshilkrot

New member
באמת חשבתי על זה...

וזה מטריד אותי כבר הרבה זמן. ואפילו הגעתי למסקנה שיש לי בעיה עם מילים - הם פשוט איטיות מדי, ותמיד חיפשי דרך לעקוף את המחסום הזה (ואפילו פרסמתי בפורום מספר רעיונות שלי..) כשאני מתחיל משפט, אני מרגיש שיקח לי כ"כ הרבה זמן להגיע לסוף שלו, ואפילו אם אני אצליח להגיד אותו מהר ומובן יש סיכוי שאני בכלל לא אצליח להעביר את המסר שלי כמו שצריך לבנאדם שאני מדבר איתו. (בגלל זה יוצא לי לדלג על מילים כשאני מדבר, ולהחסיר מילים כשאני כותב) אין. צריך למצוא איך מעבירים מסרים בלי הצורך לדבר. זה מאיט אותנו. ואפילו יש לי רעיון.. (שכבר פרסמתי) אינסטינקטים! הם המחשבה הכי מהירה של המוח...פשוט מיידיים. המוח בכלל לא צריך לפעול כדי לשלוף מהמותן אינסטינקט. צריך לנצל את החור הזה במחשבה האנושית כדי להעביר מסרים למוח במהירות שיא.

RedStorm

New member
ואאהא

אז תסביר לי בבקשבה שוב מה הכוונה שלך שאנחנו חושבים במהירות מדהימה ומגיעים למסקנות במאית שניה...... אבל היצר שלנו לבטא את הרעיונות במילים זה מה שמעט אותנו? ...... אז איך אחרת ! אני מוכן לתרום את מוחי לרעיון

IC4

New member
אני מזדהה עם מה שRSHIKSHTOCK

אמר אבל אני קראתי את ההודעה המקורית וחשבתי יותר לא על הרעיון של לדבר עם מישהו אלא לנסח את זה לעצמנו וזה באמת די מציק שהכל יותר מורכב אבל שוב יש לנו דוגמא קלאסית של משהו שאפשר לראות כיתרון ומצד שני כחיסרון כלומר התחכום בלחשוב עם מילים הוא בעצם פרימיטיבי ומטופש? השפה נוצרה כי היה בה צורך נראה לי שאם נחיה בלי לחשוב באופן הקיים אנחנו לא נהיה מודעים בכלל לאפשרות של להתיחס ל-כן- לחשוב ולנסח כדבר מציק זה מעין IGNORANCE IS BLISS? או במקרה זה IGNORANCE IS FUTILE לטעמי. כשהזמן יבוא , נדע לעשות אפגרייד למוח שלנו

בהקשר זה אני חייב לציין../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif

את הסאגה הנהדרת של אנדר בספר "המשחק של אנדר" מתואר גזע הבאגים שמפותח בהרבה מבני האדם וצורת התקשורת שלו זה עם זה היא באמצעות מחשבות

srullli

New member
אתה מזכיר מדי פעם

את "מסע בין כוכבים" , אני לא זוכרת טוב הרבה פרקים , אבל זה מזכיר לי את הפרקים על ה"בורג" : מן מקום עם המון יצורים שחציים מעין בני-אנוש וחציים רובוטים, כל אחד מהם מתפקד אומנם בפניי עצמו כמו עוד מכונה , אבל מה שמעניין הוא שהם לא מדברים שם או משהו , אלא פשוט חושבים באיזשהוא אופן בצורה קולקטיבית , כמו יישות אחת ...... דיי מוזר..... זה כאילו ייצור אחד שמרכיב הרבה כאלו......

למעלה