אנחנו גרים בחו"ל ובעלי קיבל צו מילואים

FalseAngel

New member
אנחנו גרים בחו"ל ובעלי קיבל צו מילואים

המפקד שלו מיודע, הקצינה קישור גם.. ועדיין שולחים לו צוים.
בפעם האחרונה הצו נשלח לפני הטיסה, נאמר לו שיטפלו בזה מספר פעמים כמובן שלא טיפלו ושבוע לפני היה לנו מרתון שיחות/ עצבים עם חצי מהמפקדים בגדוד.

הפעם הוא בחו"ל גם כשהצו נשלח, ויתכן והוא יחזור לארץ לביקור בסוף אותו החודש (כשבועיים אחרי תום המילואים), האם אנחנו צריכים לעשות משהו?
ממה שקראתי בפורום יתכן והוא יצטרך להתייצב ביחידה תוך 21?

תודה מראש

למה אתה תמיד מציע לקבול?

כמו שאושי רשמה, יש קריטריונים מדוייקים וזה אפילו תלוי בהחלטת החייל, אולי לא במקרה הזה אבל אצלי בגדוד היו חיילים שהתאימו כדי להיגרע לר"מ 70 אבל כשדיברנו איתם על העניין הם לא הסכימו...לא תמיד הקישור לא בסדר!

guya72

New member
מדוע קבילה

לא טענתי שתמיד הקישור לא בסדר.
לפעמים גם המילואימניקים לא בסדר...
לפי התיאור כאן, עושה רושם שבמקרה דנן הקישור אכן לא בסדר.

מנסיון שלי עם המערכת הצבאית - הקישור לא תמיד יעשה את העבודה בצורה הראויה. במקרה כזה, אם יש מישהו שלוחץ "מלמעלה" לבצע את העבודה - זה רק עוזר (הנסיון המר שלי עם הקישור הוא שמרחו אותי במשך שנה כדי לקבל החזר נסיעות, ורק פנייה לנקח"ל גרמה להם להתייחס לנושא ברצינות).

אושי231

New member
היי

יש מספר קריטריונים שלפיהם ייגרע איש מילואים לחו"ל.
לדוגמא: החייל צריך להיות לפחות בן 26 ולהימצא לפחות 18 חודשים רצופים בחו"ל וכו' וכו'.
גם אם בעלך נמצא הרבה בחו"ל לא בהכרח שהוא עומד בקריטריונים ולכן זהו דבר שצריך לברר עם משרד הקישור.

צווים תמיד נשלחים גם לאנשי מילואים לחו"ל כי יש כאלו שכן מתייצבים או חוזרים מחו"ל במיוחד ועוד מגוון סיבות.
לפי הפקודה, אם איש המילואים יצא לחו"ל עד 4 ימים לאחר שליחת צו התזכורת (הצו שמתקבל בדואר רשום), משמע הוא אינו מחוייב בהתייצבות.

בכל מקרה, תהיי בקשר מול קצינת הקישור, היא רואה שהוא בחו"ל לפי דוח שהיא מפיקה כל בוקר, אבל אם בעלך מקבל צו יש לתזכר אותה.

אושי231

New member
אני רוצה לתקן את הניסוח שלי

רשמתי בשורה הראשונה "ייגרע לחו"ל"
זה כנראה מה שקורה כשעושים הרבה מילואים ומחסירים שעות שינה..

הכוונה שלי הייתה שייגרע לר"מ 70.
ר"מ 70 זו יחידה שאליה מוצבים כל החיילים העומדים בקריטריונים שדיברתי עליהם.
המונח "נגרע לחו"ל" זה סלנג ממשרדי קישור שבינו ובין האמת אין שום קשר

FalseAngel

New member
תודה

אנחנו לא מתגוררים בחו"ל מספיק זמן בשביל גריעה, והוא גם לא מעוניין בזה כי אנחנו כן מתכננים לחזור לארץ והוא כן יחזור לשירות מילואים. פשוט הוא יידע את כל הנוגעים בדבר שהוא בחו"ל לשנה וחצי הקרובות אז אני מניחה שקיווינו שלא ישלחו צוים בזמן הזה.

בכל מקרה, נתזכר אותה. תודה!

למעלה