אנחנו,ההורים -נקודה קריטית.
ההודעה של אורית שעדיין במורד העמוד הנוכחי,
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=74&MessageId=177941619[/URL]
הודעה זו מביאה אותי לחשוב בכל הימים האחרונים.כתבתי שם משהו,בתגובה אבל נראה לי שלא די חזק.ואני פותחת הודעה חדשה על מנת שדעתי תישמע בבירור..
אורית תיארה בצורה מאד פלסטית סוג של אי שקט שמלווה את הבנות שלה,ולפי התגובות [ולא רק]מסתבר שמלווה גם אותנו,גם כאשר הקשיים של הילדים שלנו אינם קיצוניים.משהו חסר,משהו לא נוח,משהו לא שקט. הצורך האימהי להיטיב מביא אותנו לרצות בפיתרון ברור וחד משמעי. לפעמים הולכים בעטיו לריפוי בעיסוק,לפעמים הולכים לטיפול רגשי,ועוד ועוד.אבל לדעתי כל הליכה לחוג כזה ומומחיות אחרת צריך להיות במסגרת חשיבה
שהתשובה האולטימטיבית היא אנחנו וטיב הקשר שאנחנו בונים עם הילדים שלנו.לא אחת אני שומעת אמא שאומרת "כשאני מתעצבנת אני מודה,אני לא עומדת בזה ואומרת לילד/ה שלי משהו שאחר כך אני מתחרטת עליו מאד" או 'לי חשוב שילמדו ואם הם לא לומדים אני מגיבה ומגיבה רע". " אני 'מתקרצצת' כשאני דואגת ומחטטת בנשמה- אין מה לעשות,זאת אני ..."איך שאנחנו מתעצבנים....איך שאנחנו מגיבים למה שחשוב לנו ולא נעשה כמו שהיינו מצפים...איך שאנחנו בכלל הורים
,זאת האיכות שעבור ילדינו משמעותית עד מאד.מפני שהכשל המשמעותי ביותר היה לילדינו עם הדמויות שעזבו אותם או נטשו אותם ,ואת התיקון,את הקשר הטוב והמאוזן,הם מחפשים מאיתנו ובנו כמבוגרים שחיבקו אותם במשפחה לתמיד .אז למרות שהאימוץ קורא להשכיל בהרבה עניינים חיצוניים לנו,האימון המרכזי לדעתי,הוא לגבי מרחב ההורות שלנו.הרבה פעמים זה קשור לאיך שאנחנו היינו ילדים ,וגם למה שאנחנו למדנו מההורים שלנו. ולפעמים מה שהבטחנו לעצמנו שלא נעשה- את זה בדיוק אנחנו עושים...למגינת ליבנו.אני קוראת להחזיר את מוקד ותהליך העבודה
פנימה. אל עצמנו.כי אנחנו ה'מוציאים והמביאים' ובידנו השפעה רבה מאד על ילדינו ,בוודאי בגילאים הצעירים אבל גם הלאה.איך נהיה אנחנו הורים משמעותיים וטובים יותר לילדינו- התשובה היא ספיציפית מאד בהתאם למי אנחנו ומי ילדינו .
בחזרה לאורית- מכל כתבייך שקראתי את נשמעת אמא מאד אוהבת ורגישה לצרכי הילדות שלך.בעיני המשך עיקבי של הדרך שבה את הולכת,כפי שנשקפת מהפוסטים שלך,היא תשובה הולמת מאד למצבים שתיארת בצורה כה אמינה.לאט לאט הילדות מפנימות וסופגות,גם כשבמילימטר היומיומי לא תמיד את מוצאת הוכחה חותכת לכך.