אנחנו יודעים שדנו בזה הרבה, אבל...

dorlim

New member
אנחנו יודעים שדנו בזה הרבה, אבל...

בכל זאת רצינו לדעת מה דעתכם. מזנונים או הגשה. אנחנו יודעים שהנושא נדוש, אבל בכל זאת.... היינו די סגורים על מזנונים, ואנשים לא התלהבו משום מה. דעתכם חשובה לנו. תודה, צוות דורלים

אני בעד הגשה

כאשר אני מגיעה לארוע ורואה מזנונים אני ישר מתבאסת- למי יש כח ועצבים להתחיל להסתוסס עם הצלחת, אני רוצה שישרתו אותי כאשר אני מגיעה בתור אורחת לחתונה

oritpl

New member
הגשה

אני מסכימה עם קודמתי שהגיבה בנושא גם אותי מבאס לעמוד בתור עם הצלחת כמו בצבא אבל הכי הרבה מתבאסים המבוגרים והזקנים, לדוגמא סבו של חתני לעתיד עצמאי לחלוטין אמר בצורה זו או אחרת שאם נעשה הגשה, הוא לא בא לחתונה....

*שיר

New member
אני באופן עקרוני בעד מזנונים אלא אם

יש לכם הרבה מוזמנים, ואז לא הגיוני שהאורחים יעמדו בתורים ארוכים ועדיף הגשה. כאשר יש הגשה יש תחשוב שהחתונה מתחלקת לשלבים, האוכל הופך לחלק יותר מרכזי בארוע והריקודים נפסקים מדי פעם בשביל המנות.

נורא תלוי באירוע ובאורחים

ההורים של הגבר התעקשו על הגשה - יותר מכובד, אנשים לא עומדים בתור. היה על זה ויכוח ארוך. הקטע הוא כזה, הגשה מכתיבה לך את קצב האירוע- מתי יושבים, מתי רוקדים, מתי עושים דברים אחרים. הגשה גם מכתיבה סגנון מסוים של אוכל. לכן היא מתאימה לסוג קהל מסוים - קהל מבוגר יותר, קהל מזרחי (ככה זה חצי אצלנו) וכו´. מזנונים מתאימים לאירוע צעיר יותר, לסגנון אכילה רשמי פחות. אנחנו אוהבים את זה כי זה מאפשר מגוון רחב יותר של מנות וטעימות. אנשים יכולים לקום, לאכול, לרקוד, לחזור ולאכול שוב ושום דבר לא יברח. מה הפתרון ? לחתושתי שילוב. יש אופציות לשילוב חלק מהמנות בהגשה וחלק במזנון (לדוגמא, סלטים וקינוחים במזנון, עיקריות בהגשה). אנחנו מתכננים לשלב בצורה אחרת - לעשות 3-4 שולחנות של "מבוגרים מכובדים" - סבים ודומיהם, שיקבלו הגשה ע"י מלצרים מהמזנון. לפעמים המקום דורש שתשלמו על המלצרים אקסטרה, אבל זה לגיטמי בעיני. שאר האורחים יתכבדו במזנון, כשלמצרים תהיה הוראה לשים לב, ואם מישהו לא קם, לשאול אם אפשר לעזור.

אתי@

New member
הגשה!!! ../images/Emo41.gif

אני לא אוהבת לחכות לתור בשביל אוכל (ואני גם לא מבינה מה היתרון שבזה...). וחוץ מזה, לאורחים המבוגרים לפעמים קשה לעמוד הרבה זמן וכדאי להתחשב בהם.

אני דווקא בעד מזנונים (כרגיל אני

בודדה במערכה...) ואני חושבת שזה נותן נופך יותר צעיר לחתונה. כשיש הגשה, אנשים חייבים לקום, להסתובב, לפגוש אנשים חדשים, ולעשות יותר שמח. בתור למזנון (לא שעה בתור כמובן...) י שבדיחות ושיחות ונחמד כזה. חוץ מזה בהגשה, אף פעם לא מגישים לכולם ביחד, ונוצר מצב שמסתכלים על הצד הזני של האולם ומתחילים להתלונן למה הם קיבלנו ואחננו לא, מה זה וכו´, ואפילו באותו השולחן, נוצר מצב שמסתכלים בצלחת של אנשים אחרים שכבר אוכלים. חוץ מזה, מזנונים מאפשרים מגוון גדול יותר של מנות.

סיגל2

New member
גם אני חושבת שמזנונים עדיפים על פני

הגשה, בעיקר בשל הסיבה שאפשר לפגוש אנשים חדשים או לחילופין אנשים שהרבה זמן לא פגשתם ולא יצא לכם לדבר איתם.

שירי71

New member
יעל את לא בודדה גם אני חושבת כך

הדברים שציינת הם לדעתי מאד חשובים. בהגשה כל אחד בשולחן שלו ואין חיכוך בין האורחים. בתור עצמו יש מפגש וזה אחלה לדעתי ופחות רשמי - ואז זה עניין וסגנון של בעלי הארוע. אני אישית בעד מזנונים כידוע ולא היה על זה וויכוח אצלנו ...

שירי71

New member
מזנונים!!!

שתי בעיות יחידות עם מזנונים: א. יש אנשים שמתביישים לקום או לקחת עוד (לא הביישן למד). ב. יש אנשים מבוגרים שקשה להם לקום. בשבילם - לסדר שיהיה מלצר שתפקידו להביא לאדם הזה אוכל ולוודא שהכל בסדר עם אותם אנשים.

שירי71

New member
עוד משהו על מזנונים

לא זוכרת אם כבר סגרתם מקום או לא אבל אחד מהשאלות ששאלנו בכל מקום היה כמה מזנונים שמים. חשוב לוודא גם שיהיה מזנון אחד לפחות שפתוח עד סוף החתונה ללא תלות בשעה, ושעל כל מס´ סועדים פותחים מזנון נוסף.

מזאלונה

New member
מזנון!!! (או יותר נכון, שילוב)

גם אנחנו התלבטנו בין מזנון להגשה ובסופו של דבר החלטנו (לשמחתה של הכלה) ללכת על מנה ראשונה בהגשה וכל השאר במזנון. היתרון במזנון הוא שיש הרבה יותר גיוון בסוגי האוכל, ואלא אם אתם עושים מה שנקרא "הגשה אמריקאית" שבה כל אורח מקבל את הצלחת עם האוכל שלו, אז יש מלצרים שמתסתובבים עם המגשים מאורח לאורח ולדעתי אין לזה צורה. בחתונה שלנו המנה הראשונה הוגשה ישר אחרי החופה, כך שהצעירים הלכו לרקוד והמבוגרים אכלו בינתיים, ואז נפתחו המזנונים ואנשים הלכו אליהם (היה כמה מזנונים זהים, כך שאף אחד לא חיכה בתור).

למעלה