אנחנו מעוניניים לבנות בית ויש לנו..

ורד55

New member
אנחנו מעוניניים לבנות בית ויש לנו..

כמה שאלות : כשהתחלנו במספר בירורים , העלו בפנינו את המושג "בניה קלה " מישהו יודע במה מדובר ? האם הדבר בטיחותי ? העלו בפנינו את המפרט של הבנייה ומספר תמונות של בתים שנבנו כך , ועשה לנו רושם ממש טוב , מה גם שההבדל במחיר די משמעותי נשמח לקבל פרטים תודה רבה
 

mol3

New member
בנייה קלה

את ההבדל במחיר לא בודקים בעת הקמת המבנה, אלא אחרי כמה עשרות שנים. מבנים בבניה קלה מצריכים תחזוקה מאד אינטנסיבית ואורך החיים שלהם קצר משמעותית. אל תקשיבו לכל פקידוני הממשלה שמספרים שאורך חיי הקראווילות שהם בנו למפוני עזה הוא 50 שנים. לכו לראות מה ישאר שם עוד 10 שנים. כך שאם בודקים את הכדאיות לטווח ארוך, מגלים שזה ממש לא משתלם. מה גם, שההבדלים בארץ אינם משמעותיים באמת, כמו שהם בחו"ל. בעייה נוספת הינה מכירת המבנה. אף אחד לא ירכוש את המבנה הזה עוד 10 שנים. מה גם שלא ציינתם באיזה סוג מבנה מדובר. אם מדובר במבנה מעץ, תאלצו להפרד כל שנה מכמה אלפי ש"ח נוספים כדי שמישהו יהיה מוכן לבטח אתכם (אם בכלל). לסיכום... לא מומלץ. מבחינת בטיחות, אין בעייה (למעט מבני עץ מבחינת אש).
 

ורד55

New member
מדובר בבניית בית דו משפחתי

ויש לי עוד תוספת לשאלה : מה לגבי שקובית ? בהתחלה ביררנו על שקוביות ( אני יודעצ שבעבר זה היה מאוד פופולרי ) , ובבירורים שעשינו ( בעיקר באינטרנט ) , נמסר לנו שכבר לא בונים שקוביות , ועברו לבנייה קלה... ועוד משהו : הבנו שלא כל מקום מאשר הנחת שקובית בשטח ? האם זה נכון ? אנחנו מעונינים לרכוש שטח בישוב אורנית. תודה רבה
 
ביובל גד היינו עושים קוביות

בדרך כלל ללקוחות מוסדיים . בזמנו זה היה די זול אבל זו בניה טרומית , ההובלה וההנפה של הדברים הללו מאוד יקרה . להרים 40 טון זה ממש לא זול . לבונה הפרטי הקטן אין מוצא אחר פרט לבניה רגילה
 

אם פי 3

New member
לא לשקוביות!

לא בטוח שזה יוצא יותר זול לטווח רחוק, זה עשוי מנייר (כלומר גבס, אבל מרגיש כמו נייר) ולא מבודד - רעש, חום-קור... בעיה לתלות דברים על הקירות, בעיות רטיבות ועוד. אה, ויש לזה גם נטיה להתרחק מהבית. הילדים שלי כיום בשקובית, מחוסר ברירה. אם רק יש אפשרות אחרת, הייתי מוותרת על זה.
 

Rשף

New member
תוכל לפרט

למשל מה זה "תחזוקה מאד אינטנסיבית", בהנחה שלא מדובר בבתי עץ אלא בשלד פלדה בצפוי לוחות שזו אחת השיטות הנפוצות. אני מסכים, מבדיקות והשוואות, שהמחיר באמת לא זול משמעותית.
 

ורד55

New member
לפי מה שהבנו זה

קירות גבס בכמה שכבות מבודדות בינהם מכל מיני חומרים...
 

בינא

Member
לורד55 >בניה קלה? חצי כבדה? כבדה?

בניה קלה = בניה בפנלים מבודדים בניה קלה = בניה עם שלד עץ בציפוי לוחות פנימיים וחיצוניים. בניה קלה = שלד פרופילי פח פלדה מכופפים (כמו של גבס) בציפוי כנ"ל. בניה חצי כבדה = שיטת "בית ישראלי" > www.bayit-il.co.il בניה כבדה = בטון, בלוקים וטיח = בניה קונבנציונאלית. בניה כבדה = בניה טרומית = קירות ותקרות בטון יצוק במפעל ומובא לשטח. בניה כבדה = "אשקוביות" - היה פעם מפעל כזה של חברת "אשבת" שייצר קוביות בטון ופיזר אותן בכל הארץ, בעיקר באזורים שנדרש בהם בניה בטחונית של בטון, בגלל הפגזות. הן היו בנויות כמו המרחבים המוגנים היום והגיעו לשטח על מובילי טנקים. היו להם "אוזניים" איתם הניף אותן מנוף כבד והציב במקום. נורא חם בקיץ וקר מאוד בחורף וכיום לא מייצרים אותם כי לא כדאי. המלצתי: הכנסו לאתר "בית" - www.bayit-il.co.il בו תוכלו לראות ולקרוא על שיטות בניה שונות והשואה בין תכונות השיטות השונות (עץ/בטון/פלדה). אם תרצו עוד מידע לאחר מכן, אתם מוזמנים לכתוב לדוא"ל המופיע למטה בחתימה. האחזקה בבניה חצי כבדה שואפת ל-0, בגלל השיטה ובגלל החומרים מהם היא בנויה. ניתן לקבל מספרי טלפון של פרטיים שבנו בשיטה לפני שנים ולשאול אותם ישירות. גם מחיר המבנים נשמר והם אינם מאבדים מערכם היות שקל וזול לתחזק אותם ולאחר מספר שנים רב, נראים טוב בהרבה מכל הבתים הבנויים בשיטות הבניה הקלות והכבדות. לא נמצאו בעיות רטיבות משום סוג לאורך השנים ולא נרשמו תביעות כלשהן מבעלי בתים שבנו בשיטה "בית ישראלי החצי כבדה ב-16 השנים האחרונות מאז השיטה פותחה קיימת למגורים.
 

ענתש

New member
ממה שבדקנו עבור עצמינו -

בעץ לא התעניינו בכלל כי זה לא הטעם שלנו (ובתי עץ יקרים מבניה רגילה לדעתי, בכל מקרה) ולגבי כל סוגי הבניה הקלה האחרים - מה שזול בסוף יוצא יקר. השוק הישראלי לא פתוח לזה. זה בית שתהיו תקועים איתו ולא תמכרו לעולם במחיר הוגן ומכיוון ש(לטעמי בכל אופן) אם בונים בזול אז בונים כדי להתקדם משם בעוד X שנים אז אתם רוצים לבנות משהו שימכר בעתיד. עדיף לתכנן חכם ולתכנן קטן (כלומר, להגיש תוכניות לבית השלם ולבנות רק חלק קטן ולתכנן מראש את השינוי כשיהיה לכם כסף) ולבנות כמו שצריך. אפשר לחסוך בבניה בכל דבר מעבר לשלד, שצריך להיות טוב. כל דבר אחר אפשר בעלות כזו או אחרת להחליף בהמשך החיים.
 
למעלה