אנטריקוט מהאיטליז טרי? או מיושן? ההבדל בינהם

קלאמרי

New member
אנטריקוט מהאיטליז טרי? או מיושן? ההבדל בינהם

כי לי יש את שתי האפשרויות אז מה כדאי ולמה ?? תודה

sim lev

New member
התרמית

הצרה היא שבכל האיטליזים מפשירים בשר קפוא שאין אנו יודעים מה מקורו איכותו וחיי המדף שלו ,ביגל חומרי ם וצבעם שהזרקו לו ניראה טוב,ולזהם קוראים מיושן,ביקום מופשר.

פוקסי99

New member
אנטריקוט

מניסיון שלי רצוי: רק מיושן! ולכן רצוי למצוא קצב שיש לנו אימון בו שנקבל בשר מיושן של שבוע לפחות ב0 מעלות מגוש בשר טרי במצב זה הבשר משנה מעט את הרכבו ומשביח . יש הגורסים שבשר קפוא אשר היה במצב זה לפחות 3 חודשים עובר יישון איטי וגם הוא יוצא לא רע לא ניסית ולכן לא יכול להביע את דעתי בנושא פוקסי

BiggPoppa

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

ומחזק את עניין האמון. אם לקצב שלי אין נתח מיושן היטב - הוא מסרב למכור לי. דרך אגב - אותו קצב סיפר לי שהוא מיישן את הבשר שלושה שבועות ואף יותר (מדובר ביישון בואקום).

אנטריקוט=ורד הצלע ...מספר עובדות

לבהמה חיה במישקל 600 שש מאות קילו גרם יש בין שמונה לעשרה קילו אנטריקוט אחוז האנטריקוט הטרי שנמכר בארץ הוא קטן מאד.רוב האנטריקוט שמגיע מחול מגיע כבר מיושן בואקום ..ברמה גבוה מאוד.כבר כתבתי שלדעתי רמת הבשר הקפוא עולה על הטרי עשרת מונים..דרך אגב האנטריקוט הקפוא יקר יותר מהטרי בסיטונאות.. צ'י

הקצביה

New member
טרי....ואז מיושן

תרשו לי לחלוק על חלק ממה שנאמר:בשר קפוא שהופשר הרבה פחות בריא וכ30% מהערכים התזונתיים שלו נעלמים (לפחות). תמיד,אבל תמיד עדיף לקנות טרי ולא קפוא,ודרך אגב הטרי הרבה יותר יקר ולא כפי שנאמר.מניסיון

לאדון קצביה שלום נסיון זה דבר חשוב

בשר קפוא .אני מתאר לעצמי שביקרת בפמפס בארגנטינה וראית איך הבקר רועה באחו...משם קפצת לקנלונס באורגווי לבית המטבחים וראית את רמת ההיגינה משם לפוארטו אלגרה.בברזיל לבית מטבחים ענקי ואז השוות עם מגדלי הבקר בארץ ברמת הגולן כמו רמת מגשימים או בעמק בבית השיטה או מולדת משם ביקרת בבית המיטבחים בחולון המנוהל ע"י משפחת אטש או בחיפה של אורן ושוורץ או בדיר אל אסד של דאבח או בשפרעם.וכו וכו ומשם יש לך ניסיון..כל הכבוד. צ'י

הקצביה

New member
תגובה

הנסיון שנרכש הוא כתוצאה של עבודה עם כל סוגי הבשר האפשריים אז בוא נרד מהאגו ונדבר קצת עובדות יישון של בשר הוא למעשה סוג של רקבון מבוקר שבו האנזימים מפרקים את החלבונים, היישון האידיאלי לנתח האנטריקוט (שאצלך בתמונה נקרא בשם הקפוא סטייק עיין) הוא כ3 שבועות עם בקרה יומית על תהליך היישון לכן בשר קפוא ומיושן לא הולך טוב ביחד בהקפאה של חודשים הבשר מעבד מחיוניותו ומחלק גדול של המרכיבים התזונתיים שלו לשאלה מה יותר טעים כנראה שלא קנית בשר טרי ומיושן ברמה גבוהה יש עוד מספר לא גדול של קצבים שעושים את זה מכיוון שאסור לפרסם פה לא אנקוט בשמות ותחפש את המקצוענים ואז תבין שאין שום ספק בשר טרי טוב באין מונים מבשר קפוא

להקצביה שלום

לעניות דעתיבשר מיושן מאבד מהמרכיבים שלו יותר מבשר קפוא. לעניות דעתי בשר קפוא גם אם יאבד מחיוניותו וממחצית המרכיבים .וכו עדין הוא טוב מבקר הגדל בארץ ואוכל תערובת(חימיקלים) רמת ההיגינה אינה דומה לחו"ל בשום צורה.רמת המקצועיות. בארץ היום אין בעלי מקצוע בעבודות בית המיטבחים וזה פוגע בבשר גם קצבים ממש אני יכול לספור על כף יד אחת..מוכרי בשר יש הרבה.. אגלה לך סוד..היות ובצעירותי לא היו מקררים ראוים לשמם.. אכלנו בשר טרי שנשחט באותו יום...בבשר מיושן עד היום אני מרגיש טעם לוואי.. אבל בענין של טעם אין להתווכח... שלך צ'י

Master Stav

New member
תחרות משיכת יחבל

ו/או מי משתין רחוק יותר בארגז החול הועברה לפורום אחר....

cheshire9

New member
בחנויות הטבע

קניתי אנטרקוט קפוא - אורגני - מיושן ....... אי אפשר להשוות לטרי שהייתי קונה אצל הקצב שלי בפריז אבל עדיין מהטובים שיש.

פוקסי99

New member
המלצה משק זמיר

אצלנו נהוג להכין על האש לפחות פעמיים בשבוע(במיוחד הילדים) אנו קונים את הבשרים המיושנים אצל גיטאי ממשק זמיר בטירה הבשרים נהדרים נתחים מובחרים ומיושנים בדיוק ברמה הנדרשת לקבל בשר מוכן באיכות גבוה גם הידע והניסיון והעצות של גיטאי מוסיפים לחווית הקניה זאת לא פרסומת !! ואין לי קשר עם גיטאי מעבר להיותי קונה קבוע שלו. כל טוב פוקסי

למעלה