אנטנות HF

shai9121

New member
אנטנות HF

שלום לכולם יש לי שאלה ראשית כל הבהרה אני לא חובב רדיו מוצהר ולא מקים תחנות פירטיות ולא שום דבר שאינו חוקי שאני יודע שהתחום הזה דורש רשיונות וכו.... אנטנות HF יש איזה שהיא חוקיות בהתקנה שלהם ? אני רואה אנטנות פרוסות בצורת V או \/ או ישר מבניין לבניין אין איזה שהיא חוקיות שצריך לשמור עליה ואני מדבר על עבודה לטווחים משתנים החל מ 70 ק"מ ועד כמה מאות ק"מ תודה לעונים

4Z1PF

New member
אנטנות HF

בעקרון ניתן לשדר בתחום ה- HF לכל מקום בעולם. כך שהמרחקים שציינת אינם רלוונטיים. יש אינסוף אפשרויות לבנות אנטנות לתחום זה. מה שציינת זה חלק פעוט מהאפשרויות. כמובן שכל אנטנה כזו עונה על חוקי החשמל והאלקטרומגנטיות המתאימים. בניית אנטנה שאינה עונה על חוקים אלו תגרום להרס מיידי של המשדר.

shai9121

New member
אולי לא ניסחתי טוב

אני לא מתכוון לבנות אנטנה רק להקים אנטנה להקים את התורן וכו... האנטנה עצמה היא קנויה אנטנה HF אנטנה טיונר KAT-1 לכן אני שואל את הכיוון של האנטנה תודה

shai9121

New member
דרוש טכנאי HF ל.........

בלי קשר להודעות הקודמות דרוש טכני HF להקמת תחנות HF לאחת ממדינות אפריקה סדר גודל של חודשיים - שלושה עבודה אפשר לשלוח לי במסר את הפרטים ואני יכול לייצור קשר למתן פרטים נוספים

mot264

New member
מצאתי מישהו אולי יכול לעזור לך

כנס אתר QRZ.com חפש את 4x1wa תחזור אלי אם זה עוזר לך

NISSIM0071

New member
תגובה למייל בנושא : דרוש טכנאי HF

האם , עדיין רלוונטי??ובאיזה חברה מדובר ?? תודה רבה טויטו נסים 057-8150099

zukik

New member
אז מה השאלה ?

אם האנטנה קנוייה מה בדיוק אתה רוצה לדעת ? בעקרון אנטנוד דיפול וזה כולל בתוכם גם אנטנות V למינהן כוון הקרינה הוא בניצב לכוון החוטים כלומר חוטים שמתוחים צפון דרום יקרינו מזרח מערב ....

shai9121

New member
אוקיי אני מתקין את האנטנה שהחוטים

יקירנו לכיוון שאני רוצה מתי אני עושה \/ שהקודקוד גבוהה ונמתח לצדדים ומתי אני מותח לשני כיוונים בגובהה זהה

zukik

New member
תשובה

אמרת שאתה קונה אנטנה מוכנה לא ? בכל מקרה V זה יותר לכוון של אימפדנס של 50 אוהם ו חוטים ישרים יותר נוטים לתת אימפדנס של 70 אוהם ....

shai9121

New member
אחלה הבנתי פחות או יותר

הכוונה בחוטים זה הכבלים של האנטנה לוקח אנטנה קנויה ומתקין אותה ויש את השאלה של הזווית שצריך לפרוס אותה זה כל מה שרציתי לדעת

למעלה