אנטי ווירוס של מיקרוסופט

u m h

Member
לאחרונה רכשתי מחשב עם מערכת הפעלה של חלונות 10 הכולל הגנה מובנית מפני " תוכנות, אפליקציות, קבצים ואתרי אינטרנט זדוניים או שעשויים להיות בלתי רצויים" ( = ציטוט מכותרת עמוד תיאור האבטחה במחשב ).

האם הגנה זו מספקת או שמומלץ להגן באמצעות הורדת אנטי וירוס נוסף ?

בתודה מראש.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לאחרונה רכשתי מחשב עם מערכת הפעלה של חלונות 10 הכולל הגנה מובנית מפני " תוכנות, אפליקציות, קבצים ואתרי אינטרנט זדוניים או שעשויים להיות בלתי רצויים" ( = ציטוט מכותרת עמוד תיאור האבטחה במחשב ).

בתודה מראש.
הוא נחשב טוב ויעיל , עם קצת שכל ישר לא לפתוח אימיילים חשודים וכו' ,הורדת תוכנת ממקורות עלומים ועוד...כלומר להיות זהיר כמו שצריך עם כל אנטי וירוס אחר .
אין ממש צורך לרכוש בתשלום. או להתקין אחר חינמי.

רוב הזמן נח

Well-known member

בתודה מראש.
אני משתמש באנטי וירוס של מיקרוסופט. זה הכלי היחיד של מיקרוסופט שאני גם מוריד לו עידכונים. אבל לפני זמן מה הוא התחיל להתערב לי בקיבצי ארכיון, אז הגדרתי לו רשימה ארוכה של קבצים שהוא לא יסרוק.

u m h

Member
תודה רבה !
אגב משום מה מצב ברירת המחדל של הגנה זו הוא שחסימת אפליקציות שעשויות להיות לא רצויות הוא לא פעיל.

האם להעביר לפעיל ?

קבצים מצורפים

• הגנת מיקרוסופט.png
    הגנת מיקרוסופט.png
    KB 17.4 · צפיות: 3

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה רבה !
אגב משום מה מצב ברירת המחדל של הגנה זו הוא שחסימת אפליקציות שעשויות להיות לא רצויות הוא לא פעיל.

האם להעביר לפעיל ?
אכן רצוי להעביר לפעיל. לא ברור ממש למה זה לא פעיל כברירת מחדל

Omnicide

Member
ההגדרה שלהם ל"אפליקציות שעשיות להיות לא רצויות" היא רחבה מאוד וכוללת גם קבצים של תוכנות לגיטימיות לחלוטין ולכם היא לא מופעלת כברירת מחדל.
גם שזה לא מופעל הדיפנדר עדיין יזהיר אותך אבל לא ינקוט שום פעולה אוטומטית.

בדיוק היום הוא הזהיר אותי מקובץ התקנה של FOXIT READER לגיטימי לחלוטין.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ההגדרה שלהם ל"אפליקציות שעשיות להיות לא רצויות" היא רחבה מאוד וכוללת גם קבצים של תוכנות לגיטימיות לחלוטין ולכם היא לא מופעלת כברירת מחדל.

נכון אבל טוב בגדול שזה מזהיר לפחות , אז אני מבין לא צריך לסמן זה מודיע גם בלי , נו זה טוב.

ai27

Well-known member

פעם בחברה שעבדתי בה היה קובץ התקנה כזה, אמרו לנו להתעלם מהאזהרה וזהו,
עד שיום אחד גילינו שכל הקוד שלנו הועלה לאינטרנט ע"י סוס טרויאני שהגיע עם התוכנה.

אז כדאי לחשוב טוב טוב על אפליקציות ש"עשויות" להיות לא רצויות.

רוב הזמן נח

Well-known member
פעם בחברה שעבדתי בה היה קובץ התקנה כזה, אמרו לנו להתעלם מהאזהרה וזהו,
עד שיום אחד גילינו שכל הקוד שלנו הועלה לאינטרנט ע"י סוס טרויאני שהגיע עם התוכנה.

אז כדאי לחשוב טוב טוב על אפליקציות ש"עשויות" להיות לא רצויות.
תמיד בקיבצי תוכנות EXE וכדומה צריך להיזהר. אבל היה לא מזמן איטם עם זיר"ה ושם אמרו המון הפחדות חסרות בסיס.
למשל, מכניסה לאתר 'סדרות' אי אפשר לקבל שום וירוס. גם מהורדות של קבצים כמו AVI , MP4 , MKV אי אפשר לקבל שום וירוס.

למעלה