אנחנו מנסים לברר...

rainbow i

New member
אנחנו מנסים לברר...

בעבר העליתי השערה - בלתי מבוססת, לא מוכחת מחקרית, ונטולת "קשר סיבתי" בדבר האפשרות שחובבי ההדבקה הטבעית (לדוגמה בא' רוח) באמצעות מסיבות הדבקה, צריכים לנקוט משנה מחשבה וזהירות, כיוון שאין להם אפשרות של ממש לבדוק האם הווירוס שהם הולכים לקנות הוא מתוצרת הארץ, או תוצר מעבדה.

לפחות במקרה הזה - אני מתרשמת ש... החיסונים עצמם הם מדבקים, השימוש בהם אינו יעיל, גם אחוז כיסוי גבוה אינו נותן "חסינות עדר".

ומובן שלא חמק מעיני העיקרון שמדגים שוב שקודם עושים בלי לדעת, אחר כך מתעלמים במשך שנים מהתוצאות - תוך הכחשה. ורק בסוף, אחרי שיש המון קורבנות אז משחררים משפט כזה: "ברור שהחיסון הטבעי והחיסון באמצעות חיידקים שלמים מעוררים כמה תגובות חיסוניות בנוסף ליצירת נוגדנים. אנחנו מנסים לברר מהן," אומר מרקל.

טוב חברים, באמת כדאי שתבררו מהן. ובינתיים? כאילו החברה מהעדר צריכים להמשיך להתחסן בזה בסבלנות עד שתבררו?
ומה עם הנפגעים?
 

קומרן

New member
איך לעזעזל הבנת מהכתבה ש"לפחות במיקרה הזה"

החיסונים הם מדבקים?

מההתרשמות שלי... אין כל כך קשר בין מה שכתבת לבין הכתבה...
 

rainbow i

New member
בוא נגיע להסכמה אחת עכשיו

אתה לא תעזאזל אותי.
מבחינתי, נקודת המוצא שלי בכל דיון כאן בפורום - היא שאני מכבדת אותך, ואתה אותי.
אני מכבדת את זיפ, שחולק עלי לא מעט, ואני מכבדת את אמזה, שגם חולק עלי. ואני מעריכה את שניהם שכשיש נושא שבו הם מסכימים עם דעתי, ורואים לנכון לחלוק את ההסכמות שלהם, כמו גם כשהם מתקנים אותי.
עד היום שמחתי לחלוק גם איתך את אי ההסכמות שלנו, מבלי לעזאזל אותן למקום שהוא פחות מכבד אותי ואותך.

ובעניין ה-מה שלעזאזל הבנתי מהכתבה?
הנה ציטוט: "צוותו של מרקל דיווח ברשומות האקדמיה האמריקנית למדעים (PNAS) שבבונים שחוסנו בתרכיב האל-תאי העבירו חיידקים לבעלי חיים שלא חוסנו". (ההדגשה לא במקור).

אתה מוזמן לקרוא את המאמר שוב. החלק שנוגע לניסוי עם הבבונים מעניין אף מעבר למה שכתבתי...

ההתרשמות שלי.... אתה לא קורא עד הסוף, מגיב בפזיזות, ואין כל כך קשר בין מה שכתבת לבין הכתבה.
 

rainbow i

New member
גם אם זו הפרשנות שאתה מרגיש נוח איתה

אז אם הם מחוסנים, הם לא אמורים להידבק, וגם לא להעביר הלאה, נכון?
 

קומרן

New member
בחיסון הספציפי הזה הם הראו שאכן יש בעיה

אגב, יש חיסונים שבהם חסינות העדר היא פחות טובה - זה לא סוד.

בכל מיקרה , זאת לא הפרשנות שלי שאני מרגיש נוח איתה אלה מה שכתוב בכתבה ובכל מיקרה חיסון שלא מכיל חיידקים לא יכול להדביק.

בכל מיקרה, נסכים בלהסכים במה שמוסכם ולא להסכים במה שלא מוסכם.
 
לא רק מהכתבה - גם מהמחקר

הם לא ציינו בכתבה שלהם את המחקרים שמדברים על שחלו. הזנים הודות לחיסון, מה שאומר שהחיסונים הם אכן מי שתרם לתחלואה (בזנים החדשים):

מחקרים אשר יצאו בשנים 2008 ו- 2010 מצביעים על הסתגלות חיידק השעלת לחיסון וזאת באופן יצירת מוטציות ספיציפיות בחיידק השעלת אשר כנגדו מכוון החיסון. החוקרים מצביעים על קשר ישיר בין החיסון הניתן לבין יצירת אותן מוטציות, דבר הגורם לעלייה חדה במקרי השעלת באוכלוסיה המחוסנת והבלתי מחוסנת כאחד36-38.

36. Comparative genomic profiling of Dutch clinical Bordetella pertussis isolates using DNA microarrays: identification of genes absent from epidemic strains.King AJ, van Gorkom T, Pennings JL, van der Heide HG, He Q, Diavatopoulos D, Heuvelman K, van Gent M, van Leeuwen K, Mooi FR.BMC Genomics. 2008 9:311

37. Bordetella pertussis and vaccination: the persistence of a genetically monomorphic pathogen.Mooi FR.Infect Genet Evol. 2010 10(1):36-49

38. Comparative genomics of prevaccination and modern Bordetella pertussis strains.Bart MJ, van Gent M, van der Heide HG, Boekhorst J, Hermans P, Parkhill J, Mooi FR.BMC Genomics. 2010 11:627
 
למעלה