אנטרפרייז

שמתם לב למהפכה בתרבות הפרנגית?

באנטרפרייז של אתמול, הפרנגים מדברים *פרנגית*. לעומת זאת, בתקופת DS9, כמה עשרות (?) שנים מאוחר יותר, הם עברו לדבר אנגלית. ולא, לא מדובר במתרגם האוניברסלי המגוחך, אלא גם בינם לבין עצמם הם מדברים אנגלית. אין ספק, שאי שם בין עידן אנטרפרייז לעידן DS9 למדו הפרנגים שהאמריקאים הם הגזע העליון בכל הגלקסיה, ותרבותם ותפיסת עולמם הם הם האמת המוחלטת. לכן המירו את שפתם. לא ככה?

itstzar

New member
לא בדיוק ככה...

הרי זה היה מפגש הראשון עם הפרנגי כביכול גם לצופים הרי אנטרפייז קודמת אפילו לדור הישן ואם שמת לב ברגע שהמתרגם האוניבסלי למד את השפה הם דיברו אנגלית גם בינם לבין עצמם ואם אתה זוכר היה פרק בDS9 שקוורק ואחיו "שברח לי השם שלו", לקחו את נוג לאקדמייה בכדו"א ובטעות התרסקו ברוזוול, ב47 נדמה לי, והתקלקל להם המתרגם האוניברסלי שהיה כבר מושתל בתוך האוזן והוא היה מכוון גם לאנגלית כי זו היתה שפה מוכרת, מה לעשות רק בקלינגונית הם השקיעו ובנו שפה שלמה,

Alfa156 GTA

New member
אני מקליט את התוכנית לשידור,

ז"א שאני רואה את כל הפרקים כחודש לפני מועד השידור. בקשר לפרנגים, מה השאלה ?? הרי אנטרפרייז זה לפני DS אז זה מסתדר, אז עדיין דיברו פרנגית. היום הקלטתי את פרק 20. נחמד מאוד, כל הפרק על איש שבנה לעצמו חיים עם הולוגרמות, (שלדעתי כבר היה דבר כזה בNEXT G. לפרטים, אני כאן. יום טוב.

Bajoran Preist

New member
מהפכה כן, אבל לא לשונית!

בדיוק מה שבאתי להזכיר. הפרק "אנשים קטנים ירוקים" בדיוק בא להזכיר שלא, הפרנגים לא מדברים בינם לבין עצמם אנגלית(נראה לך?!) וכך גם רוב שאר הגזעים האחרים. זה כמובן יוצר פרדוקסים מסוימים, למשל השפתיים נעות ע"פ הדיבור באנגלית ואין תחושה של דיבוב שבמציאות קורה. אבל הפרנגים בהחלט מדברים פרנגית. בקשר למהפכה בתרבות הפרנגית, זאת קרתה כפי שראינו כולנו לקראת הסוף של DS9, כאשר הנגוז זאק הכניס שינויים מרחיקי לכת בחברה, כגון שיוויון לנשים, ומיסוי על מנת לתקצב חוקי רווחה. בפרק השני לפני אחרון ראינו כיצד רום, אחד הפרנגים הבודדים שעזבו במודע את התרבות הסופר-קפיטליסטית הפרגית הופך לנגוס ומשלים בכך את המהפכה. לצערנו לא נוכל כנראה לראות לאן יתפתח העניין מכאן מאחר ונגמרו סדרות המאה ה-24...

idanyd

New member
אנטרפרייז

אוקיי, שאלה. אני בטח טועה, אבל עדיין, זה מציק לי: כידוע, החללית בסדרה "Enterprise" היא האנטרפרייז הראשונה. כזכור לי, האנטרפרייז שהופיעה ב"Generations", בסצנה בה קירק מת לכאורה, כונתה "Enterprise B", ובאה לאחר האנטרפרייז מ-TOS. אז, מיהי אותה אנטרפרייז מ-TOS, ומה קרה ל-"Enterprise C", שהרי החללית מ-TNG היא "Enterprise D"?

itstzar

New member
האנטרפרייז לדורותיה

enterprise NX1 החללית הראשונה עם מנוע על חלל 5 enterprise NCC-1701 האנטרפרייז הראשונה של הפדרצייה enterprise NCC-1701-A האנטרפרייז שקירק קיבל אחרי שהרס את הראשונה והציל את העולם enterprise NCC-1701-B האנטרפרייז שבא קירק הגיע לנקסוס ונחשב כמת enterprise NCC-1701-C האנטרפרייז הראשונה שזכתה לקפטן ממין נקבה נעלמה בקרע בזמן והופיעה ב"דור הבא" enterprise NCC-1701-D הגלקסי קלאס בפיקודו של זאן לוק פיקארד enterprise NCC1701-E סבורגיאן קלאס, האנטרפרייז האחרונה והכי חדישה ולא לשכוח את הספינה אנטרפרייז מההולודק,נושאת המטוסים אנטרפרייז (מהסרט "השיבה הבייתה" ומעבורת החלל אנטרפרייז

idanyd

New member
תודה ../images/Emo13.gif

תודה רבה. החכמתי

flychuckle

New member
Enterprise - E sovereign

"פיקארד enterprise NCC1701-E סבורגיאן קלאס" sovereign - סובריין

Kickurass

New member
יש לי תהייה...

זה נקודה מאוד יפה שהעלה זפרם קוקרן ב"המפגש" איפה השירותים על האנטרפרייז? אפילו בסצנות שרואים מקלחת אין לידה אסלה. מסכן פיקארד כבר אדם מבוגר והוא צריך ללכת לעיתים יותר תחופות מה הוא עושה?

למעלה