אנטישמיות בלגית במאה העשרים ואחת

natla

New member
אנטישמיות בלגית במאה העשרים ואחת

תראו מה מופץ בימים אלו בעיתונות הבלגית - בושה וחרפה!

orlyt

New member
יכול להיות שהצרפתית בכרזה לא ברורה

אין התנגדות לקניית מוצרים של יהודים, אלא תוצרת ישראלית. זהו חרם צרכנים על מנת להפעיל לחץ על ישראל להפסיק את הכיבוש. התרגום מתוך הכרזה: "לפירות הישראלים יש טעם מר. התנגדו לכיבוש הפלסטינים אל תקנו פירות וירקות ישראליים" לא מדובר על יהודים לא מדובר אפילו על ישראלים, אלא באי מימון של תוצרת חקלאית שמקורה במקום שמפר זכויות אדם. גם אני אגב, משתדלת לא לרכוש מוצרים שמיוצרים בשטחים הכבושים משום שאני לא רוצה לעודד את הפעילות הכלכלית שמתקיימת בצמוד להפרות בוטות של זכויות אדם.

orlyt

New member
יש הבדל בין שני הטקסטים

הכרזה שקוראת להחרמת תוצרת ישראלית אינה כמו הקומיקס הזה שמדבר על גזענות גרידא.

iceviper

New member
יש לי בעיה עם החרמת תוצרת השטחים

כמו שיש לי בעיה עם הסרבנות. לדעתי מדינת ישראל היא האחראית ליישובם ביש"ע,היא זו ששלחה אותם. ולכן על מדינת ישראל לדאוג להם לבטחון,כלכלה,חינוך וכו'. כמו שיש לי אחריות בטחונית כלפיהם,כך יש לי אחריות לרווחתם הכלכלית. ולכן את החרמות המוצרים שלי אני שומר לחברות יותר נחמדות-סין,נסטלה,נייקי,ועוד רבות וטובות.

orlyt

New member
לי אין בעיה..

גם לא עם הסרבנות, אבל זה אולי לדיון אחר. גם מדינות עושות טעויות. הבעיה היא שמגיע שלב שבו צריך להודות על הטעות ובקטע הזה מדינת ישראל לדעתי קצת פישלה. מאחר ואת המדיניות קובעים ומוציאים לפועל בני אדם, הרי שמותר וצריך לבקר אותה. אני לא מסכימה עם המדיניות הישראלית בשטחים, ולכן לא מוכנה לעודד אותה. אני לא ביקשתי שיתיישבו על אדמת כיבוש, ולכן לא מוצאת שיש לי איזו אחריות יתרה לרווחתם, יחד עם זאת, אני משלמת מיסים ולכן תורמת באופן מסויים להמשך ההתיישבות שם. אני מבינה שהמדינה לכשעצמה, עד שתחליט על פתרון מסודר בעניינם, לא יכולה למשוך ידה מדאגה לבטחונם, רווחתם והליווי הצבאי שהם מקבלים. באופן אישי, אני מקווה שיבוא סוף לכיבוש (במהרה בימינו אמן) וצה"ל יתפנה משם. מי שירצה להמשיך לגור בתחום שליטה פלסטיני שיבושם לו. לא על חשבוני. אין ספק שיש מספיק חברות "נחמדות" שאפשר להחרים את מוצריהן. אני עושה כמיטב יכולתי - זה פשוט עושה את השופינג הרבה יותר מאתגר. יש מי שלא יקנה מוצרים שנוסו על בעלי חיים, יש מי שלא יקנה מוצרים שיוצרו ע"י ילדים בני 9 במזרח במסגרת יום עבודה של 18 שעות, יש מי שיחרים מוצרים בהשגחת הבד"צ ויש מי שימנע כמעט לגמרי מקניות, יגדל בעצמו ירקות ויתפור לעצמו בגדים. כל אחד שם לעצמו את הגבולות בעצמת הנחישות האידיאולוגית שלו, וזה בסדר.

iceviper

New member
אמן כן יהי רצון ../images/Emo9.gif

אגב,אני דוקא חושב שבמסגרת הפינוי חדינת ישראל חייבת לפנות גם את מי שלא מעוניין בכך,אפילו בכוח.זאת משום שאני לא חושב שאוכל לחיות עם עצמי אם אדע שבגלל שעזבתי אותם שם הם נכנסו לטבח הדדי עם הפלסטינים. בעיני הם כמו ילדים קטנים שלא מבינים שהכנסת מזלג לחשמל תעילה להם ביוקר.צריך לנקוט בכל האמצעים כדי למנוע את זה.

orlyt

New member
אבל לא מדובר בילדים קטנים

אני חושבת שמבחינה אנושית מאוד קשה לעזוב בית (בעיקר משום שהתרבות מייחסת לו ולאדמה חשיבות יתרה). ופינוי בכוח הוא נורא במיוחד. אם יהיה אפשר להגיע להסדר שבו השלום יהיה אמיתי ולמתנחלים לא יהיה אכפת להיות תחת שלטון פלסטיני (כן.. כאילו זה יקרה) לא צריך לפנות אותם בכוח. הם צריכים להבין את ההשלכות של השארות במקום שעשוי להיות עוין וללא השגחת צה"ל (לא שנוכחות צה"ל הופכת את המקום לפחות עוין, ככל הנראה ההפך הוא הנכון)

iceviper

New member
אבל הם לא יבינו

מנסיון-בנושא הזה הם אטומים לגמרי.מבחינתם זו הארץ שלנו והקב"ה ישמור שלא יקרה לנו כלום. מבחינתי במצב כזה אין להם את היכולת הבריאה להחליט מה נכון ומה לא נכון,ויש צורך בהתערבות של גורם חיצוני-כי מותם ישפיע גם על משפחתם,חבריהם וגם עלינו בתור החברה שהפקירה אותם לגורלם.

orlyt

New member
אבל זו זכותם כבני אדם בוגרים

ושפויים (על שאלת השפיות ומי מגדיר אותה בשרשורים אחרים
) להשאר במקום כשהם מודעים לסכנות (ואני בטוחה שהם מודעים לסכנות...) לא מדובר עלינו כמי שמפקירים אותם. אני בטוחה שהמדינה תציע להם פיצוי ופשרה וסביר להניח שרובם גם יקבלו אותה ויתפנו מרצונם החופשי. מי שמסרב, אני לא יודעת עד כמה צריך לכפות עליו. אני יודעת שהמראות של פינוי כוחני לא ממש עושים לי את זה. הם צריכים להבין שצה"ל לא ישאר שם להשגיח עליהם והשארותם שם נעשית על אחריותם. אם הם רוצים לשים מבטחם באלוהים או בכל דבר אחר, זו בעיה שלהם.

יש לי שאלה אחרת

להבדיל אלפי הבדלות, עד כמה יש לכפות על נרקומן כבד את טיפול הגמילה מסמים? למרות אלפי ההבדלות, יש דמיון מסוים, נכון?

Deathatred

New member
מה שהבלגים עושים זה גזענות

זה שהממשלה שלהם והרבה חברות בלגיות סייעו לסדאם לטבוח את הכורדים ממש לא מפריעים לבלגים, הפשעים כנגד האנושות שמבצעות חברות היהלומים הבלגיות בקונגו מעולם לא הפריע ליפי-הנפש הבלגים. אבל כשישראל מנסה להגן על עצמה - זה לא יתכן! השנאה הזאת - רק כנגד ישראל - היא גזענות ואנטישמיות. שהערבים רוצחים אלפים ועשרות אלפים זה ממש לא מפריע להם אבל כאשר יהודי אחד לא צועד כמו שה אל עבר המשרפה, אז זה פוגע בהם. בלגיה היא מדינה שנגועה בפדופיליה ונאציזם, ושני הדברים האלה לא הפריעו לבלגים או לאירופאים אחרים. הסיבה היחידה שהם נטפלים לישראל היא שזו מדינה יהודית. יש עשרות סכסוכים יותר עקובים מדם בעולם מאשר הסכסוך עם הפלשתינים, ויפי-הנפש הבלגים מתעלמים מהם.

למעלה