אנחנו נקבע לכם מה ללמוד, אם בכלל..

THE WIZARD 55

New member
אנחנו נקבע לכם מה ללמוד, אם בכלל..

על פי הקריטריונים, סטודנטים לתואר ראשון כלל לא יורשו ללמוד בישראל. סטודנטים לתואר שני ושלישי יקבלו היתר אם תחום לימודיהם אינו נלמד בגדה. בנוסף, סטודנטים לתואר שני יורשו ללמוד רק בתוכניות העוסקות בשיתוף פעולה אזורי או פיתוח דו-קיום ושלום אזורי. לאחר הגשת הבקשה, יבחן משרד החינוך את תוכנית הלימודים ויחווה את דעתו, אם התוכנית עונה להגדרה זו. אם מדובר בתוכנית לימודים בינלאומית, כמו תוכנית קלוג-רקאנטי לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, נחוצה גם המלצת משרד החוץ. בקשות ללימוד מקצועות בעלי "פוטנציאל לשימוש לרעה נגד מדינת ישראל", לדעת גורמי הביטחון, יידחו. קריטריון זה הוגדר על ידי השופטים כ"מוזר". מה דעתכם? אגב, יש שם מעט תגובות, אבל תציצו גם עליהם..

mike00

New member
למה שבכלל יתנו להם ללמוד בישראל?

וויז,אני לא מצליח לעלות אפילו לא סיבה אחת לאפשר לפלסטינאים תושבי הרשות ללמוד בישראל... למה שלא ילמדו במדינות ערב?למה דווקא אצל היהוד הציונים הכובשים?

עקרונית באמת לא מייק.

ברגע שישראל מאפשרת חופש תנועה יציאה וחזרה מוחלט של פלסטינים מהגדה לירדן ומהרצועה למצרים, אז אין סיבה.

mike00

New member
אין שום בעיה....רק בבקשה

שידאגו לסתום את המנהרות שיוצאות מהבתים שלהם ומכניסות נשק ומחבלים... אם אפשר גם שיעצרו את המחרטות שפועלות מתוך הבתים שלהם.. ובקיצור שיפסיקו את תמיכתם בארגוני הטרור ואז גם לא יתנו להם ללמוד פה[אני מקווה] אבל לפחות יאפשרו לפתוח את הגבול.. וביננו,אם מובארק רוצה הוא פותח את מעבר הגבול בלי למצמץ....עד היום,מתי שהוא רצה הוא ציפצף על ישראל.... מה שונה עכשיו??יש סיכוי קל שבקלים שהוא לא מעוניין בתנועת פלסטינים דרך מצרים??

אני הזדעזעתי!!

אבל במחשבה שנייה,נרגעתי כי ידעתי שאין קו אדום למדיניות המדינה (מדינה דמוקרטית?) בשטחים,אפילו היא רומסת ברגל גסה החלטות בג"ץ (ולאחרונה בג"ץ אסר על המדינה להשתמש "נוהל שכן"כדי לעצור חשוד פלסטיני ) למה לאסור באופן גורף? למה לא לבדוק כל מקרה לגופו של עניין? הרי השב"כ יודע בדיוק לגבי כמעט כל אחד מהשטחים,למי משתייך פוליטית,מה הפעילות שלו,תיק מלא!! אני כבר הגבתי לכתבה למגיב משה בודק (הוא הראשון במדינה שבעל התגובות ביותר !!,הוא משעה 5 מתחיל "להפציץ" את אמצעי התקשורת בתגובות לארועים שקרו במשך הלילה,או כתבה בעיתון) נקודת האור בסיפור,הוא בג"ץ שכבר נתן כמה רמזים עבים ביותר לנציגי צה"ל ואמר להם ,הפעם הגזמתם!!והחזיר אותם לבדוק את העניין בצורה אחרת,ומתן פתרונות חוקיים אם המדינה תתיר לפלסטינים לצאת לחו"ל אז כמעט כולם יעדיפו את חו"ל !! אבל המדינה סוגרת את כל הדלתות!! אם זו לא מדיניות של אפרטהייד וגזענות בעליל,אז לא יודע מה זה אפרטהייד!!

mike00

New member
לצערי אתה צודק,באמת ביטלו את נוהל שכן

והקצין שהשתמש בנוהל לפני 3 שבועות הועמד לדין!!! לכן הדוגמא שלך לא מתאימה... בקשר לנקודה שאתה מנסה להעלות,שהשב"כ יודע הכל על תושבי הרשות,קודם כל כבר היו מקרים מעולם.. אף אחד לא יקח אחריות במקום שבו הוא לא חייב,ומה יהיה אם יצליח לחדור לפה מחבל מתאבד??מי ייתן את הדין?אתה?? עדיף 1000 סטודנטים פוטנציאלים שיושבים בעזה מאשר הרוג 1 בפיגוע של סטודנט אחד שקיבל אישור.. ודרך אגב,אפילו ערבייה ישראלית הצליחה להפתיע כשריגלה עבור החיזבאללה...

ינשוף4

New member
למה?

א. (לא רוצה לחזור. ראה תגובות מפורטות אחרות שלי בעניין) כל זמן שקיים מצב לחימה- מערכות הבטחון הן הפוסקות האחרונות. ולא שמעתי על כל מקום אחר, בו, בזמן שקיימת לחימה, תהיה בכלל כניסת סטודנטים מארץ עויינת. (ולא רק לצורך מעבר. לשם שהות בארץ, וגם ללימודים שמסובסדים ע"י המדינה). כל מה שקורה כאן בתחום זה- זה "לא נורמלי" אחד גדול. ב. להבדיל מהערכתך את השב"כ, אני, דוקא, לא בטוח בהיותו "בעל ידיעה מוחלטת" לגבי כל אחד, מצד אחד, וכן מאמין בענייניות שיקוליו, מצד שני. ג. אז יש הבדל בין מעבר סטודנטים, ללימודים במדינות אחרות, לשהיה ממושכת שלהם בארץ, לשם למודים. ואם מדובר בלימודים בארץ, במוסדות שמסובסדים ע"י המדינה- אני חושב שבכל מקום המדינה שומרת לעצמה הזכות לקבוע מי האזרחים הזרים שאת לימודיהם תסבסד.

ינשוף4

New member
ושאלה בה נזכרתי עכשיו

(לא שהתעניינתי בכך קודם, אז לא יודע פרטים. רק שהשרשור הוביל אליה) "כמה סטודנטים צ'צ'נים לומדים, כיום, באוניברסיטאות ברוסיה?"

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא לתת לסטודנטים ממדינה אויב ללמד במדינה שלך זה מידיניות אפרטהייד? דיי להזיות

respecta1

New member
עובדה ../images/Emo4.gif

עזבי שהתייחסתי לאבו כרואן שדיבר בבירור על אלה מהרשות ואמר בלי שמץ של קשר מידיניות אפטרהייד
בכתבה עצמה מדובר על פלסטינים תושבי הגדה המזרחית.. אולי זה בילבל אותך כי הארץ מעוותים דברים אבל הם כתבו שם "מזרחית לירושלים" לא ירושלים המזרחית שבעצם התכוונו לגדה המזרחית

respecta1

New member
מה אתה רצינית?

מדובר שם על פלשתנאים משטחי הרשות
ונמאס לי לחזור על אותו דבר את חושבת שכתוב על משהו אחר תראי איפה =\

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif סתם נתתי לך לרוץ לקרוא אותה

כמה פעמים
רציתי לענות אותך

למעלה