אנחנו מביטים על החיים

איל באש

New member
אנחנו מביטים על החיים../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

שהתוודעתי לראשונה לרעיונות הטנטרה בדרכי בעולם הזה, לא הצלחתי להבין מה מתכוונים שאומרים: "השקף של מחשבותיך", "היה כעד", "אל תזדהה עם".. "רק הבט מהצד". לא הבנתי, משום שכל הזמן ניסיתי בעצמי לעמוד מהצד , להשקיף , להיות עד למה שקורה לי, בלי לקחת חלק. ופה טעיתי בגדול ולמה? משום שאין כל צורך לנסות ולהתאמץ, ואין כל צורך להביט מהצד ולא להיות חלק מהחוויה, ואין כל צורך להשקיף כאילו אנחנו לא שם, כאילו אנחנו לא חווים את השמחה/כאב/שקט/רעש. אין הכוונה לעד במובן של ניתוק מהחוויה, ממש לא !!! אנחנו ממשיכים לחוות את החיים שלנו , וממשיכים להרגיש אותם בבשר החיי, רק ההתיחסות שלנו אחרת. אנחנו יכולים לראות שאנחנו רואים, לשמוע שאנחנו שומעים, להרגיש שאנחנו מרגישים, לשמח שאנחנו שמחים לאהוב שאנחנו אוהבים. אנחנו חיים את החיים הרגילים שלנו, פשוט רואים אותם אחרת. אנחנו נשארים אותו דבר, בעלי אותו מראה, רק מרגישים אחרת. אנחנו עובדים באותה עבודה , מדברים אוכלים ישנים מתעוררים אותו הדבר , רק מרגישים אחרת!! (ויכול להיות שנשנה כמה דברים בחיינו) זה לא סוד גדול , ואין זו דרך קשה או מסובכת ליישם את רעיונות הטנטרה!! הכל קיים בנו מעצם היותנו, קיים בנו מתמיד. רק להביט ,קרי להשקיף/להיות עד. רק להיזכר במה ששכחנו, קרי להיות ערים לעוד חלקים שקיימים בנו . אנחנו לא עושים דבר בעצם חוץ מלשנות את התפיסה, שמשנה הכל. הטכניקות מביאות אותנו אל... אבל הן לא באמת חשובות. הטכניקות מאפשרות לנו את הגשר לעבור למצב תודעה/תפיסה "חדש", אבל אל לנו להתישב על הגשר (הטכניקות) ולבנות לנו שם בית, כי זה פספוס של הרעיון. מדיטצייה, נשימה , או כל טכניקה אחרת הן רק כלי, כלי בארגז הכלים שלנו בחיים הללו, אבל הן אינן החיים!!!

Love Is Life

New member
איל, קבל ../images/Emo24.gif על מילותך המקסימות

"הקפצת" אותנו בעצם אל ה.. שורה התחתונה... כל כך מזדהה עם הדברים. ובמיוחד עם מה שכתבת על הטכניקות, שכבודן המקומן מונח, אבל הן רק הכלי שבדרך... אני חש זאת בגופי ובנשמתי בכל צעד שאני עושה, ואפילו לא טורח לזכור את שמות הכלים או את יוצריהם... לא חלילה מתוך חוסר הערכה, אלא מתוך ההתמקדות בעצמי-במה שזה עושה לי. ולא ממש אכפת לי אם קוראים לזה נשימה, יוגה, דמיון מודרך, או השד יודע איך... בשורה התחתונה-זה אני, שמגלה כל רגע מחדש מי אני, ואיך א-נ-י רוצה לחיות... בלי טרמינולוגיה... תודה!!!
LIL

איל../images/Emo140.gif נגעת בדיוק בנקודה ../images/Emo20.gif

אני מזדהה עם כל מילה והתהליך שעברת נשמע מוכר, לא צריך להתאמץ, צריך פשוט לזרום, מה שחשוב זה האיכות של החוויה בכל דבר בחיינו או שינוי התפיסה כמו שכתבת, הכל קיים בנו מתמיד. הטכניקות הן לא העיקר הן רק כלי למודעות/עירנות או מצב תפיסה/תודעה כמו שכתבת וצריך לזכור את זה.
תמשיך לכתוב לנו את מילותיך המקסימות
ליאור

למעלה