אנחנו על סף התפרקות

צביקה5311

Well-known member
כמדינה, חברה, כעם.
הימין על מלא עלה לשלטון טעון.
זה עדיין לא מצדיק את מה שקורה.
כל מי שלא "זורם" עם הרעיון מוגדר מיד כאוייב.
הם דורשים לבטל את הפרדת הרשויות.
במילים אחרות, כל מי שמפריע "לדורסנות" של מוסדות המדינה, לקו ימני קיצוני, דינו, להפלט.
מלחמת אחים בלתי נמנעת.
הם מסרבים להבין שמי שקובע במדינה זה לא מי ששם פתק בקלפי, זה בולשיט. מי שקובע במדינה זה מי שמייצר לה הכנסה.
היום זה בעיקר מעמד הביניים שברובו חילוני ליברלי.
אנחנו, הציבור הזה, מתחילים להרגיש מאויימים.
בית המשפט שמגן אלינו מאויים. ארגונים כמו צבא, שב"כ ומוסד, מוקדם או מאוחר יישרו קו עם השלטון
עם ראש ארגון שמתאים לישום האגנדה.
במשטרה זה כבר קרה, השב"כ, הבא בתור
לא זכור לי מצב של כזה עימות קיצוני בית ממשלה ליועץ המשפטי שלה. לטעמי, הבעיה היא לא היועצת
אלא הממשלה הקיצונית ש "מקפידה" לצעוד כל הזמן על הגבול הדק בין מה שחוקי ומה שלא.
כבר כתבתי פה שהריבון הוא כמו חייל במיטווח
יש לו מימינו ומשמאלו גבולות גיזרה.
הממשלה הזאת עם האגנדה הקיצונית, אינה מסוגלת חיישם את המדיניות הקיצונית שלה במסגרת גבולות הגיזרה הקיימים, אז היא רוצה להרחיב את גבולות הגיזרה.
מה שהספיק לכל הממשלות בתולדות המדינה, ברור שלממשלת בן גביר סמוטריץ הקיצונית לא.
האגנדה שלהם כל הזמן "חורגת" מגבולות המותר.
אם שומרי הסף יכנעו, הלך אלינו.
מי אשם? עם ישראל, רציתם לפרק את החברה שלנו?
מראה לי ש "הצלחתם"
אני אומר את זה בסבירות הכי גבוהה
אם הממשלה לא תיפול מחר, המדינה תיפול.
בסופו של דבר, אותו ציבור שאחראי להכנסות במדינה
יקום וילך למקומות אחרים. ברגע שהמדינה תשאר יהודים ונוותר על "דמוקרטית", תם הטקס.
איך אומא ביבי? אנחנו פסע משם.
תעצרו, בואו נדבר,כי מחר כבר לא יהיה על מה

lemner40

Well-known member
כמדינה, חברה, כעם.
במילים אחרות, כל מי שמפריע "לדורסנות" של מוסדות המדינה, לקו ימני קיצוני, דינו, להפלט.
מלחמת אחים בלתי נמנעת.
הם מסרבים להבין שמי שקובע במדינה זה לא מי ששם פתק בקלפי, זה בולשיט. מי שקובע במדינה זה מי שמייצר לה הכנסה.
בית המשפט שמגן אלינו מאויים. ארגונים כמו צבא, שב"כ ומוסד, מוקדם או מאוחר יישרו קו עם השלטון
לא זכור לי מצב של כזה עימות קיצוני בית ממשלה ליועץ המשפטי שלה. לטעמי, הבעיה היא לא היועצת
הממשלה הזאת עם האגנדה הקיצונית, אינה מסוגלת חיישם את המדיניות הקיצונית שלה במסגרת גבולות הגיזרה הקיימים, אז היא רוצה להרחיב את גבולות הגיזרה.
מראה לי ש "הצלחתם"
יקום וילך למקומות אחרים. ברגע שהמדינה תשאר יהודים ונוותר על "דמוקרטית", תם הטקס.
מדינת ישראל תתפרק בוודאות
בגלל המון סיבות שונות אפשריות
אחת מהן זה שאין עם ישראל, יש 12 שבטים שאין שום קשר ואהבה בינהם, חרדים, ערבים, דרוזים, ערסים, רוסים, אתיופים, בדואים, צרקסים, חילונים, מתנחלים, מסורתיים מהפריפריה, עובדים זרים.
השאלה, לאן אתה עובר ?

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
מדינת ישראל תתפרק בוודאות
בגלל המון סיבות שונות אפשריות
אחת מהן זה שאין עם ישראל, יש 12 שבטים שאין שום קשר ואהבה בינהם, חרדים, ערבים, דרוזים, ערסים, רוסים, אתיופים, בדואים, צרקסים, חילונים, מתנחלים, מסורתיים מהפריפריה.
השאלה, לאן אתה עובר ?
אילו היית יודע כמה נישואי "תערובת" יש בין הרוסים למסורתיים מהפריפריה שלא לדבר על היישוב אריאל שבו יש קבוצת חיתוך ענקית של מתנחלים ורוסים. ואם כבר מדברים על "נישואי תערובת" יש לא מעט בין גם בין חילוניים למסורתיים מהפריפריה. הבעיה היא עם החרדים והערבים שחולקים על כך שמהלך הקמת המדינה של בן גוריון ז"ל היה צעד נכון, מבחינת הערבים זה היה פשע נגד האנושות ומבחינת חלק גדול מהחרדים זה הביא יותר נזק מתועלת וחלקם אומר במפורש לא ביקשנו להקים מדינה כדי שנצטרך צבא, רציתם מדינה, תשרתו אתם בצבא, אנחנו לא רצינו מדינה, לא ביקשנו אותה ואנחנו לא צריכים להגן עליה.

evglev1

Well-known member
מנהל
כמדינה, חברה, כעם.
מלחמת אחים בלתי נמנעת.
מראה לי ש "הצלחתם"
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שהמשבר עם היועץ המשפטי זמיר בעניין חקירת הרג המחבלים בקו 300 היה חריף בהרבה, בעיקר עם הצד של שמיר ז"ל בממשלת האחדות.

לגבי הגזרה גבולות הגזרה לא הספיקו לממשלות ולכן ממשלות נפלו לפני מועד הבחירות הקבוע לחוק, גבולות הגזרה שראה בחכמה יצחק שמיר ז"ל, לא היו מספיקים לתחיה ומולדת שהפילו את ממשלתו, ואני בתור ימני קשה ותומך נלהב של מצע הטרנספר של מולדת, אומר שהצדק היה עם שמיר ז"ל. גבולות הגזרה של נתניהו בקדנציה הראשונה לא הספיקו לחנן פורת ז"ל והממשלה נפלה על ידי הימין שבעצם מגן הגבולות העיקרי בני בגין, לא הסתפק בגבולות הגזרה של נתניהו בקדנציה הראשונה וחברה לרחבעם זאבי הי"ד וחנן פורת ז"ל. גם גבולות הגזרה של אריק שרון ז"ל לא הספיקו לליברמן (וגם לי לא) ולאחר פרישת פואד ז"ל, ליברמן סירב לחזור לממשלה בגבולות הגזרה הקיימים והבחירות הוקדמה בכמה חודשים ולאחר מכן גבולות הגזרה גם לא הספיקו לליברמן ואיתם, ושרון ז"ל סילק בצעד לא חוקי את בני אלון ז"ל וליברמן והכניס את פרס ז"ל וגם קיבל רשת ביטחון ממר"צ ומערבים, עד שהבין שגבולות הגזרה לא מספיקים גם לליכוד והקים את קדימה. הבעיה של הממשלה הזאת שרבים מבינים שגבולות הגזרה הם שהביאו את השבעה באוקטובר ולא מוכנים להסתפק בהם שוב.

צביקה5311

Well-known member
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שהמשבר עם היועץ המשפטי זמיר בעניין חקירת הרג המחבלים בקו 300 היה חריף בהרבה, בעיקר עם הצד של שמיר ז"ל בממשלת האחדות.

לגבי הגזרה גבולות הגזרה לא הספיקו לממשלות ולכן ממשלות נפלו לפני מועד הבחירות הקבוע לחוק, גבולות הגזרה שראה בחכמה יצחק שמיר ז"ל, לא היו מספיקים לתחיה ומולדת שהפילו את ממשלתו, ואני בתור ימני קשה ותומך נלהב של מצע הטרנספר של מולדת, אומר שהצדק היה עם שמיר ז"ל. גבולות הגזרה של נתניהו בקדנציה הראשונה לא הספיקו לחנן פורת ז"ל והממשלה נפלה על ידי הימין שבעצם מגן הגבולות העיקרי בני בגין, לא הסתפק בגבולות הגזרה של נתניהו בקדנציה הראשונה וחברה לרחבעם זאבי הי"ד וחנן פורת ז"ל. גם גבולות הגזרה של אריק שרון ז"ל לא הספיקו לליברמן (וגם לי לא) ולאחר פרישת פואד ז"ל, ליברמן סירב לחזור לממשלה בגבולות הגזרה הקיימים והבחירות הוקדמה בכמה חודשים ולאחר מכן גבולות הגזרה גם לא הספיקו לליברמן ואיתם, ושרון ז"ל סילק בצעד לא חוקי את בני אלון ז"ל וליברמן והכניס את פרס ז"ל וגם קיבל רשת ביטחון ממר"צ ומערבים, עד שהבין שגבולות הגזרה לא מספיקים גם לליכוד והקים את קדימה. הבעיה של הממשלה הזאת שרבים מבינים שגבולות הגזרה הם שהביאו את השבעה באוקטובר ולא מוכנים להסתפק בהם שוב.
גבולות גיזרה אינם קדושים. הכנסת רשאית לשנותם
היועצת לא ממציאה חוקים, היא פועלת על סמך הקיים.
כבר כתבתי לא פעם, רפורמה במערכת המשפט והפיכה משטרית, אלה שתי הגדרות שונות בתכלית.
הימין הקשה (לוין, רוטמן וחבריהם) רוצים פה מודל של רוסיה, הונגריה ופולין.
זה שינוי אופיה של המדינה. גם זה אינו קדוש.
טלי גוטליב יצאה עם חוק הסרת חסינות ברוב של 90 ח"כים. למה לא להכיל את זה על הפיכה משטרית?
רוצים הפיכה? אין בעיה, תביאו גם את לפיד, ליברמן, יאיר גולן וגנץ. אם כולם מסכימים, גם אני בעד.
אבל, לא לשבת עם אופוזיציה לצאת ידי חובה, קרי, הם לא איתנו, ניסינו, לא. בלי הסכמיות ופשרות אין רפורמה.

DANIAVNI

Well-known member
מי שקובע במדינה זה מי שמייצר לה הכנסה
גם זה לא נכון
הקול של מי שמייצר הכנסה שווה בדיוק כמו הקול של מי שלא מייצר
מה גם שלא כל כך קל להגדיר "הכנסה"
האם פרופסור לאשורית עתיקה מייצר יותר מרב דתי שכותב ספר תלמוד ?
אני חושב שהפרופסור אבל יש מי שחושב אחרת
וזו זכותו ( השאלה אם ההוא מכיר באותה מידה בזכותי ) .

evglev1

Well-known member
מנהל
אם אתם לא שולטים, העסק מבחינתכם מתפרק.
הלוואי והיה מתפרק לבד או לדעתם, אבל הם מפרקים אותו בכוונה. הם לא אומרים ישירות "בשביל מה לנו מדינה שאנחנו לא שולטים בה" אבל חלק גדול מהם מפסיקים להיות פטריוטים כשהם מפסידים בבחירות.

1ספי11

Well-known member
הלוואי והיה מתפרק לבד או לדעתם, אבל הם מפרקים אותו בכוונה. הם לא אומרים ישירות "בשביל מה לנו מדינה שאנחנו לא שולטים בה" אבל חלק גדול מהם מפסיקים להיות פטריוטים כשהם מפסידים בבחירות.
???
מה זה אומר "מפסיקים להיות פטריוטים?

lemner40

Well-known member
אסביר לך. שואלים איתי, אתה לא ימני?
אתה לא אוהב את המדינה?
הימנים הישראלים שבממשלה לא אוהבים את המדינה
הם אוהבים את עצמם
כמו המוטו שלהם : כח, כבוד וכסף
הם הורסים את מדינת ישראל
כי היא לא מענינת אותם

1ספי11

Well-known member
אם אתה מנוי לעיתון הארץ וקורא אותו תבין לבד, פטריוט לא ירשה לעצמו לכתוב ככה על המדינה והצבא שלו.
אומר מי?
מי שמתנגד להפיכה המשטרית הוא פטריוט.
מי שמשתתף בפוגרום בכפר ערבי הוא לא פטריוט.

מי שחושב שהמדינה היא מעל הכל וכל מה שהיא עושה הוא קדוש, הוא פשיסט.

evglev1

Well-known member
מנהל
אומר מי?
מי שמתנגד להפיכה המשטרית הוא פטריוט.
מי שמשתתף בפוגרום בכפר ערבי הוא לא פטריוט.

מי שחושב שהמדינה היא מעל הכל וכל מה שהיא עושה הוא קדוש, הוא פשיסט.
הפיכה או רפורמה זה עניין אחר, החוסר פטריוטיות מתבטא בסולידאריות כלפי האויב.

1ספי11

Well-known member
הפיכה או רפורמה זה עניין אחר, החוסר פטריוטיות מתבטא בסולידאריות כלפי האויב.
כשאתה הוא זהשקובע מיהו האויב.
פטריוטיות היא התייחסות למדינה ורצון לשמור עליה ולעשות אותה טובה יותר.
דרישה מהמדינה שתהיה טובה וצודקת יותר היא לא סולידריות עם האויב.

evglev1

Well-known member
מנהל
כשאתה הוא זהשקובע מיהו האויב.
פטריוטיות היא התייחסות למדינה ורצון לשמור עליה ולעשות אותה טובה יותר.
דרישה מהמדינה שתהיה טובה וצודקת יותר היא לא סולידריות עם האויב.
צודקת יותר זה פחות יהודית וזה אומר פחות ציונית.

למעלה