אנחנו שותפים רחוקים בני דודים בירושת קרקע - שאלה

danyb05

New member
אנחנו שותפים רחוקים בני דודים בירושת קרקע - שאלה

שלום,
אנחנו בני דודים ,ירשנו קרקע למגורים ,רק אחד מאיתנו יכול לבנות עליה בית לכן אחד מאיתנו צריך למכור לאחר את חלקו.
אני מעוניין לקנות מבן דודי , אבל בן דודי מעונין למכור לאיש זר שרוצה לקנות גם את חלקי. אני כמובן לא מוכן למכורלאיש הזר.
וככה נתקענו .
לאחרונה הגיש בן דודי תביעה נגדי ביחד עם האיש הזר שהוא גם עורך דין מייצג אותו ובעל אינטרס בקרקע , לחייב אותי למכור את חלקי לאותו עורך דין זר.
מה עלי לעשות והאם בכלל הוא יכול לחייב אותי למכור .
טענתי אני מוכן לקנות את הקרקע מבן דודי אבל לא למכור את חלקי לאותו עורך דין.
הרבה תודה
דני

פירוק שיתוף בין שותפים

חג שמח, מדובר במצב מורכב, אבל דיי שכיח. כל אחד מהשותפים (אתה ובן דודך) יכולים לפנות לבית המשפט ולדרוש פירוק שיתוף. פירוק השיתוף יכול להעשות ע"י מכירה לאחד הצדדים, או מינויו של כונס נכסים אשר יציע את הקרקע בשוק החופשי למרבה במחיר (ולעיתים ניתן לדרוש שתינתן לבעלים זכות ראשונים להשוות). כל הפתרונות המוצעים לייל עולים לכם הרבה כסף וחבל עליו. סתם לצורך המחשה שכ"ט כונס נכסים יכול לנוע גם סביב 5% משווי המגרש. לרוב לקוחותי אני ממליצה על שיטת הבאמבי. בגישה זו נמנעים מבתי משפט ועלויות מיותרות. אנו עורכים חוו"ד שמאית מלאה שתציג לצדדים בשקיפות מלאה את המצב הפיזי והתכנוני של הקרקע, מה ניתן לבנות עליה ועסקאות לקרקעות דומות שנמכרו בסביבה. לאחר חשיפת השמאות לצדדים, כל צד מציע את סכום הצעתו לרכישה במעטפה סגורה מבלי לדעת כמה מציע הצד השני. בטרם חשיפת המעטפות, חותמים שני הצדדים על הסכם שההצעה הגבוה היא הזוכה, בהסכמה כי הצד השני אינו יכול להתנגד. ירצה בן דודך שעו"ד יגיש בשמו את הצעת המחיר? אני באופן אישי לא הייתי מתנגדת, אבל זה נתון לשיקול דעתך. לעוד שאלות ופרטים אתה מוזמן בחום להתייעץ. בברכה, עורכת דין ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

זכות קדימה ליורש

החוק קובע בשנתיים הראשונות לאחר מתן צו הירושה או צו אישור הצוואה, שיראו כל יורש כבעל זכות קדימה לגבי חלקו של יורש אחר (מכאן ואילך יראו כבעל זכות קדימה רק יורש שרשם תוך השנתיים הראשונות זכות קדימה לעצמו לגבי חלקו של יורש אחר).
&nbsp
ככל שאתה בתוך פרק הזמן של זכות הקדימה מומלץ לשקול רישום הערת אזהרה.
בכל מקרה כדאי להיוועץ באופן פרטני כי כמו שאתה רואה אתה יכול לקבל תשובות שונות מיועצים שונים אבל אתה חייב קודם כל להבין את מצבך המשפטי.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה רבה!

עוד משהו שחשוב לדעת!

אם המקרקעין המהווים את העזבון הם משק חקלאי (כמשמעותו בסעיף 114 לחוק הירושה), והם עברו בירושה, בין על פי דין ובין על פי צוואה, ליורשים אחדים במשותף, לא יהיה יורש זכאי להעביר חלקו בהם לאחר אלא אם הציע אותו תחילה ליורש בעל זכות הקדימה.
&nbsp
סעיף זה אינו מוגבל בזמן.

למעלה