אנטי הליום

niv1990

New member
לפי מה שהם אומרים זה מסנן חלק מהצליל

הקול שלנו הוא לא גל קוסינוס יפה אלא הרבה גלים מורכבים אחד על השני, ואני מנחש שהגז לא מעביר את הרכיבים בעלי התדירות הגבוהה. יכול להיות שיש מתאם בין מסה מולרית לבין התדירויות שעוברות?

אחמס1

New member
חחחחחחח

כמובן שזה לא אנטי-הליום, האיש שם הבהיר שזה רק מבחינה קונספטואלית - כמו שהליום גורם לקול צפצפני, הגז הזה גורם לקול נמוך. והוא גם הסביר יפה את התופעה, פשוט הבדל במהירות הקול בין אוויר לגז הזה (כלומר מיתרי הקול רוטטים בתדירות מסויימת ויוצרים גל באורך גל שמתאים למהירות הקול בגז, שיותר נמוכה ממהירות האור באוויר, הגל ממשיך באותו אורך גל אל מחוץ לגרון, לאוויר, ואנחנו שומעים תדר יותר נמוך) גם אותי מאוד מסקרן מה הגז הזה. יכול להיות ממש נחמד להדגמות וכד'. הערכה שלי זה שאיזושהי תרכובת של גזים אצילים כבדים, לא בטוח בכלל. ניחוש: זינון הקסאפלואיריד או טטראפלואוריד. אני רק לא מבין מה הטמבל שכתב את הכותרת של זה בעברית וקרא לג'יי לנו - גיי לנו.

אחמס1

New member
מסיר את הניחוש לגבי תרכובות הנ"ל של זינון

נראה לי שהן לא כל כך לא-רעילות.

אחמס1

New member
זו לא שיכחה, זו תופעה

אני לא מתאצבן משגיאות כתיב / שגיאות הכלדה כמו שאני מתעצבן מהעובדה שאנשים פשוט מתעלמים מהגרש הזה ומניחים שלקורא דובר העברית ברור שזו ج. מי שכותב ג'יי או ג'אווה או צ'רלי בלי הגרש פשוט לא יודע עברית, משום שבעברית האותיות האלו לא מתאימות לצלילים שהוא מנסה להביע.

אחמס1

New member
בעברית תימנית גּ היא ג'?

מעניין, אתה בטוח? אני יודע שהאות ג ללא דגש נהיגית שם כ-غ, אבל לא ידעתי על הדגושה.

למעלה