אנטישמיות בארץ

אבירן171

New member
רק לתקן אותך

תמיד תגידי אם יהיה עתיד. יש די הרבה מאוד דברים מסוכנים שמאיימים על האנושות ולאו דווקא האנושות עצמה, בעוד 20-30 שנה אם לא יפסיקו את התחממות הגלובאלית המצב צפוי להידרדר ולהשאיר עוד 30-40 שנה לעידן קרח נוסף. ב2014 יש סיכוי שיתנגש מטאור בכדור הארץ, לא יודעים אם הוא יסטה ניצלנו, אם לא, יבשה שלמה תמחק ואלו שישרדו את הפיצוץ יקפאו בחורף גרעיני. רק הצצה קטנה לעתיד האנושות שצפוי בגלל מה שהאנושות יצרה לעצמה. רק חבל שמיליוני חיות ישלמו בחייהם על טעויות של בני אדם. דבר קטן, אנחנו לא מעבירים לדור הבא שום אפר, כי לא יהיה מה להעביר.. אבירן..

אבירן171

New member
הקטע עם סןף העולם נעשה בשביל בידור

ראיתי שצריך קצת בפורום אז שמתי..

גם אני בן 17

זו תפיסת עולם שגויה. אני באמת מקווה שמשהו ישתנה שם. וזה אולי כי הוא חיי בהווייה האמריקאית. בכל אופן, דרך הביטוי שלו לא מקובלת עלי.

אבירן171

New member
מי יודע, אולי זה באמת ככה

עם שנולד להילחם... מי יודע, שחייב כל כמה זמן להרוג כדי להבטיח שלום. אחרי הכל נאמר(ע"י הנשיא ג'קסון): "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants" עוד משפט שאהבתי למרות שהוא ישמע דיקטטורי: "Wars come and go, but my soldier stay eternal". את תשאלו מי אמר את זה.. אתם לא רוצים לדעת. אבירן..

אני מתחיל לתהות, שלומית

בפורום על טיולים לחו"ל [שהוא מצויין, אגב] חוזרות שוב ושוב שאלות על נסיעות לגרמניה ואוסטריה. כמה יפה שם, כמה נחמד.... וכאשר הערתי פעם הערה, אמרו לי שאני גזען. לא פחות ולא יותר! מצאו גזען! [דומני שההערה היתה בנוגע לקרואטים ואח"כ בקשר למישהו המתגורר בגרמניה]. ואלה הערות של אנשים רציניים, לפחות לפי רמת התגובות שלהם בפורום. ואם אחרי דור אפשר "לעשות חיים" בברלין [ששם כבר משתינים - סליחה - על האנדרטה לנספים] מה יהיה אח"כ?

schlomitsmile

Member
מנהל
תראה, אני לא נגד לנסוע לשם אני עצמי גרתי חצי שנה בברלין, דוקא בגלל הסיפור המורכב שלי עם העיר הזאת (מולדתה של משפחתי מצד אבא, אבל גם בירת הרשע). כן, אפשר לעשות שם חיים, גם אני עשיתי. אבל כשהלכתי ברחובותיה של ברלין אהובתי, בערה רגלי כל פעם שדרכתי על מכסי הרחוב של צנרת גז החימום (כתוב עליהם GAS ), ולא יכולתי שלא לדרוך עליהם. מבחינתי, זה לא שחור-לבן, זה מאד מורכב. אולי זה נושא שראוי לדון בו (היחס לגרמניה ולגרמנים). אם זה מעניין גם חברים אחרים, אשמח. לגבי המשתינים על האנדרטה- דיברנו בזה כאן, אין ספק שזה מחפיר, אבל חוששני שזה היה קורה בכל עיר בעולם. יש אנשים, שינצלו כל פינה מוצנעת לצורך זה...

נגד וגועל הם שני דברים שונים

אותי מגעילה השפה, הפרצופים והזכרונות [ואינני ניצול שואה]. גם הצביעות [שנתקלתי בה]. אפשר לשפוך הרבה מים בנושא זה, אך בסופו של דבר זה ענין אישי.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, בהחלט עניין אישי כשלא מבינים את השפה, אך טבעי הוא (בעיניי) לחוש רתיעה כששומעים אותה. זו היתה אחת הסיבות שהחלטתי ללמוד אותה לפני שנים (בבית היא היתה טאבו- סבתא דיברה לאבא-בנה- בגרמנית, אך הוא ענה לה בעברית, מתוך עקרון, והתחשבות באמא). מותר לשאול למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהפרצופים מגעילים אותך? אתה מניח שכל הגרמנים נראים כמו כרזות נאציות של הגזע הארי? פרצוף בלונדיני עם אף סולד מגעיל אותך?

הםך מגעילים אותי משום שהם גרמנים,

חד וחלק. תוסיפי את השפה, תוסיפי את הזכרונות, צריך עוד? אני מעדיף את הבלונדינים בסקנדינביה ומעל לכל אני מחבב את האיטלקים [והאיטלקיות, כמובן], אך אל נערב שמחה בשמחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אז יש בסיס כלשהו לטענה שסיפרת שטענו כלפיך. אם אתה נגעל ממישהו בגלל גזעו, או בגלל שנולד לעם מסויים, מה ההבדל בין זה לבין מי שנגעל משחורים למשל? אתה פוסל באופן בוטה אדם, רק בגלל השתייכותו, בגלל היוולדו, לעם או גזע מסויים. כשהייתי סטודנטית, היה לנו מפגש עם סטודנטים פולנים וגרמנים. המפגש הראשון היה בפולין, שנה אח"כ הם באו לארץ. אחד מהם- גרמני- נהיה החבר שלי. כשישבנו במועדון הסטודנטים, סיפרתי על כך לחברה. היא ניסתה לנחש מיהו. בתחילה, חשבה שזה הבחור הבלונדיני כחול העיניים. לא, זה דוקא פולני. אח"כ חשבה שזה הבחור ששותה בירה. לא, גם זה לא. אז אולי זה שיושב עם רגל על הכסא? גם זה פולני (ממוצא יהודי...) היא די הופתעה לשמוע, שזה דוקא הבחור העדין ההוא, חום שיער, שיושב לו בשקט... אז נכון שיש לנו סיבות טובות (או בעצם רעות ואיומות) לדיעות קדומות ולשינאה, אבל נראה לי, שאנחנו נהיה הראשונים שנרויח, אם נצליח לטהר את נפשותינו מהן.

ייתכן. ואינני מתבייש בכך.

אינני מחפש גרמנים "טובים" כפי שאינני מחפש פולנים "טובים". נולדתי בפולין, בגיל 4 העלות אותי ארצה ["יבוא אישי" כפי שהתלוצץ מישהו] ורגלי לא תדרוך יותר על אדמתה של ארץ ארורה זאת. אגב, האם קראת את המאמר על חסידי אומות העולם בפולין, המבקשים שלא לזהות אותם [כיום!] כי הם חוששים משכניהם ? והייתי יכל להוסיף ולהוסיף: כי אשתי עברה מרוסיה לפולין ושהתה שם זמן מה, כי יש לנו חברה הגרה בברלין ועוד ועוד. הנאצים לא בראו יש מאין. הם פעלו על קרקע פוריה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין ספק שהיתה ויש אנטישמיות גם אני לא מחפשת "גרמנים טובים", וגם לא ללמד סנגוריה על אף אומה. כוונתי היתה, שהשינאה מזיקה לשונא יותר מלמושא שינאתו, לכן למעננו ולא למענם, נראה לי שכדאי לנו (וזה לא קל) להשתחרר ממנה. אבל מובן שזה עניין מאד אישי, וכל אדם בוחר את הבחירות הנכונות לו, בכל שלב בחייו.

מי שונא את מי? אנו הפכנו לשונאים?!

עלינו להכיר בעובדות ולא לעצום את העיניים.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה משפט שלא ניתן לחלוק עליו אבל לאיזה עובדות אתה מתכוון? על דבריי שנראה לי שלטובתנו כדאי לנו להטהר מדעות קדומות ושינאה (אחרי שאתה דיברת על גועל מכל אדם גרמני), השבת "זה גורלנו". ביקשתי להבין, מה כוונתך, האם גורלנו לדעתך, להגעל ולשנוא, כפי שתיארת? פשוט לא ברור לי לאן אתה מכוון.

שלומית היקרה,

אין טעם להמשיך בחליפת דברים זו. הבנתי אותך, סבורני שגם את הבנת אותי. ודי בכך.

למעלה