אנטריקוט ?..האם הוא חייב להיות משוייש ? או

קלאמרי

New member
אנטריקוט ?..האם הוא חייב להיות משוייש ? או

ראיתי גם אנטריקוט שרובו בשר ללא שומן,ואפילו נתח שאינו בעל שטח פנים גדול ויפה מדובר על איטליזים שביקרתי בהם .כי במסעדות שאני מזמין הפרוסות ניראות גדולות מאוד מה ההסבר לכך?
 

קוביקו68

New member
לא חייב

להיות משוייש - אך רצוי שיהיה בו מעט שומן. הזן עצמו ותהליך היישון חשובים הרבה יותר. במסעדות אני מניח שהנתחים פשוט גדולים יותר. בנוסף. המונח אנטריקוט מתייחס לשני החלקים שעוטפים את הפילה. באנגלית הם נקראים SIRLOIN ו - TOP SIRLOIN.
 

danbaratz

New member
לא מדוייק

דבר ראשון, האנטריקוט הוא ורד-הצלע מכאן שהוא חלק ממערך הצלעות, הבשר שמעל לצלעות האחוריות, לייתר דיוק. מה שכתבת זה סינטה, שהוא חלק יותר אחורי, מותנית בעברית. ולשאלת הכותב. בשר האנטריקוט מתאפיין בשיוש שלו וזה מה שנותן לו את טעמו המופלא בצלייה כנתח שלם או סטייק. כמות השומן היא עניין של העדפה אבל חייבת להיות רמה מינימלית כדי שהבשר יהיה עסיסי. כמובן שדרך הטיפול בבשר חשובה מאוד, אך אין ממש קשר לגזע הבקר. למעשה, גזע הבקר יכול להעיד על גודל ורמת השומן בבשר אך אין לו השפעה על הטעם.
 

קלאמרי

New member
יפה ומה לגבי גודלו וצורתו? במסעדות תמיד הוא

ניראה כפרוסה גדולה ובמציאות האינטריקוט הוא נתח אולי אני טועה כי באיטליז זה אחרת כאילו יש נתחים קטנים יותר
 

danbaratz

New member
כמו כול חלק

גם האנטריקוט לא מגיע בצורה של סטייק אלה כגוש. האנטריקוט הוא נתח מלבני (פחות או יותר) די גדול ויכול להיות במשקל בין 1.5-4 ק"ג. גודל הנתח משתנה מפרה לפרה. תלוי מאיזה גזע, מה גילה ומה הגודל הכללי שלה. כשאתה מזמין סטייק אנטריקוט במסעדה אתה מקבל פרוסה שנחתכה לרוחב הנתח ולא את כול הנתח השלם.
 

קלאמרי

New member
יופי עכשב הובהר לי בבירור לגבי הגודל

ועוד דבר קטנטן לי תמיד עדיף אינטריקוט מיושן באיטליז מעל טרי, אני מדבר על ממש טרי ולא מופשר מהמרכולים!
 
למעלה