אנטריקוט של עלה

דרך ארז

New member
אנטריקוט של עלה

אתמול הקצב שלי נתן לי אנטריקוט של עגלה,תמיד הייתי לוקח אנטריקוט של עגל אני לא כל כך מבין בזה, אפשר הסבר על ההבדלים בינהם לטובה, לרעה תודה.
 

danbaratz

New member
עגל ועגלה

בגדול, עגלים נשלחים לשחיטה ואילו עגלות לתחלופה, קרי יהפכו לפרות ממליטות. עגלה שנשלחת לשחיטה בעודה עגלה (עד גיל 16 חודשים) נשלחת מכמה סיבות שעיקרן חוסר יכולת להיתעבר. לא ניתן לאפיין בדיוק את בשר העגלה רק לפי מינה אם העגלה היא איילונית וגודלה עם העגלים ההבדל בבשר יהיה קטן, אם העגלה גדלה עם העגלות אזי ההבדלים יהיו יותר משמעותיים אך לא ברמה של שמיים וארץ. כמובן שעיקר השוני בין העגלות יהיה כתוצאה ממשך הגידול והרכב המזון. יש להבחין בין עגלה למבכירה שבשרה שונה מאוד (יחסית) מבשר עגל או עגלה.
 
כבר כתבתי על כך רבות.זכר נקבה

בכל בעלי החיים הנקבה טעימה יותרבדגים בעופות וביונקים. ברמשים ..לא יודע ..הסיבה כנראה חילוף חומרים בבקר הגיל הקלסי לשחיטה הוא בין עשרה חודשים לשנה.. יש מספר מצומצם של קצבים שעובדים רק עם מבכירות/עגלות..והמחיר בהתאם.. כלאמר גם יקר יותר וגם אחוז הבשר בגופה קטן יותר...אבל טעם הבשר "לעניות דעתי" טוב יותר צ'י
 

danbaratz

New member
אם כבר דיון אז כמה חידודים

מה שנותן את ההבדל המשמעותי בטעם בין עגל לעגלה למבכירה הוא ההריון ויותר מכך ההמלטה. במהלך ההמלטה והתחלובה מתרחשים תהליכים רבים בגוף הפרה המובילים לכך שבשרה יהיה רך יותר, אדום יותר ובעל טעם עז יותר. בעגלות, היות ונשחטו טרם ההמלטה ולרוב גם מבלי שהיו בהריון כלל תהליכים אלו לא מתרחשים ולכן בשרן דומה יותר לבשר העגלים. לדעתי, אם כבר נקבה אז שתהיה בוגרת אחרי המלטה אחת לפחות.
 
למעלה