אנטישמיות בפולין

אנטישמיות בפולין

לכל המשתתפים במסע, חוץ מכמה צלבי קרס, נתקלתם בעוד מקרי נאצה ואנטישמיות בפולין?! הינה הסיפור שלי: היינו במחנה ההשמדה אוושויץ1, כשבדיוק יצאנו מביתן החפצים. כולנו היינו שבורים, והתיישבנו לנו על מדרגות הכניסה לביתן ופשוט בכינו. לפתע באו קבוצה של ילדים פולנים קטנים ( בין גן לכיתה ב'.. לא כל כך זיהיתי), בא המדריך שלנו, והתחיל לצרוח על הקבוצה שלנו בפולנית: " עופו מפה יהודונים". הוא רצה שלא נשב על המדרגות כי הוא מצא את המנהג הזה ברברי, למרות שהיה לו מספיק מקום לעבור. ובכל זאת, למרות שהיינו שבורים ובוכים, הוא פשוט צרח עליינו מבלי לדבר לעוף משם. כל הילדים הקטנים צחקו, וכשהם יצאו מהביתן, החיוך שלהם אפילו היה יותר רחב..

אמ..

האמת שלא.. כשאני הייתי שם לא נתקלנו כמעט.. (או שלא ראיתי?) בכל מקרה לא זכור לי מקרים כאלה.

cuch

New member
במקרה אחד בבירור כן...

היינו על הגשר בכניסה לשוק הזה של ורשה ואיזה אישה מבוגרת צעקה לנו יודן ראוס יודן ראוס יודן ראוס תוך כדי שהיא מוחאת כפיים. היה דיי מקומם אבל מה יכולנו לעשות חוץ מלהמשיך ללכת? יואב

מיכלוש7

New member
וואי איזה מזעזע ../images/Emo10.gif

אני אישית לא נתקלתי באף מקרה של אנטישמיות... טוב היה אחד בערך, במוצ"ש ישבנו בלובי של המלון כל הבנות ושרנו במשך שעה בערך כל מיני שירי נשמה יהודית... והיתה קבוצה של פולנים שכנראה התארחה במלון שעמדו בצד והסתכלו עלינו במבטי שנאה
(טוב אולי זה בגלל שעשינו להם רעש...) ויש עוד משו שאני לא ראיתי, אבל מישו שהיה במשלחת באותו זמן איתנו שם לב, זה גרפיטי של מגן דוד תלוי על עמוד תליה...
(צרפתי ת'תמונה)

cobainos

New member
המקרה שלי..

לא נתקלנו בהרבה,אפילו היה יחס טוב וחיוכים חוץ מעיירה מסויימת,אני כבר לא זוכר תשם שלה.באותה עיירה הייתה התקפה על יהודים אחרי השואה שבאו לשם לראות את הבתים שלעבר,לדבר,למצא משהו...הם הותקפו ע"י אנטישמים פראיים והרבה מאד נהרגו..זה היה ממש פוגרום. באותה עיירה ישבנו והסבירו לנו(אבא של אחת התלמידות שיצא בתור הורה מלווה הוא בן של אחד הנפגעים שלמזלו רק נפצע בהתקפה הזאת סיפר לנו על זה) והיה די שקט ואז עברו קבוצה של כמה נערים שצעקו כמה דברים וצחקו בקול רם,כמו כן אחת המדריכות עמדה קצת על הכביש ופתאום באה מכונית בטיל וכמעט הורידה אותה..אבל מקרים כאלה אני רואה גם בארץ.

Boran

New member
אצלנו...

כשהגענו לזאקופאנה איזו זקנה טרקה את הדלת של הבית שלה תוך מלמול "יודן...", ובעוד איזה מקום זרקו שקיות מים על אנשים מהאוטובוס השני כשהם ירדו מהאוטובוס. בהרבה מקומות ראינו גרפיטים של מגן דוד על עמוד תליה. אבל על קיר בקאז'ימיש דולני ראינו גרפיטי של צלב קרס על עמוד תליה, שלידו כתוב "jews live for ever!" וזה היה מעודד.

2 דברים אולי

1. זרקו על הילדים מהאוטובוס השני, היינו 60 ילד אז 2 אוטובוסים, ביצים , ביום הראשון ....לא נעים 2. היה לנו משחק כדורסל עם איזה בית ספר בחורביישוב וכל המשחק הם ניסו להתחיל לריב ועם הקריאות הרגילות של פולנים(יודן ראוס שנל אנערף מה הם מילמלו) חוץ מזה, רעיון נחמד לפתוח פורום כזה, צל"ש לתפוז

thunderstorm

New member
בכל מקום יש אנטישמיות,

לא רק בפולין. אבל בכל אופן, קראו לנו מספר פעמים יהודונים ודברים בסגנון, וגם באחת הנסיעות הארוכות שלנו זרקו לנו ביצים על האוטובוסים. אבל לא בטוח שזה כי אנחנו קבוצה יהודית, אולי זה כי לילדים באיזה כפר שומם שעברנו בו היה משעמם... אני מעדיפה לחשוב ככה, בכל אופן. מצד שני, לא רק אנטישמיות יש בפולין. יש גם אנשים טובים. בני הנוער שנפגשנו איתם למשל, היו מאוד מאוד נחמדים וחביבים. ככה שיש ויש.

Pukipsey007

New member
אוי ואבוי..

לא יפה. לנו היו אולי דברים קטנים, כמו שהזכירו פה מכוניות שנסעו קצת מהר כשהיינו על הכביש, לא משהו מעבר..

twigy

New member
לנו היה מקרה אחד

שהיינו ברחובות וארשה או לובלין אז היה איזה קירח אחד שהתחיל לצעוק לעברינו דברים, אבל השב"כניקים באו אליו ולא יודע מה הם אמרו לו אבל הוא הלך מהמקום..

לנו היו כמה מקרים

בערב הראשון שאני הייתי כולי בלחץ שניתקל במקרי אנטישמיות הסתובבנו בעיר העתיקה של וורשה והיו שם מלא שיכורים שקיללו אותנו וקראו לנו יהודונים וכאלו... למשך כל המסע ניתקלנו בצלבי קרס וגרפיטי שונים. עוד מקרה שזכור לי זה שירדנו מאוטובוס בוורשה ישבו על ספסל בני וער שהיו נראים בגילנו, הם הצביעו עליו צחקו וקיללו.. מה שנורא הרגיז אותנו זה להבין שאחרי כל מה שקרה שם עדיין שונאים אותנו..

N a V e

New member
2 מקרים

אחד אקטיבי ואחד פאסיבי: על האקטיבי כבר רשמתי פה,נערים שביצעו לעבר האוטובוס תנועות מגונות. מקרה פאסיבי בו נתקלתי ברחובות לודג'.בעיר לודג' יש 2 קבוצות כדורגל,וידג'אב ול.ק.ס (משהו כזה). אוהדי וידג'אב נוהגים לצייר ציורי גראפיטי של מגן דוד עם השם ל.ק.ס ולמעשה לצחוק על אוהדי ל.ק.ס כאילו הם יהודים.

masorti

New member
שלום, אני בהופעת אורח להסבר קצר...

אכן, בלודז' הגרפיטי של אוהדי קבוצות הכדורדל מבוסס על מוטיבים אנטישמיים (מגן דוד עם שם הקבוצה היריבה במרכזו על עץ תלייה, וכו'). אם הולכים מחוץ לרחובות הראשיים, אפשר למצוא גרפיטי כזה כל בית שני. שם הקבוצה שהוזכרה אכן ל.ק.ס. (LKS), ומשמעותו "מועדון ספורט לודז'". הקבוצה השנייה היא וידזב (באיות אנגלי: VIDZEV, ובפולנית WIDZEW), ומדובר למיטב ידיעתי בשם של איזור מסוים של לודז'. הנה לינק המספק מידע בסיסי על קבוצת הכדורגל LKS, והנה אתר הבית של קבוצת LKS. ומאותו לינק כמו קודם, להלן מידע בסיסי דומה על קבוצת WIDZEW. הגרפיטי מהסוג שראיתם בלודז' אופייני גם לאיזורים אחרים בפולין, בפרט לשכונות עוני בערים ולערי שדה קטנות. נ.ב. כדאי להבהיר שהייתי בפולין (כולל בלודז' כפי שבטח כבר ברור) לבד, ולא במסגרת נסיעה מאורגנת. ואני לא בגיל תיכון, אלא הרבה יותר.

masorti

New member
תיקון: הלינק ב"מידע בסיסי" השני...

הינו שגוי. (מקבלים שוב את LKS) תתייחסו רק ללינק במילה "דומה".

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif למה רק להופעת אורח../images/Emo35.gif

חבל..
אתה מוזמן להישאר, אם תשנה את דעתך

lior drumer

New member
וואאיי זה מזכיר לי את הקטעים שהיה

לנו.. קודם כל שהגענו לבית היתומים של יאנוש קורצ'ק היתומים זרקו עלנו לחם דרך החלונות.. גם באחת העצירות שלנו באיזה תחנת דלק שאין לי מושג איפה היה אני פשוט לא זוכר אז חבר שלי רצה להראות לי את הביצועים של המצלמה שלו, הוא לומד במגמת צילום ואז עברו שני רוכבי אופניים והוא כזה צילם אותם.. שהם שמו לב שהוא מצלם אותם הם כזה הסתובבו עם הגוף הפנו אלינו אצבע משולשת חיכו והמשיכו לסוע.. נשבע לכם עוד שניה הייתי לוקח גוש שלג מתחיל לרדוף אחריהם וזורק עליהם הבני זונות.. היה גם חבורת בני נוער שעברנו על ידנו בוארשה והתחילו לקלל אותנו בפולנית ואנגלית ואז התחלנו לקלל אותם בחזרה אז האיש ביטחון שלנו כזה העיף אותם ואנחנו קיבלנו נזיפות מהמורים והמדריכים שלנו.., זה היה מצחיק, עוד שניה היינו מפוצצים אותם מכות הבני זונות האלו..

למעלה