מאחר ואני לא אנתרופוסופית
אני סבורה שאני לא האדם הנכון לתת את ההסברים הללו. עד כמה שידיעתי מגעת זה ממש לא משטר ולא בנוי על איסורים. יותר בנוי על מה כן. הריהוט בגן יהיה על פי ההגדרה האנתרופוסופית. מגנים כאילו שראיתי הריהוט הוא מעץ מלא. בית הבובות מושלם מעץ מלא (ומקסים), בחצר לעומת זאת בארגז החול יש סירי מטבח מסננות ממתכת וכו'. בגן יש כסאות שולחנות, וכו'. עושים עבודות בחימר, מציירים גוזרים קוראים סיפורים וכו'. הצעצועים שם יותר גולמיים - כלומר ניתן לשנות את יעודם ע"י דימיון. בבית יש לי דברים מפלסטיק כי זה זול וזמין. ואני מודעת לחסרון שכשאתה קונה צעצוע מפלסטיק, מוגמר אין הרבה מקום לדמיון. הבובה מאופרת ומצויירת בצורה מסויימת. אם זה זכר או נקבה, גיל עיסוק וכדומה. למשל הילד שלי מכור לפליימוביל. המלכה היא מלכה ולא יכולה להפוך פתאום להיות שף מטבח. היא גם לא תיקח את השואב אבק ותנקה....תפקידים מוגדרים וזה חוסם בכל זאת משהו. לגו כללי אולי יותר מתאים לגישה האנתרופוסופית למרות שהוא מפלסטיק כי אפשר לבנות בו הכל.... לעץ יש מרקם עשיר וראשוני ומרגישים בו את העובדה שנעשתה. כמו כן כל דבר הוא ייחודי ולא מתועש. זה גם חומר נעים למגע רך יחסית וללא פינות חדות, וצבעיו נעימים לעין. כשנכנסים לגן כזה יש הרגשה מאד נעימה. זה לא צבעוני בלי פלקטים עם המון הסיסמאות על הקירות אלא יותר ביתי וחמים, כמו שהיית רוצה שהסלון שלך יראה. אני הרגשתי שם מיד בבית ובנוח. והייתי רוצה שבני ישחק בדיוק באווירה כזו. בגן הנוכחי שלו אני מרגישה עמוס מידי. והכל מסודר במליון מדפים גדושים, ויש הרגשה לא אישית.... כמו מין ספריה ענקית שלא שייכת לאף אחד, אתה לא מרגיש בנוח וחייבים להתנהג.... ולא נכון שאין אלימות. איפה שיש ילדים תמיד יש אלימות. אבל, יש שם מעט ילדים (עד 25), והרבה צוות, והגן זורם בחופשיות וללא משטר אז יש פחות חיכוכים, ויותר אנשים שיטפלו בהם. הם מתייחסים ברצינות לעניין החברתי בגיל הזה ורואים כל סכסוך וכל אינטראקציה כהזדמנות ללמוד: אמפטיה, ביטוי רגשי, גישור וכו'. כך בכל סוגיה כזו מתערבות הגננות ולא ע"י הרצאה אלא ע"י השתתפות במשחק, או ע"י כוון ההתנהגות ודוגמה אישית. חלק מהעובדה שיש צוות גדול על מעט ילדים ושסדר היום די חופשי והמעברים רכים מאפשר תשומת לב אישית כזו שפשוט אין לה לא זמן ולא מקום בגנים רגילים. מעבר לכך, מאחר והדגש הוא על זה הגננות עוברות הכשרה מיוחדת בתחום ורואות בכך את שליחותן בעוד גננות רגילות רואות את שליחותן בשבירת רוחו החופשית של הילד והתאמתו למסגרת. לכן למרות שיש אלימות היא מהווה כר לחינוך, בדיוק כפי שאתה היית עושה בבית בסלון כשהיית רואה את הבן שלך רב עם החבר שהזמין אליו. ונדמה לי שבכניסה לפורום יש קישור לאנתרופוסופיה.