אנחנו פראיירים??!

gshpilberg

New member
אנחנו פראיירים??!

נושא המחירים בארץ - נכנסתי לאחת החנויות ברחוב החשמונאים....התעניינתי בשילדת קרבון שהם מייבאים. המחיר - 12,000!!!! אותה שילדה (שמיוצרת בסין) נמכרת בארה"ב ב 1000-1300 USD. כלומר, גם אם אני טס במיוחד לארה"ב, קונה את השילדה ומצהיר עליה במכס זה יוצא יותר זול. למה???????

גם לי יש שאלה בנושא -

אם גיל שפילברג היה כותב באיזו חנות ואיזו שלדה מדובר... האם ההודעה שלו הייתה נמחקת? הוא שהוא היה מוכרז כעוכר ישראל? או אולי היו באים כמה אוהדי היבואן ומבצעים בו "עליהום של הפורם"? מכיוון שאני מאוד משתדל לא להיכנס לת"א ואם אני כבר שם אני עושה כל שביכולתי לשים פעמי צפונה במהירות האפשרית אני לא ממבקרי מתחם החשמונאים. אפילו שאני מגיע למקום (כמו בשבוע שעבר) וחונה באחת ממשחטות החנייה של "עיר עם איום על הפסקה ב 23:00" אני כל כך ממהר לברוח חזרה צפונה עד שלא נותר לי זמן "לבלות" בחנויות הממוקמות שם. בבקשה אל תיעלבו - גם לחנויות קרובות לביתי אני בקושי נכנס אלא לאחת שממש קרובה ושם זה הרבה יותר "קטע חברתי". למרכז אני מגיע רק שיש הכרח של עבודה. לעניין השלדה המוזכרת בהודעה של שפילברג- יש סיכוי שנדע באיזו מדובר? או שזה נוגד את כללי הפורום?

gshpilberg

New member
זה די ברור מי, אבל גם לא רלוונטי

כי התופעה הזו קיימת כמעט אצל כל היבואנים הגדולים. יש לי קצת ידע וניסיון ביבוא (אמנם בעולם המחשבים אבל בכ"ז), ואני פשוט לא מבין את התופעה. יש לי עוד כמה וכמה דוגמאות מניסיוני האישי שהסתיימו בזה שקניתי בחו"ל.

ר ו נ ן ג

New member
אז אולי אם תוסיף פרטים אותו

יבואן ינסה / ייאלץ להסביר? גם לי יש דוגמה, אמנם קצת יותר צנועה. למה כפפה שעולה 20 $ בארה"ב (זה המחיר הרשמי באתר היצרן) שהם בקושי 90 ש"ח ביום טוב של הדולר נמכרת בארץ הקודש ב185 ש"ח?

ido mazor

New member
הפערים בביגוד גדולים יותר

מחירי האופניים והשילדות בישראל במקרים רבים דומים מאד למחירם בארה"ב. במחירי אביזרים כגון ביגוד, יש במקרים רבים פערים משמעותיים. אחת מהסיבות היא מיסוי - על אופניים (ציוד ספורט) משלמים רק מע"מ ועל ביגוד משלמים גם מכס.

ido mazor

New member
לא היתה נמחקת...

למה שההודעה תימחק? הודעה רלוונטית ולגיטימית לציבור הצרכנים.

למעלה