אנטי-אייג´ינג

אנטי-אייג´ינג

אנטי-אייג´ינג - או בעיברית פשוטה גריאטריה
אם זה עזר כל כך לננסי ברנדס אין כל סיבה שזה לא יעזור גם לכלב או לחתול שלכם. אנטי-אייג´ינג המגמה החדשה בתחום הרפואה המונעת, שהוא בעצם טיפול לעיכוב תהליכי ההזדקנות. זה הוא תחום חשוב מאד שאני מרבה לעסוק בו. היפה שבו שהוא בנוי ברובו על עקרונות הרפואה הטבעית. הכלבה שלי שנופי שהיא מגזע : כלב ביצות דרום תל-אביבי, תחגוג בקרוב יום הולדת 15. זה הוא גיל מכובד לכל הדעות. היא עצמה מתפקדת בסדר גמור אבל מראה בלי ספק סימנים גריאטריים ראשונים: יש לה שמיעה סלקטיבית : כשאני קורא לה לבוא אלי היא לא שומעת אך את הקליק העדין של פתיחת המקרר היא לא מחמיצה. יש לה תגובות מוגזמות וחסרות פרופורציה : אם אני קופץ לרגע למכולת היא מקבלת את פני כאילו חזרתי מ 45 יום מילואים, לעומת זאת לפעמים אני חוזר הביתה והיא מתנמנמת בחזית הבית ומתעוררת במבוכה רק אחרי שעברתי על פניה. היא גם הופכת להיות שכחנית, - אנו יכולים לחזור הביתה מטיול רגלי מפרך ואחרי חצי שעה היא עושה לי ליד הדלת הצגות של :" שחרר אותי סוף סוף מהצינוק המחניק שבו אני קבורה כבר חודשים ללא תקוה לנשום אויר צח של חופש וחרות" המוזר הוא שהדלת והשער פתוחים והיא יכולה לצאת בלי בעיה לסיור בגנים ובשדות שבסביבה. כן ככה זה – הזיקנה לא משפרת שום דבר אצל האורגניזם החי. אצל כלבים רבים במיוחד מגזעים גדולים מתוספת עם הגיל גם בעיה של כאבים במפרקים וקשיים בקימה והליכה. ירידה בתאבון ,בעיות עור ופרווה, ואיבוד השליטה על מתן השתן והצואה הם סימנים נוספים להזדקנות. מה אפשר לעשות ??? יש הרבה מה לעשות וזה אחד התחומים שאני אוהב להתמחות בו כי הוא משפר מאד את איכות החיים של הפציינטים. המטרה היא להשתמש בתוספי מזון ותרופות ממקור טבעי שניתן לתת אותם ללא תופעות לואי למשך תקופות ארוכות. להלן אמנה כמה מעקרונות הרפואה הגריאטרית וטיפולי האנטי-אייג´ינג : תזונה: לכלב המתבגר-מזדקן יש לתת תזונה המתאימה לצרכיו : הוא זקוק לפחות אנרגיה בדרך כלל כי הוא כבר לא רץ אחרי ההארלי-דיווידסון שלך אלה מהלך בניחותה אחריך. הוא גם לא גדל יותר . לכן הוא צריך פחות שומן ופחות קלציום במזון ,גם פחות חלבונים העלולים ליצור עומס על הכליות שכבר לא מתפקדות ממש כמו בימי הזהר. הכופתיות של האוכל היבש צריכות להיות רכות יותר ללעיסה. אוכל מסוג סניור עומד בקריטריונים האלה. במיוחד מוצלח הוא המזון הרפואי החדש בשוק הנקרא סניור-פלוס של יוקנובה אותו ניתן להשיג במרפאות הוטרינריות הוא מכיל תוספים מיוחדים הנותנים פוש לכלב המתבגר, מלבד האיזון הנוטריטיבי הוא מכיל ויטאמינים ותוספת של גלוקוזאמין -כונדרוטין העוזרים לתיפקוד ושימור המיפרקים. חשוב לחלק לכלב המזדקן את הארוחות לפעמיים ביום כך הוא יעכל את המזון בצורה יעילה יותר ולא יתעייף כל כך. תוספי מזון ותרופות: תוספים נוספים שיכולים לעזור לכלב ולחתול הם : שמן דגים ויטאמינים הורמונים,תרופות הומאופטיות וטבעיות המחזקות את מערכת החיסון ואת הלב – אני כמובן לא הולך לספר לכם את כל הסודות ואת כל הטריקים כי אחרת תעשו הכל לבד ואני יכול לסגור את המירפאה שלי. לכלבים הסובלים מבעיות מפרקים כדאי לתת גלוקוזאמין-וכונדרוטין שהם תוסף תזונה טבעי הניתן כמה חודשים ועוזר מאד. גם SMS הוא תוסף חדש ומענין המקל על כאבי פרקים. במקרים קשים יותר מומלץ להשתמש בכדורי רימדיל הפועלים נגד הדלקת במפרקים. בכלבים הסובלים מסניליות – בעיות באורינטציה שינויים בהתנהגות ליקוי בראיה ובשמיעה ניתן לטפל בעזרת תרופות המשפרות את זרימת הדם למח. ספורט : הספורט יפה לבריאות גם לכלב וגם לבעליו. חשוב לא להגזים ולא לעסוק בספורט תחרותי כי זה שוחק. מה הכונה בספורט תחרותי אצל כלבים? כלב שמשתולל עם כלבים אחרים במיוחד צעירים וחזקים ממנו – זה ספורט תחרותי. יכול להיות שהוא מאד נהנה אך אם הוא צולע אחר כך כדאי להמנע מכך. כמו כן לא כדאי להריץ כלב מזדקן אחרי אופניים או כדומה , די בהליכה נמרצת. לסיכום יש הרבה דרכים לשפר ולהאריך את חייו של הכלב או החתול שלכם פשוט התיעצו עם הוטרינר שלכם וזיכרו שטיפול מקדים ומונע הוא הטיפול הכי חכם והכי יעיל.

dana2909

New member
שאלה..

מה לגבי שמן זית. משום מה כשהוספתי להם למזון היבש.. הם מאד אהבו את זה. השאלה אם באמת יש לזה איזשהו ערך תזונתי? האם זה באמת בריא או שזו סתם שמועה?

למעלה