אנחנו והרבנות הולכים להתכסח ??

אנחנו והרבנות הולכים להתכסח ?? ../images/Emo10.gif

לי ולבת הזוג שלי יש חלום: אנחנו רוצים והחלטנו שאנחו מתחתנים רק: בטבע !! שנינו עם אותה "שריטה" בראש, שנינו פריקים של טבע, ונשבענו שאנחנו רוצים חתונה בטבע הפתוח, וככה גם נעשה. לא אולמות. ולא "גני אירועים". מקום פתוח זה אומר, או ליד הים, או ביער, או באחד המצפים היפים בארץ ולא חסרים מקומות יפים בארץ. ואז אתמול נחת עלינו הבום: חבר שלי הסביר לי שאנחנו יכולים לשכוח מהחולומות של חתונה בטבע מסיבה שהעלתה לנו את הדם לראש: הרבנות בארץ לא שולחת נציג שלה לחתן את הזוג הטרי אלא ב 2 תנאים: 1. שתהיה תעודת כשרות למזון (קייטרינג או כל מטבח אחר) 2. שיהיה תעודת כשרות גם למקום (!!!!!!!!!!) שבו עושים את החתונה. ומכיוון שהטבע הפתוח איננו "מקום" , ואין לו תעודת כשרות, הרבנות לא תשלח נציג שלה לקדש ולחתן אותנו. ברגע הראשון אמרתי לחבר לי שאני מצפצף. אני בן 33 בדרך ל 34 (כן כן... אני יודע.. אני נחשב בציבור הדתי לרווק מזדקן, אבל אתם רואים .. אם לי יש סיכוי אז לכל אחד זה יכול עוד לקרות) ואני כבר לא איש צעיר, ואני מכיר את הממסד טוב מאוד על כל הפולישיטיק, וגם את ההלכהאני מכיר היטב, ואני יודע שמבחינה הלכתית אנחנו מכוסים: מספיק 2 עדים כשרים, טבעת, את הטקס המתאים - וסגרנו עניין. "נכון" - ענה לי החבר שלי, מבחינה הלכתית אתם נשואים כדת וכדין, אבל מי בכלל אמר שיש איזשהו קשר בין הרבנות בארץ לבין ההלכה ? אתם אולי תחשבו זוג נשוי מבחינה הלכתית, אבל עם הרבנות קבעה ש"לטבע" אין תעודת כשרות, היא לא תשלח נציג מטעמה לחתן אתכם - ואם נציג מטעמה לא נשלח לחתן אתכם, אתם לא תהיו מוכרים כזוג נשוי מבחינתם, ואם אתם לא זוג נשוי מבחינתם - המדינה לא מכירה בכם כזוג נשוי, ובתעודות זהות שלכם אתם תמשיכו להיות רווקים, גם מבחינת הסטטאטוס שלכם, אתם יכולים לעשות שמיניות באוויר, המדינה לא תכיר בכם כזוג נשוי". ניסיתי להבין ממנו למה הרבנות מתעקשת שיהיה תעודת כשרות גם על המקום שהרי בטבע הפתוח אין "מקום", והוא טען שהכל עניין של כסף, ג'ובים. מקומות שצריכים תעודות כשרות זה עוד ג'ובים למשגיחי כשרות, הכל מתחיל ונגמר בעוד ועוד כסף. זה השלב שבו גם לי וגם לה הוריד בראש הלך להתפוצץ מרוב כעס. הוא מילמל משהו על כך שיש איזשהיא אגודה (?) אירגון שהוא לא זוכר את שמם, של רבנים שמנסים לקרב את היהדות לחילונים, והם מונים כמה רבנים שמוכרים ומוסמכים לערוך חופה וקידושין שיהיו תקפים גם מבחינת המדינה - גם בטבע, אבל לא ידע להגיד את שמם, ואמר שיש ביקוש כל כך גדול לזה שיש תור מאוד ארוך של אלפי זוגות שממתינים. שורה תחתונה: מה עושים ? מישהו יכול לתת לנו את השם או הכתובת של אותו אירגון ? איך מגיעים אליו ? פתרונות ? ושוב תודה (לפחות על ההקשבה) ואם יש כאן אנשי מקצוע או מישהו שיכול להפנות אותנו לאנשים שיודעים יותר לענות - המון תודה מראש.

לאונידס

Active member
קרדום לחפור בו

ידוע לי שמערימים ברבנות קשיים אחת הסיבות (בנוסף לאלו שציינת) היא שיש הבדל בתעריפים (תעריפי אגרה רשמיים) בין אולם לאופציה אחרת האופציה שלך היא זולה מידי אתה צריך לפנות ישירות לרב שלא אכפת לו להסתכסך עם הרבנות. רב צבאי למשל יכול להיות התשובה.

לאונידס

Active member
כן, ביררתי אישית

נראה לך שאני ארשום שמועות לא בדוקות? אתה רושם שמועות לא בדוקות? התעריף הוא תעריף רשמי

תגובתי הייתה לאיש ולמיתוס...

והוא בהודעתו כתב: ואז אתמול נחת עלינו הבום: חבר שלי הסביר לי שאנחנו יכולים לשכוח מהחולומות של חתונה בטבע מסיבה שהעלתה לנו את הדם לראש התעריף אכן רשמי, אבל או לפי המקום, או במקרה שלו, לפי מס' המוזמנים.

urib

New member
כן יש ארגון כזה

ושמו "צוהר" אני לא יודע איך בדיוק להגיע אליו (נסה אולי אחד-ארבע-ארבע) אבל אני מכיר רב אחד שחבר בו פנה אלי לאימייל ואשמח לעזור [email protected]

urib

New member
כן יש ארגון כזה

שאני מאמין שיוכל להיות לעזר אם אני זוכר נכון קוראים לארגון "צוהר" נסה באחד-ארבע-ארבע אם לא הסתדרת - פנה אלי באימייל אני אנסה לעזור [email protected]

למעלה