אנטי אייג׳ינג. הבוקר, סוףכלסוף בדרך להסיר חלודה מהרגליים

odedbc

New member
אנטי אייג׳ינג. הבוקר, סוףכלסוף בדרך להסיר חלודה מהרגליים

ומכל השאר....
שלש שעות, חצי מעל וחצי מתחת לקו הירוק.
כיף גדול היה שם

rubber duck

New member
ברוך המסובב רגליים ברכיבת שבת

ברוך השב אליינו מן הכפור

שרון

ariasdo

New member
שישי בגולן נפל לי האסימון שהאטה של תהליכי הזדקנות מוגבלת כי

אנחנו המבוגרים בגיל השלישי מעל 60 זה כבר לא מתאם לעשות רכיבות קשות .
אפשרי לעשות ואני גם עשיתי אבל יש בעיה של התאוששות תוך כדי וגם לאחר הרכיבה .

עובדתית אורי בגיל 70 מסיים בהצלחה ברווט 200 ביום שישי האחרון .

אני חשבתי לעצמי שזה לא בעיה לטייל בגולן כאלו אני בגיל 50 והכול עדין זורם אבל זה כנראה לא כך ולאנטי-אייג'ינג יש מגבלות במיוחד כאשר המאמץ מרוכז .

הרכיבה שעשיתי ביום שישי האחרון לימדה אותי לקח שזה כבר לא מתאם לגיל השלישי מאמצים כאלו מרוכזים ומצטברים ( בסוף זה היה קשה מאוד עבורי ) .

בקיצור הבנתי בדרך הקשה שצריך פחות להשתולל , להיות יותר רגוע וקשוב למגבלות הגיל .

גם אתה
שנה שעברה , עשתה מאמצים ברכיבה , מי ראש הנקרא לחרמון ועוד מספר רכיבות קשות לפרופורציית הגיל .

אבא שלי זכרונו לברכה , שהיה ספורטאי חצי מקצועני בפולניה אמר לי פעם משפט רלוונטי ביידיש ( ניט פּאַסיק פֿאַר מער ) .

אריה סדובניק

odedbc

New member
מה אני רוצה לומר לך אריה. אנטי אייג׳ינג 2. החל מגיל 30, (ב

מה אני רוצה לומר לך אריה. אנטי אייג׳ינג 2.

החל מגיל 30, (בערך), יש ירידה בפרמטרים פיזיולוגיים שונים בקצב (בערך) של 1%-2% בשנה.
אצל ספורטאים, לא רק שהקצב נמוך משמעותית, אלא גם ככל שקצב הספורט שלך יותר אינטנסיבי, ההזדקנות איטית יותר.

אחד האספקטים שקורים עם הגיל, הוא ירידה במספר סיבי השריר ובמספר הנוירונים שמעצבים אותם.
עיקר הירידה היא בסיבי השריר המהירים, מה שפוגע בכוח מתפרץ, כלומר היכולת לספרינטים או רכיבה מהירה בכלל. כמו כן ההתאוששות ממאמץ מתארכת עם הגיל.
פחות נפגעים הם סיבי השריר האיטיים, שאחראים על אנדורנס, ולכן, היכולת לרכיבות ארוכות ולטיפוסים איטיים, נשמרת לאורך זמן .
זה בתנאי שאתה ממשיך לרכב ומפעיל עומס באופן קבוע על השרירים ועל מערכות הלב/ריאות והעצבים.

פועל יוצא מכך הוא שבגיל 35, רוב רוכבי הטורים הגדולים פורשים, בעוד שהם יכולים לפרוח במשך שנים רבות ברכיבות אנדורנס .
ויעידו על כך המוני רוכבים מעל גיל 50, 60, 70, שמשתתפים בברווטים כולל PBP.

מה שאני רוצה לומר לך אריה, וגם לעצמי וגם שאר הרוכבים המבוגרים: לא להפסיק לרכב, ולא להפסיק לקרוע את התחת ברכיבות קשות, ולא להיכנע ללחץ המנטלי הבלתי מתון שמפעילים עלינו המשפחה והחברה עם המנטרה הנוראית הזאת ״בגילך כבר לא עושים את זה״.
בגילי דווקא כן עושים את זה.
רק נחים קצת יותר בין אחרי ללפני...

ariasdo

New member
הנושא ידוע ומסכם איתך ,למעט לקרוע את התחת ברכיבות קשות כי

אנחנו לא בטירונות גולני , ולא צריך לעבור את הגבול כל אחד לפי היכולת שלו ומותאם ביחס לגיל .

ביום שישי האחרון עברתי את הגבול שלי . הגעתי הביתה שפוך אכלתי וב 800 בערב הלכתי לישון בגלל עייפות .

זה לא מרשם טוב לרוכב מבוגר , ( לפני 10 שניים רכיבה כזו לא השפיע עלי בכלל מבחינת עיפות ) .

אריה סדובניק

איל ע

New member
גילו של אדם

לפני שנים, קראתי את ספרו של דר' מריאן רבינוביץ בשם זה. הוא דיבר על גיל כרונולוגי (כמובן) אבל גם על גילאים אחרים, ביולוגי, חברתי, רגשי, קוגניטיבי שלא בהכרח תואמים אחד את השני.
לאחרונה, דר' איתי זיו כותב על גיל פיזיולוגי שגם, אינו תואם בהכרח הגיל הכרונולוגיhttp://www.shvoong.co.il/הקשר-בין-איכות-האימון-לגיל-
%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%96%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99/54050/
אלא מה? אי אפשר לנוח על זרי הדפנה: חובה להמשיך להתאמן כל הזמן כדי לשמור על הגיל הפיזיולוגי...
אייל (שבחודש הבא נכנס לשנת ה-60).

יעקב 471

New member
אני זוכר את הרופא הזה ,ד ר מריאן רבינוביץ שהתעסק ברפואה

גריאטרית והיה קשור להקמת ההוספיס בתל השומר.
הוא הופיע בטלויזיה במספר הזדמנויות בנושאים שקשורים לזיקנה ובעיקר למוות , איך מתכוננים לזה ועוד כל מיני תובנות שהיו גורמות לי להעביר ערוץ .
לעצם הדיון הזה , אני גם בדעה שהכושר בגיל הזה הוא חשוב מאוד ואצלי זה נהפך ממש לשיגרה יומיומית , זה טוב לגוף ולנפש . קורה לי לפעמים שאני עובר את הגבול ואז אני מרגיש את זה אבל זה חלק מהכיף של הספורט הזה .

odedbc

New member
מחקרים מראים כי ספורטאים שממשיכים להתחרות בגיל המבוגר

שומרים על VO2Max ומסת שרירים באופן משמעותי יותר מאשר ספורטאים חובבים ״סתם״, וכמובן הרבה יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה.
ולכן תחלואה אצלם נמוכה יותר.
לכשלעצמי, עם חזרתי לפעילות השבוע, ועם חזרה לכושר בעתיד הקרוב, מתכוון להמשיך באימונים בעצימות גבוהה כמו אינטרבלים, ספרינטים וטיפוסים קשים.
גם בכדי לשמור על ולשפר את הכושר, וגם בגלל ההנאה מהיכולת.
אני מאמין אריה, שגם אתה, כל זמן שלא יהיו מגבלות גופניות, תמשיך חופש ולחפש אתגרים חדשים.
להזדקן, נספיק אחר כך.
עכשיו אפשר עדיין ליהנות מהיכולות ואין שום סיבה להפסיק.

urias1

New member
מעל שולחן המחשב שלי תלוי פתק שאומר

"ההזקנות מאיטה את קצב הריצה
אבל
הריצה מאיטה את קצב ההזדקנות"

וזה נכון.
לא צריך להיות זקן בכדי להבין את זה אני כבר שנים רבות מקפיד על 3-4 אימוני ריצה \ רכיבה בשבוע , ובשנה האחרונה הוספתי רכיבת שטח וטיולים ברגל.
רק בריאות - כל היתר הרבה פחות חשוב.

miller y

New member
די להתפלסף על הגיל השלישי

לכל אחד זה יש את היחודיות שלו
אחד מתעסק בעליות וזהו
וישנם כאלה שיכולים לרכב מרחקים בכיף . כל אחד לפי יכולתו
הגיל זה לא מעצור ובלם למי שבריא ורגיל לרכב ולרוץ ועוד
המהירות יורדת וזהו
היה מעניין לאתגר רוכבים מעל 70 למטולה אילת במסגרת 24 שעות
הכי הרבה הפעם הבאה תתייחס ״לגיל הרביעי״
שכל אחד יעשה מה שטוב לו