אנטנה, חיבורים ומה שבניהם..

כבאי

New member
אנטנה, חיבורים ומה שבניהם..

אני קונה בקרוב אנטנה לקליטה בטווחים שבין 30-1300 Mhz , עברתי על הרבה נושאים פה בפורום ובתקציב שאני מוכן להשקיע (עד 250 שקל) האנטנה הכי טובה שהומלץ עליה היא ה-DISCONE (מאה שקל דרך איביי). אני מתכוון להרים אותה על הגג של הבית ויש מרחק משוער של 10-12 מטר מהמיקום של המכשיר. עכשיו יש לי כמה שאלות: א. מכיוון שהמרחק בין האנטנה למכשיר רחוק אני אקנה מגבר, איכן להציב אותו? זה חשוב באיזה איזור של הכבלים? ב. האם ניתן לשים מפצל ולחבר לו 2 מכשירים שונים בו זמנית (BNC) ? מדגיש שזה מיועד לקליטה בלבד. ג. בהזמנה סטנדרטית דרך איביי אני מקבל גם תורן או רק אנטנה? תודה מראש על העזרה.

4Z7BGG

New member
אנטנה

10-12 מטר כבל - ממש לא מוגזם. RG213 יעשה את העבודה. אין צורך במגבר. בהזמנה באי-ביי - אתה מקבל בדיוק מה יש בתמונה. לא נראה לי שזה כולל את התורן. אתה גם לא רוצה לדעת כמה יעלה תורן, וכמה המשלוח שלו. בעניין הפיצול - לא נראה לי שתיהיה בעיה, עם מפצל נכון. אבל - בוא נראה מה אומרים השועלים הוותיקים של הפורום. .

4Z1PF

New member
מגברי אנטנה

1. אין צורך במגבר, ברוב המקרים הוא יזיק במקום להועיל. מעניין על איזה מגבר אתה מדבר, האם יש לך סוג ודגם? 2. על איזה מפצל אתה מדבר? בכל מקרה אין לחבר את שני המקלטים לאנטנה אחת בחיבור והלחמת החוטים זה לזה. 3. המכשירים מתחברים לאנטנה עם BNC. אם אתה מתכוון לרדת עם קו קואקס מסוג 213 RG אזי תצטרך חתיכת כבל מסוג אחר כמו 58 RG כדי לעבור בין המחברים השונים. 4. תורן בונים לבד או מתחברים לתורן של האנטנה המרכזית של הטלוויזיה.

כבאי

New member
מגברים

יש לי 2 מגברים אצלי: הראשון זה של digitap דגם 20111vdsk09 (לא מצאתי עליו כלום בגוגל). רשום עליו גם 5-1000MHZ, 120DB RFI ו- 9db. המגבר השני זה Drop Amplifier - Active Return Model: GAFR 10 של HC. Foward 54-1000Mhz + 10db כאמור אני צריך כבל למקסימום 12 מטר, ממכשיר סקנר פשוט שעובד על 4 בטריות.

4Z1PF

New member
תכונות מגברים

ללא דף נתונים מלא לא ניתן להבין מה תכונות המגבר. למגבר הראשון אני יכול לנחש את הנתונים הבאים: הגבר 9 ד"ב תחום תדרי העבודה 5-1000 מגה-הרץ מתח מוצא מרבי 120 ד"ב אבל החשוב ביותר לא מופיע. מהו יחס אות לרעש של המגבר? עליך להבין שההגבר לא אומר דבר. למה בכלל יש צורך במגבר? אם התחנה הרצויה נקלטת חלש הוספת מגבר יגרום לתוספת רעש בנוסף להגבר התוצאה שהתחנה טובעת בתוך הרעש כך שהיא לא תשמע. ללא המגבר היא הייתה נשמעת גרוע, אבל נשמעת. לכן יש לשקול הוספת מגבר, וראשית להבין טכנית מדוע צריכים אותו.

4Z7BGG

New member
מפצל

כשאמרתי "מפצל מתאים" מאליו מובן שלא התכוונתי להלחמה של שני מחברים במקביל...... התכוונתי למפצל מסודר בסגנון מחלקי המתח של טלויזיה בכבלים. לא בטוח שהמפצלים האלה מתאימים, ולכן חשבתי שמי מהשועלים הוותיקים יודע איפה ניתן להשיג מחלק מתח כזה לתחומי התדרים של הסורק. אני אגב בטוח שיש עשרות סכמות לבנייה עצמית של מעגלים כאלה. אבל לך תמצא סלילים וקבלים מתאימים................

למעלה