האנטיפסטי שלי
מצרכים: ירקות- פלפלים (אדום וצהוב), פטריות שמפיניון טריות, כרובית, חצילים, בטטה, קישוא (מומלץ כהה ולא בהיר), כרישה. שמן זית איכותי (ניתן לשדרג עם שמן זית בתוספת שום ובזיליקום של זיתא) מלח רוזמרין טרי/יבש חומץ בלסמי אורגנו טרי/יבש שום כתוש יין לבן הכנה: חשוב- את המרכיבים יש להכין לחוד ולתבלן לחוד עקב השוני בזמן האפייה ועל מנת שהטעמים לא יתערבבו. פלפלים- חותכים לרצועות, מערבבים עם שמן זית, מלח ושום. ניתן להוסיף מעט אורגנו. אופים בחום גבוה עד להשחמה. מומלץ להוסיף מעט חומץ בלסמי (מספר טיפות) לאחר האפייה. כרובית - מפרקים לפלחים קטנים, מערבבים עם שמן זית ומלח, אופים עד להשחמה בחום של 220 מעלות. פטריות- מערבבים עם שמן זית ומלח, מניחים על משטח משומן בשמן זית ואופים בחום גבוה עד להצטמקות והשחמה. ניתן להוסיף חומץ בלסמי. חצילים- פורסים את החציל לפלחים (כמו בתמונה). מפזרים על תבנית משומנת ומפזרים מעל מלח ושמן זית. אופים עד להשחמה ב- 220 מעלות. לאחר האפייה ניתן להוסיף חומץ בלסמי ואורגנו. בטטה- פורסים לפלחים, מסדרים על תבנית משומנת בשמן זית, מפזרים מלח ושמן זית מעל. אופים ב 220 מעלות עד להשחמה. ניתן להוסיף רוזמרין לבטטות לפני האפייה. קישוא- חותכים לעיגולים או למקלות, מקפיצים במחבת עם שמן זית ושום (יש להקפיץ קודם את השום בשמן הזית). מוסיפים מעט יין לבן לפני הסיום. כרישה- מניחים מעל תבנית משומנת בשמן זית ומפזרים מעט שמן זית מעל. יש לשים לב באפייה שהכרישה לא תשחיר. ניתן- ואף מומלץ- להכין את האנטיפסטי יום לפני ההגשה להדגשת הטעמים. יש לכסות את האנטיפסטי בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר (לתשומת ליבך- אין להשאיר את האנטיפסטי מעבר ליום אחד מחוץ למקרר אחרת הוא מתקלקל).
אני מתנצלת שלא רשמתי זמני הכנה מדוייקים אך זאת כיוון שאני מכינה את האנטיפסטי בטוסטר אובן ולא בתנור. בעיקרון, לפלפלים, לכרובית ולבטטה לוקח בטוסטר אובן כ- 40 דקות להיות מוכנים, לחצילים 20-30 דקות, לפטריות 20 דקות ולכרישה 10-15 דקות. בתיאבון!