אנחנו ממש אובדי עיצות. אולי מישהו

cinderela5

New member
אנחנו ממש אובדי עיצות. אולי מישהו

יכול לתת לנו עיצה? בעלי ואני, שנינו עובדים (בעלי אפילו עובד שתי עבודות) ובקושי מכניסים הביתה 8500 ש"ח נטו. יש לנו 3 בנות מקסימות (17,14 ו-7 ). הילדים לא לובשים מותגים, ואנחנו גם בקושי יוצאים לבלות. ובכל זאת לא מצליחים לגמור את החודש בפלוס. ניסינו. באמת שניסינו. אבל זה מאוד קשה. בעלי קם כל בוקר ב-3 בבוקר לחלק עיתונים ובשעה 08:00 נוסע לעבודה במשרה מלאה עד 18:00 בערב. הוא פשוט הרוג כל השבוע. אני עובדת כפקידה רפואית (עבודה מפוצלת). על מנת לחסוך צהרון לילדה הקטנה האחיות הגדולות מטפלות בה עד שאנחנו חוזרים מהעבודה. אבל מה לעשות מהשכורות שמקבלים הם ממש משכורות רעב.

lironhappy

New member
תשובה לאובדת העצות

שלום רב צריך לבדוק כמה אתם משלמים למשכנתה או לשכירות זוהי ההוצאה העיקרית לפני אוכל צריך לעבוד עם דף הוצאות והכנסות כמו שהסברתי לאחת הכותבות לפניך . לי יש רק 2 ילדים אך ניתן להסתדר וצריך ליראות איפוה אפשר לחסוך בהצלחה

motco100

New member
לצערי במקרה הזה קשה לי להיות ..

אופטימי ואני אומר זאת בכאב ! המדינה לא מעודדת ילודה,שלושה ילדים זה פשוט מותרות במדינה שלנו שיהיו בריאות הבנות אבל זה המצב !

snowhite1064

New member
איזה דבר גועלי להגיד. שילדים במדינה

שלנו זה מותרות. במקום שאנשים יצאו לרחובות ויפגינו להגדלת שכר המינימום (כמו שההסתדרות מציעה אבל לא עושה כלום לבצע) אומרים להם לא לעשות ילדים. בתקופת הצנע אנשים לא חיו מהרבה ובכל זאת עשו ילדים ושרדו. אפשר לחשוב למשפחה המוזכרת יש רק שלושה ילדים. זה לא שהם עשו עשרה ילדים והם יושבים מובטלים בבית. על משפחות כאלה אני רוצה לראות שעושים תוכנית בטלווזיה ואז נראה את כולם חכמים גדולים.

ruven77

New member
ל-motco ולזוג המתלבט

ל-motco - להגיד מה שאמרת זו לא רק ציניות אלא גם טפשות.שלושה ילדים זה לא כל כך הרבה,זה לא שמדובר במשפחה שהביאה לעולם 8 ילדים.מדובר באנשים הרוצים את הטוב ביותר במצב הנתון. לזוג- יש מקומות בהם ניתן לקנות מוצרי מזון יבשים בזול,כמו גם חומרי ניקוי, כביסה וכן הלאה.אני גר ברחובות ויש לי כמה מקומות כאלה ממש ליד הבית.תתרחקו מרשתות שיווק כמו שופרסל ודומותיה,תתמקדו על הזולות כמו "חצי קופה"ו"חצי חינם". תתקינו חסכמים לצמצום הוצאות המים,איספו בגדים משכנים/מכרים אם ניתן ובהנחה והמשכתנה חונקת נסו להתמקח ולפרוס אותה.בהצלחה עם הבנות.

motco100

New member
Runen כנראה לא הבנת את ההודעה

לדעתי העצות שלך הן בנאליות וידועות לכל אני לא באתי לייעץ לזוג ולא לבקר אותם רק הצהרתי הצהרה כבעל משפחה, כיצד אני רואה את יחסה של המדינה לזוגות הצעירים ולמשפחות הצעירות . וכאשר זוג נדרש לשלם עבור גן חובה + צהרון עד 16:00 1,500 ש"ח ועוד 1,800 ש"ח לתינוק נוסף זה אומר הכל לגבי יחסה של המדינה לגבי הילודה !

דרינוש

New member
צודק

בזמננו צריך לחשוב פעמיים לפני שמחליטים להביא ילד לעולם. אבל כאן הילדים כבר קיימים וצריך לחשוב מה עושים הלאה. דעתי האישית שצריך להתחיל להתייחס לכל שקל כאילו הוא אחרון. כלומר לא לחשוב על משהו שעולה שקל וחצי שזה זול וקונים את זה. תראו, כשמתחילים לחסוך בקטנות הכסף מפסיק לברוח בין האצבעות. אולי זה נשמע מגעיל, אבל ככה מצילים את המצב.

ruven77

New member
ל-motco

אני לא טוען לחדשנות רבה בעצות אבל עדיין הרבה לא מיישמים אותם.צריך ליזום יותר.אני בזמנו פוטרתי,הכנסתי ירדה והתחלתי לקצץ היכן שניתן.בחישוב זהיר חסכתי 6000 ש"ח לשנה.אני מקבל את דבריך בנוגע למחירי גן וצהרון,ולכן יש לחסוך היכן שניתן ולשנות סדרי עדיפויות ובעיקר להתאים רמת חיים להכנסה ולא להפך..את יחסה של במדינה הטובעת בבעיות ביטחון לא נשנה.שיהיה לך בהצלחה וכל טוב.

תגובה לאובדי העיצות

ברצוני לעודד אותכם מאחר ואנומשפחה של 6 נפשות והכנסתי החודשית עומדת על 4000 ש"ח , המינוס לא חוגג . כמובן שאין בילויים ואין מותגים לילדים. אני רוצה לשתף אותכם, בני מתגייס בעוד כשבועיים לצבא ואין לי איך לקנות לא דברים. אז מה עושים? הלוואי ובעלי היה מוצא עבודה .כל בני הבית מתוסכלים מזה. אז תתעודדו לכם .יש מצבים גרועים יותר.

onkake

New member
לא להכנס לדכאון

קצת פרקטיקה - במידה ומשהו מכל אלה יעזור: 1. האם החלפת סביבת מגורים תוזיל עלויות? לפעמים כדאי לבדוק אפילו אופציית מעבר לקיבוץ שקרוב לעיר ולבדוק תוך כדי כך עלות "עסקת חבילה" של שכ"ד+חינוך באותו קיבוץ. 2. להוריד שימוש בדברים קטנים כמו הרתחת מים בפינג'ן במקום קומקום חשמלי, תנור נפט במקום חימום במזגן (לפחות בזמן יום כאשר רוב בני הבית מרוכזים באותו חדר) 3. תשומת לב לתפריט זול יותר: בשר טחון במקום שניצל, אורז במקום פסטה וכ"ו 4. אם יש בקרבת מקום קניה בשוק של ירקות, פירות, בשר וקטניות 5. עצות בנקאיות קטנות אך מועילות: ניהול חשבון דרך האינטרנט (במידה ויש), עלות קבועה של עמלות (כמו 22 ש"ח לחודש בבנק לאומי). חוץ מכל אלה, התכנית עסק משפחתי מפוצצת בטיפים מצויינים שכדאי לאמץ כמובן במידה והם עונים על קשיי היומיום שלכם. שיהיה המון בהצלחה והעיקר, על ייאוש ותמיד להיות עם יד על הדופק בנוגע להצעות והמלצות שיעזרו: אם באינטרנט, חברים או כל דרך שהיא.

למעלה