אנטנה מרכזית

• פותח הנושא d70
  • פורסם בתאריך

d70

Well-known member
אנטנה מרכזית

מדובר בבניין חדש בן 5-6 שנים.

בעבר הרחוק אנטנה מרכזית שימשה לקליטה אנאלוגית של ערוץ 1 / 2 ועוד.
לאחר כניסת יס/HOT האנטנות ננטשו או פורקו.
כיום עם אופציית עידן+ האנטנות הללו חוזרות להיות רלוונטיות.

האם קיימת דרישה או התייחסות עדכנית בחוק בנוגע להצבת אנטנה מרכזית בבנינים חדשים?
ראיתי פה ושם טענות שאנטנה מרכזית היא תנאי לטופס 4,זה נכון?

מצאתי התייחסות בלינק הבא:
[URL]http://www.moital.gov.il/NR/exeres/1856C475-E614-41BE-A053-0A5098D4FDB6.htm[/URL]
לא ברור לי אם הלינק מכיל את החוק המעודכן בנושא או שהיו עידכונים בנושא.

תודה מראש לעונים

נכון
טופס 4 מבקש ליקלוט . את ערוץ 1 +2 +FM בימי האנלוג .
לא ידוע לי ששינו את התקנות . אותה אנטנה גם תיקלוט את עידן+

jexy

New member
דיי בטוח שהאנטנה אכן קיימת אך היא כבר לא מחוברת
מכוון שלרוב הטכנאים של YES לוקחים את הכבל עבור הצלחות שלהם ו\או מנתקים את המגבר של האנטנה לטובת חיבור מגבר שלהם (כנ"ל טכנאי הוט).
&nbsp
מכוון שאתם כבר אחרי שנת בדק הקבלן אינו חייב לכם כלום (אלא אם הוכח שמלכתחילה לא הייתה אנטנה) ואתם נדרשים (דרך הועד כמובן) להתקין את הציוד באופן עצמאי (באמצעות אנשי מקצוע בתחום).
&nbsp
אגב, בהרבה בתים בפתח תקווה, רשל"צ, חולון, נתניה אני רואה את הבדקות אלו ולהגיד את האמת זה לא זול (תלוי בבניין מכוון שזו החלוקה בין הדיירים).
&nbsp
דיירים שמעוניינים להתקין אנטנה עצמאית יכולים לעשות זאת על אותו גג הבניין באישור הדיירים האחרים או עצמאית מחוץ לחלון מרפסת (רק לא מחוץ לחלון מגורים כי אז העירייה תכנס לתמונה).

d70

Well-known member
כמה בערך אמורה לעלות התקנה?
בנין 20 קומות,נניח שעל הגג אין ציוד (צריך לעלות לגג לבדוק).אני גר בקומה 5.

ראשית הקבלן שם תשתית משולשת,כלומר בכל ארון תקשורת קומתי יש מפצל יס מפצל הוט ועוד מפצל שמכיל חיבור אחד שרץ מחוץ לארן לקומה אחרת.. כלומר הקבלן התקין תשתית לאנטנה מרכזית.לכאורה אין סיבה לטכנאי הוט ויס להתעלק על התשתית.

הנקודה אם היתה תשתית לאנטנה מרכזית כן או לא הינה קריטית. ממה שאני מבין ,אם לא היתה אנטנה מרכזית,התקנה של אנטנה חדשה נופלת על הדייר.אולם תשתית אנטנה מרכזית שכבר הותקנה ע"י הקבלן הינה בעלות משותפת ולכן גם העלות מתחלקת בין כל הדיירים.

ד"א מבדיקת עלויות (לפחות מבחינת ציוד)
תוף של RG6 אורך 100 מטר עולה 150-200 ש"ח
מגבר 40DB עוד 400-500 ש"ח (שיוצמד קרוב לאנטנה).
אין חציבות.הפריסה בין הקומות קלה-יש ארונות תקשורת בכל קומה פלוס פתחים בחלק העליון והתחתון בכל ארון להעברת כבלים בין הקומות. יותר קל מהשחלות שעושים בבית.
בהנחה שאין אנטנה על הגג אני רק צריך אנטנת UHF + התקנה ועיגון ע"י טכנאי, מדובר ברב קומות ככה שהגובה יספיק .אין צורך בתורן מיוחד וחיזוקים.
כמה יעלה לדעתכם?

jexy

New member
עלויות משתנות
צריך לראות את התשתית בכדי להבין האם יש צורך בפריסה חדשה או שימוש בציוד שקיים.
&nbsp
זה נחמד שביררת את העלות של כבל ומגבר אך יש עוד הרבה מרכיבים וכמובן יש את עלויות עבודה ולכן העלות משתנה וזה יכול לנוע בין 2000 ל8000 ש"ח

למעלה