אנטנה עגולה אלמנט אחד

תומר

Member
אנטנה עגולה אלמנט אחד

למי שלא יכול להתקין על הגג יש 3 אפשרויות קליטה שונות אנכית או אופקית או הפוכה בכל אחד ממצבים אלה הקליטה משתנה בתחנות מסוימות שונות ובחדר אמצעי הקליטה הינה הטובה ביותר בהשוואה למקומות אחרים בבית כמובן גם רדיו רגיש כמו סנגין או טיונר נפרד איכותי

SysAdmin1

New member
לא עברנו את זה כבר לפני שנים ?

לא עברנו את זה כבר לפני שנים ? כבר אז קיבת הסבר מלא למה "אנטנה" כזו לא קולטת כלום יותר טוב מהחוט שמחבר אותה למקלט.
עכשיו כל הסיפור מתחיל מחדש ?

radiofm1231

New member
עד כמה שאתה צודק הוא אוהב את הדרך הנוסטלגית

הרי זה ברור שרק חיבור לאנטנת לגג ישנה זאת.
&nbsp
אני משתמש באותה שיטה רק שאני קולט פחות ממה שהוא קולט והדרך שהוא משתמש מספיקה לו כדי להאזין למה שהוא נהנה אז למה להרוס את הכיף?
&nbsp

תומר

Member
תגובה

תודה לך האנטנה אלמנט אחד קליטה מצוינת בחדר האמצעי אז למה להתווכח קולטת נקי את רדיוס נוסטלגי בהשוואה לאנטנה עם מספר אלמנטים שיש הפרעות בקליטת תחנה זו במיקום אחר בבית עקב תדרים סמוכים

SysAdmin1

New member
כבר לפני שנים רבות הסבירו לך, שאם אתה לא בודק בואתו המקום...

כבר לפני שנים רבות הסבירו לך, שאם אתה לא בודק את הקליטה בואתו המקום ( בותו החדר ), אז אתה לא בודק בכלל את האנטנה, אלה את המקום שבו אתה קולט. וגם שאנטנה חיצונית צריכה להיות מותקנת על התורן ובתוך הבית אין לה שום שימוש. וגם את זה, שאנטנות כאלה, שאתה מספר עליהן, הן כלל לא קולטות כלום, ומה שקולט שם, זה הכבל שמחובר למקלט. וזה כל הסיפור, מחדש.

תומר

Member
תגובה

ממש לא נכון הכל עניין של כיוון מתאים וטיונר רגיש קולט שידור בטורקית ומירדן ואפילו ממצרים וגם מקפריסין ותחנות בישראל קלטתי אפילו קול רגע ורדיו קול הנגב אם זה כבל של אנטנה או חוט אנטנה לא תקבל אותה איכות קליטה של תחנות חלשות

תומר

Member
תגובה

אתה צודק חלקית כי רדיוס נוסטלגי נקלט עכשיו רק עם אנטנה של עידן פלוס מרובת אלמנטים ולא עם האנטנה אלמנט אחד שזה בעיקר מה שנמכר בארץ
&nbsp

תומר

Member
המשך

בקיצור האנטנה של העידן פלוס קליטה מעולה אפילו שידור מרדיו חיפה נקלט משובש ביותר עקב רדיו קול ברמה מתדר סמוך באותו מיקום של האנטנה אלמנט אחד הבדל אדיר באיכות הקליטה

radiofm1231

New member
גם אני משתמש באנטנה כזו וממנה אני קולט את לב המדינה.

כמובן שמיקום העיר שגרים משנה את הקליטה. הרי ברור לכולם שאנטנה על הגג יקלוט יותר מאנטנה רגילה. וגם השיטה שהוא משתמש, נכון לא קולט את כל העולם כמו בגג, אבל נותן מספיק קליטה לתחנות חלשות. וגם שלא כולם יכולים להרשות לעצמם התקנת אנטנה

גלעד2211

New member
לא נמאס לכם מהשיח חירשים אילמים הזה? אפילו לא רשמתם

איפה אתם גרים.

סתם רשמתם שתקעתם אנטנה מאחורי הרדיו וקלטתם את רדיו ולב המדינה. וואו איזו תגלית מרעישה.
שתפו אותנו באיזה איזור אתם גרים שקלטתם את זה וכ'ו זה יוסיף המון והיה יותר מעניין.

אני ברמת גן קולט את רדיו ירושלים בתדר 89.5 היטב, וכמעט היטב את אמצע הדרך 90FM.

radiofm1231

New member
בכללי אני לא מצליח לקלוט תחנות מסוימות בלי השיטה החסרת תועלת

לב המדינה לא נקלט באזור שאני גר (קרית ארבע במקום הכי נמוך) ורק אם אני משתמש במה שמיותר אני מצליח

תומר

Member
תגובה

תודה לך ברור אם אין כיוון אופטימלי של האנטנה כמובן שלא יקלטו תחנות חלשות זה לא כמו תחנות ערביות שיש להם משדרים עוצמתיים בדרך כלל ומסתבר שגם עם אנטנה פשוטה על הגג לא מגיעים לקליטה אופטימלית מאחר והאנטנה רובה מחוץ לחלון זה נותן קליטה אופטימלית

תומר

Member
המשך

האנטנה עגולה אלמנט אחד יכולה להיות מעולה רק בתנאי שמוצאים לה מיקום נכון וכלל לא קשור למיקום על הגג שהוכח שהקליטה לא מיטבית שם לפי הדיווח שנרשם אז הקליטה נקייה כמעט כל תחנה על הסקלה כולל 90 FM כאשר היא מותקנת בשטח פתוח במרפסת במיקום אופטימלי הקליטה מעולה

SysAdmin1

New member
כבר הסבירו לך מספיק פעמים למה דבר זה לא יכול לשמש לכלום ו...

כבר הסבירו לך מספיק פעמים למה דבר זה לא יכול לשמש לכלום ונשאר שרק תקרא מחדש את מה שהוסבר לך כבר. בשנים אלה שעברו לא השתנה כלום, וכמו שזה היה אז, גם היום דבר זה לא יכול לשמש כאנטנה. זה כל הסיפור.

תומר

Member
המשך

דבר שני כשניתקתי האנטנה ונשאר רק הכבל לא נקלטו תחנות מסוימות כך שהכבל אינו משמש כאנטנה איכותית כך שהאנטנה כן שווה משהו בכל זאת ואיך בדיוק יהיה מקום להתקין אנטנה של 190 דולר

תומר

Member
המשך

בקיצור קליטה משווים בהשוואה לרדיו סאנגין ללא אנטנה חיצונית ואז יודעים מה היא שווה בדיוק

למעלה