אנטישמיות בארץ

אנטישמיות בארץ

"בתל אביב קראו לי "יהודיה מסריחה" הנה תופעה שאף אחת מהרשויות בישראל איננה ששה לעסוק בה. אנטישמיות של גורמים שהגיעו ממדינות חבר העמים, ורואים במילה "יהודי" קללה לגיטימית. מספר התקריות עולה, צלבי קרס מופיעים בבתי כנסת - אבל בישראל מעדיפים לחשוב ש"אנטישמיות" זה משהו שקורה אצל הגויים. כמה עולים ותיקים מסבירים למה הגיע הזמן שנתעורר".

אנטישמיות בחו"ל

הודעה בקומונה און ליין חדשות בזמן אמת רוסיה: רוצחי היהודי נשלחו לכלא מאת: שלומית70ו 10/02/07 | 19:51 ביהמ"ש ברוסיה גזר עונשי מאסר של 5-10 שנים על חמישה נערים שהכו למוות יהודי בצלב מברזל רויטרס 9/2/2007 20:55 אומרים "לא" לאנטישמיות: בית המשפט ברוסיה גזר עונשי מאסר של חמש עד עשר שנים על נערים שהכו למוות צעיר יהודי בבית הקברות באזור סוורדלובסק שבהרי אורל, באמצעות צלב מברזל. כלי התקשורת במדינה מדווחים כי חמשת הנערים היו בני 12-17 במהלך האירוע. מפרטי האירוע עולה כי בשנת 2005 הוליכו הנערים את הצעיר, שהיה אז בן 21, לבית הקברות, שם תקפו אותו והכו אותו למוות. גורם במערכת המשפט ברוסיה אמר כי המניע לרצח הינו ללא ספק לאומני. בשנים האחרונות, מאז נפל הסוציאליזם ברוסיה, "פורחת" הגזענות, כשבמדינה מסתובבים גלוחי ראש שמשמיעים קריאות גזעניות ותוקפים אזרחים זרים בעלי עור כהה. לפני כשנה התפרץ אדם לבית כנסת יהודי כשהוא צועק "הייל היטלר", ודקר תשעה מהנוכחים במקום.

skito

New member
המשך לאנטישמיות בחו"ל האם מדובר

האם זהו פוגרום מודרני... כניסה לכתבה אוקראינה: אנטישמיות ב-2007? חברי הקהילה היהודית באוקראינה גילו שהמשטרה תחרים 17 ספרי תורה המוחזקים "בצורה רשלנית"

skito

New member
נכון זה מקומם! יש מקום לעורר את זה

נו זה מזכיר לי את הסיפור עם חייל צהל וצלבי הקרס שהכריז שהוא אנטישמי. מי יודע עוד כמה שכמותו קיימים, נראה כי חלק מהעולים החדשים ינקו בילדותם (בסיבבת מגוריהם) את האנטישמיות לא כמשהו מכוון, אלא כבתוך סביבה שהוותה גורם משפיע ובגיל ההתבגרות והעליה לכאן זה בא לידי ביטוי בהוצאת כעסים של אי הסתגלות ופערים. ההמלצות לטיפול בנושא? לדעתי יש להשקיע יותר בחינוך, במיוחד לדעת לזהות את סוגי העולים והמאפיינים של מקום הולדתם כדי לטפל בכך.

חלק מסויים של העולים

עלו לארץ לא בגלל יהודותם, אלא בגלל שרמת החיים בארץ טובה יותר מארץ מולדתם. ובהסטוריה המשפחתית שלהם היה איזה יהודי וכך גם מקבלים "חוק השבות". הם בכלל לא יהודים ומרגישים זרות. יש כאלה שקבלו בטחון ומתייחסים ליהודי שאילו הוא גר בניכר. השלטונות צריכים לטפל בזה, ועל כולנו לגנות.

אבירן171

New member
ליברמן כבר הציע מזמן

לבטל את האפשרות העליה למי שהוא יהודי או מי שהיה לו קרוב יהודי ולעבור לשיטת ארצות הברית, הנפקת כרטיס מיוחד שיתן תושבות קבע(אבל לא אזרחות!) רק לי שימצא מתאים, ומי שיפר תנאים אלו, כל רכשו יועבר למדינה וגם כספו בבנק, הוא יסולק מהמדינה, יאבד את תושבות הקבע וככה סיימו עוד סיפור איתו. במקרה ויתנגד או יהווה איום לכוחות, יש לירות על מנת להרוג. זו השיטה שליברמן טוען שצריך וגם אני. ואישית לא היית לי בעיה עם היו קוראים לי יהודי מסריח, אבל ברגע שמנסים לפגוע בי פיזית או חוצים את הגבול, אני פועל כמו שצריך בארצות הברית, משתמש בכמה כוח שצריך וגם אם זה אומר שימוש בנשק חם כדי להרוג. גם לכם כדי להתעלם מזה, סתם מנסים להקניט אותכם ולגרום לעצבים, תנו להם להיות הראשונים שתוקפים ובכך תהפכו למגנים ותהיה לכם הזכות להרוג. אבירן..

אבירן171

New member
שחכתי לציין

אם האיש הזה היה חונק את כלבי ומעיף אותי, הייתי שובר לו את המפרקת או משתמש בכמה שיטות(שלמדתי במקומות מסויימים) להרוג מהר או כואב, תלוי במצב.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל גזענות מחליאה אנטישמיות לא שונה בעניין זה, מפישפוש במוצאם של עולים, ויחס שלילי כלפיהם בגללו.

מה הפלא?

אם במדינת ישראל עושים בבגרות בהיסטוריה שאלה אחת, אחת בלבד! הקשורה לשואה (בתוך פרק שקשור למלחמת עולם שנייה), אני לא אתפלא אם אשמע אנטישמיות ברחובות... ומי יחנך את הנוער? אומרט הפושע? צרת החיונך יולי תמיר? או שאולי כדאי לנוער לקחת דוגמא מנשיא המדינה- הלא הוא דמות להערצה. קן הקוקיה. סליחה על הבוטות, פשוט נתקפתי עצבים וכעס כשראיתי את הבגרות שהתקיימה לפני שבוע.

אבירן171

New member
יש כמה דברים לא נכונים במה שאמרת

1. גם את ג'ון פ. קנדי, הנשיא האמריקאי הצעיר ביותר והקתולי הראשון, האשימו באונס והוא יצא זכאי וגם אחרי התביעה הזו העם עדיין אהב אותו ואת דרכו, ועד היום הוא היה ונשאר הנשיא הנערץ ביותר שיותר מ90% מהעם האמריקאי אהב אותו. הרצח שלו בוצע על ידי איש מעורער בנפשו ששילם גם הוא בחייו אחר כך רק בגלל שקנדי לא רצה להתערב ולפלוש לקובה כדי לשחרר את עמו, שוב מניפולטיביות, כמו בישראל. רק שבישראל אין כבוד למי שמיצג, תראו לאיפה אתם מגיעים, מוכנים להרוס לנשיא שלכם את החיים בגלל משהו חומרני כמו כסף. הנשיא לא אנס וזה ברור. רק מה, מערכת המשפט היו זו המושחתת ולכן הוא סובל. וגם ראש הממשלה, בואו נראה אותכם מקבלים החלטת במלחמה. בואו נראה אותכם אומרים להשמיד ארץ שלמה. זה לא כל, גם צ'רצ'יל גם רווזולט וגם האיש שכנראה קיבל את ההחלטה הכי גורלית אז, הארי טרומן שלבסוף החליט להפיל את פצצת האטום(מעשה נכון מאוד) לא היו רגועים ולא ישנו בלילה. עד שאתם לא תנהיגו במלחמה ולא תאבדו חלק מהחיילים, אומנם תצליחו בקרב או מבצע אחד, ולא תנהיגו אותם ותרגישו איך זה להנהיג ולהוביל אנשים אל המוות שלהם, אל תדברו. אין את הזכות הזאת ואני גם מקווה שלא תהיה לכם. 2. לדעתי, האישית כמובן, יותר חשוב ללמוד על מלחמת העולם השנייה עצמה מאשר רק השואה. לא צריך להקדיש לזה חלק בבחינת הבגרות מהסיבה שבכל מקום אחר בעולם יצטרכו רק את ידיעתכם על המלחמה עצמה ולא על השואה ובנוסף, לכל עם היה שואה משל עצמו. הארמנים יגידו שלהם הייתה שואה מהעות'מנים שחיסלו אותם, והרוסים יגידו שמה שהיטלר עשה זה משחק ילדים לעומת מעשיו של סטלין(שהרג כמעט במספר הרוגי מלחמת העולם השנייה). 3. כבר אמרתי לכם תתעלמו מהאנטישמיות. זה סתם אנשים עם מוגבלויות ואנשים שלא קיבלו מספיק צומת לב. רק במידה והם אפילו נוגעים בכם, תהרגו אותם. אבירן..

אני אכבד את דעתך,

למרות שבעיני היא שגויה בעליל. את שואת עמנו אנחנו לא נלמד כדי לרצות אנשים ממדינות אחרות או בשביל הידע "כאשר ישאלו אותנו שאלות" על זה... על השואה צריך ללמוד כדי שדבר כזה לא יקרה שנית, כדי להזכיר ולהנציח את אחינו שנרצחו שם, וכדי לחנך לערכים של אהבת המולדת ופטריוטיות. אין לנו ארץ אחרת ובטח שלא מדינה אחרת לחיות בה. אם לא במדינת היהודים, המדינה שלנו, ילמדו שואה- אז היכן? אגב, אין בעיה שארמנים והרוסים יזכרו וינציחו את האירועים ההיסטוריים שלהם, זה לגיטימי ונכון. אך אתה טועה בעיניי כשאתה אומר שגם להם הייתה שואה. שואה הייתה רק לעם היהודי. שואה זה אירוע בסדר גודל אחר, קטסטרופאלי. אתה יכול להתייחס לאחרים בגדר "ג'נוסייד", רצח המוני. השואה היא שואת היהודים בלבד. אני לא רוצה להכניס לפורום הזה פוליטיקה, למרות שפי מלא ויש לי מה להשמיע. אבל לצורך התייחסות אגיד שאדם שלא מסוגל לקבל החלטות, או שהוסק כי החלטותיו שגויות- לא צריך לשרת כראש ממשלה ולהנהיג מדינה. אני לא אומר שאני הייתי יכול לעשות זאת, ולכן אני לא ראש ממשלה. יש, היו ויהיו יותר טובים מאולמרט. אדם כזה לא צריך להיות בראשות הממשלה. הוא עשה מספיק שגיאות ולכן עליו ללכת. ועוד משהו חשוב- אסור בתכלית האיסור להתעלם מהאנטישמיות!!!! זו אמירה שלא תאמר. התעלמות מאנטישמיות היא בעיניי כלקיחת חלק בה.

אבירן171

New member
עכשיו אתה מבין למה יש אנטישמיות!

בגלל אנשים כמוך שאומרים שרק ליהודים הייתה שואה וזה לא נכון. גם לארמנים הייתה שואה, רק שלהם זה יגיע בבום, ישר הרגו אותם בלי חוקים להשפלה. ואל תקרא להם אחינו.. כי הם לא אחים שלי ולעולם לא יהיו. מבחינתי, מי שלא נלחם על חייו מגיע לו למות. כל אחד צריך להילחם על החיים שלו ולחפור לעצמו את הקבר. "החיים הם לא מאבק של חזק יותר או מהיר יותר, אבל במוקדם או במאוחר זה שחשב שיכל לנצח, ניצח", ברוס לי.(Life's battle don't always go to the stronger or faster" man, but sooner or later the man who wins is the one who thinks he can") ותאמין לי שדבר כזה לי יקרא שנית, כי אם זה יקראו לזה "שואה גרעינית". בימינו אין צורך להרוג בשיטת הגזים או הרובה, יש את האורניום\פלוטוניום שיעשו את העבודה המלוכלכת בצורה הטובה ביותר. לענת, זה לא בגרות על השואה, זה הבגרות של היסטוריה ב'.. אבירן..

אבירן

אתה ואמר שברים שאני לא מוכן לשמוע. אני תמיד שמח ומוכן לקבל דעות של אחרים, כל עוד זה ענייני ובמקום. ברגע שאתה מטיף לי מוסר ואומר שבגלל אנשים כמוני יש אנטישמיות, אז אני לא מוכן להמשיך לדבר איתך. אני מציע שתעשה בדק בית ותלמד את החומר, ומהי אנטישמיות. אין לך שום זכות שבעולם לשפוט את אותם יהודים בני עמנו, אני מזועזע מהדברים שאתה כותב, פשוט מבחיל! אלו לא אחיך כי הם לא התמודדו??? חייה אתה בתקופה הזאת, זו כבר התמודדות! חצוף. אתה לא חייב להגיב, וגם אם כן, אני לא אשיב. *ענת, מצטער, אני לא זוכר, אנסה להשיג את הבחינה.

אבירן171

New member
אני כבר הקרבתי מספיק בשבילם

ובשביל אירופה המחורבנת(סילחו לי אבל זאת המילה המתאימה). הקרבתי ואני עדיין לא מבין למה הייתי צריך להקריב. לא רק מהסיבה הזאת אם לא אחי, אלא גם כי ללכת כצאן לטבח או לא להתקומם כשנותנים לך 200 קלוריות ליום זה דבר דבילי לחלוטין. מלחמה הוכרזה ונפתחה עוד מלחמת עולם. כבר בקודמת הם ראו שאזרחים לא יוצאים מהכלל ויכולים למות ואכן מתו, אז היו צריכים לקחת בחשבון. אנטישמיות - שנאת העמים השמים יהודים וערבים. שם היה אחד מבני נוח אשר ממנו נוצרו היהודים והערבים. בלא בלא בלא, הכל קישקושים. אבירן..

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות... לא אבירן, אני לא מגיבה אליך, כי אין לי מה לדבר עם אנשים כמוך (ואין הרבה אנשים בעולמנו שאני יכולה לומר זאת עליהם). אני שואלת את בני, ואת כל חברי הפורום- איך לדעתכם ראוי להתייחס לבחור הזה ולהתבטאויות המחרידות שלו? האם להתעלם, כפי שעושים עם טרולים? או שאולי אסור לשתוק על דברי בלע מטופשים כאלה?

הלואי והיה יחיד, שלומית

וחזה מעורר בי שאלה, שאולי היא לא ראויה: למי כל עבודת ההנצחה? הרי בעוד דור לא יסתכלו על הגווילים שבהם נכתבים הדברים [כן, יהיו אחרים, אך כמה?]

אבירן171

New member
תסתכלו לעתיד וככה הוא יהיה טוב יותר

תשכחו את העבר. תנו ולו לנוח ולפצעים להגליד. חיו את העתיד ותנו לדור ההוא לסיים את חייו בכבוד ובתקווה שלא בשלולית השתן של עצמו. זו לא התבטאות מחרידה, זאת התבטאות מעצבים שכן כולכם פה(הרוב - 99%) איבדם במלחמה, אם איבדתם, רק בשואה ולא בלחימה. קרובי המשפחה שלכם לא נלחמו בגלל טעויות של אחרים. אתם לא צריכים ללכת לארלינגטון כל שנה(ככה עושים אצל חיילים לאזכרה בדר"כ) ולבקר עשרות קברים. לי אישית נמאס, שכל שנה מזכירים רק את הנספים בשואה ולא את לוחמי בעלות הברית או לפחות האמריקאים, שחלקם נהרגו אחרי קרבות שהיו סיוט ונתנו את התרומה הכי גדולה למלחמה מבלי שבכלל היו צריכים להילחם במערכה באירופה, וכידוע אם לא היו נכנסים התוצאה הייתה ברורה. זו הסיבה לעצבים שלי וזו הסיבה למה אמרתי את מה שאמרתי. אני כמו כל משפחתי, לוחם. ולוחם חייב שיהיה לו מטרה בחיים ששווה למות למענה, וככה, אולי לצערי או לא, אני יכול לחיות. אבירן..

schlomitsmile

Member
מנהל
גרשון- כידוע, "קנקן ריק,מרעיש" העובדה שטיפוסים כמו ידידנו עושים הרבה רעש, לא אומרת שהם הרוב. בעוד דור, ושניים וחמישה, יהיו רבים רבים , שירצו לדעת, שישאלו שאלות- לא רק של מידע, אלא גם של עומק. חלקם יהיו צאצאינו, שאם נרצה או לא, אנו מעבירים להם את האפר בדם, וחלקם- פשוט אנשים רגישים ונבונים, שיבינו שלא מדובר בזכירת אירוע שקרה מזמן, אלא בהתמודדות עם שיעור כבד באנושיות, דבר חשוב לעתידם.

למעלה