אנטרפרייז!

• פותח הנושא alond
  • פורסם בתאריך

alond

New member
או או או ../images/Emo12.gif

אז כיוונתי את הטיימר להקליט אנטרפרייז לפני שבוע אבל שעון קייץ דפק לי את זה והחמצתי את השידור עצמו (חשבתי שאין) אבל זה שודר יותר מוקדם ולכן כן הוקלט!!! אושר. אז ראיתי. נו? מה עכשיו? ט´פול תתחיל להיות אנושית? חליק! פרק לא רע בכלל אבל מדהים אותי איך יצורים לוגיים הם עבדים של מסורת!!! כאילו מה? גודמיט. לא אוהב ת´שטויות האלה. בכל זאת
נהניתי לראות את ט´פול עם העוגה...

Boojie

New member
אנטרפרייז!

נו, מה יהיה אתכם, חבר´ה, עם הכותרות להודעות? למה לא לשים כותרת אינפורמטיבית להודעה?

Ka Dargo

New member
פרק לא רע בכלל

הדבר היחיד שמציק לי הוא: למה לעזאזל (סליחה) קפטן ג´ונתן ארצ´ר רואה עצמו כישו של היקום??? למה בכל מקום שבו ישנו אי צדק מסויים החברה האלה חייבים להתערב??? וגם אם יש על הכוכב "כור אנטי-חומר" או מה שזה לא יהיה, זו עדיין סיבה לא מספיק מוצדקת לרדת לכוכב ולהתחיל לשבש תהליכי חיים... BTW ט´פול נראית נהדר עם שיער ארוך

כי זו סדרה אמריקנית

והם רואים את עצמם כמייצגי הצדק האולוטימטיבי, הבורה האלוהית למין לאנושות וליקום בכלל. לייק הלו? אמריקני=התערבות. סוזן

alond

New member
לדעתי זו לא גישה אמריקנית

זו גישה נוצרית. נוצרים הם מסיונרים והם מאמינים שמי שלא נוצרי הולך לגיהנום ושום נוצרי טוב לא ייתן למישהו ללכת לגיהנום!! מכאן מדיניות ההתערבות הבוטה. רוב האמריקאים הם נוצרים ויש להם את הגישה הזאת. תראי את מסעות הצלב. מקום אחר, אותה גישה. ואגב, אני לא בהכרח מתנגד לזה שהם מתערבים.

Boojie

New member
פרוטסטנטית, אם כבר.

כי הקתולים (לפחות בימינו) לא כל כך נוטים לדחוף את האף בכל מקום. אני מסכימה עם איוונובה - זו נטייה אמריקאית. האמריקאים רואים את עצמם היום כמתקני העולם הדגולים שאחראים לשמור על הצדק בכל העולם. אגב, מסעות הצלב לא היו דווקא דבר נוצרי. כלומר, כמובן, הם היו מבוססים על רעיון נוצרי, אבל המטרה והביצוע היו לחלוטין מדיניים, כשהנצרות רק שימשה תירוץ תומך.

alond

New member
הקתולים גם דוחפי אף לא קטנים

הם פשוט חלשים בארה"ב שהיא פרוטסטנטית ברובה. קראתי איפשהו שבארה"ב, במאה ה-19, דרשו שאנשים בתפקידים מסוימים ישבעו שבועה מסויימת לתפקיד שקתולים לא יכלו להשבע וכך ניטרלו אותם. ממה שזכור לי ממסעות הצלב זה היה מבצע משותף של כמה מדינות נוצריות שבחיים שלם לא שיתפו אחרת ואפילו נלחמו בינהם. אבל זכרוני לא כל כך טוב וגם כשהיה לא הייתי מומחה במסעות הצלב.

Boojie

New member
ארה"ב היא לא המדינה היחידה בעולם,

אתה יודע. יש מדינות בעלות רוב קתולי.

alond

New member
כן ../images/Emo13.gif

אבל לא חזקות כל כך. מצד שני, מדינות חזקות תמיד התערבו בעניינים מסביבם. תמיד. אני מניח שזה לא קשור לדת אלא פשוט לאינטרסים והשפעה.

הלדין

New member
כמובן.

אבל כדור הארץ של "האנטרפרייז" הוא גרורה וולקנית. הסיבה היחידה שג´ונתן ארצר מסוגל להוציא הגה היא מכיוון שספינות הקרב הוולקניות לא נעות בצמוד אליו. זה בניגוד לעתיד שבו וולקן הוא גרורה של כדור הארץ("חבר בפדרציה") והתרבות הוולקנית הגאה נהפכת לחלק בשלם גדול יותר בניצוחו של כדור הארץ. הוולקנים פשוט לא רוצים יותר מדי מתחרים בחלל שלהם לכן הם אוסרים על מגע עם תרבויות טרום-זפרמיסטיות(כאלה שטרם פיתחו הינע על-חלל). חשבתם לרגע מדוע אבות-אבותיהם של הרומולנים עזבו את וולקן? הפדרציה עידנה וסילקה את המרכיבים הכפיתיים יותר של התרבות הזאת. יש להזכיר שהיה שלב בתולדות הפדרציה שהיא כבשה כמה מהעולמות שיהיו לעתיד חברים בה(זה הוזכר בספר על פלישת אנשי-החתול לכוכב טנארה מסדרת "הדור הבא" שתורגמה לעברית).

הרומולנים עזבו כי הם הפסידו בקרב

הם התנגדו לרעיונות של סוראק, ניסו להילחם בתופעה (כלומר בתלמידיו ומפיצי דרכו) והפסידו. כדרכם של מופסדים, וכיוון שמנצחיהם לא נטו לאלימות לשמה, הם יכלו לברוח ועשו זאת. סתם ניטפוק. אה, כן - ספרי סטאר טרק אינם קאנון - רק הסדרות המצולמות (בהרבה חוגים אפילו הסדרה המצוירת לא נחשבת לקאנון, שלא לדבר על הקומיקס שהיה מעולה). נטיה זו (שלא להכיר בספרים כקאנון) התגברה עם מגמת התפשטותם של ספרי ג´יימס טיבריוס קירק (לא לבלבל עם סופר הצללים הידוע וויליאם שטנר).

הלדין

New member
כנראה

המממ... האם צי הכוכבים אי פעם שימש למטרות צבאיות? דומה שעד הופעת הבורג היו מרבית מאמציו מרוכזים בחקר גזרת אלפא ורק מעט הוקדש להגנת הפדרציה אם כי יש המזכירים מלחמה פה ושם עם הקרדסים ודומיהם. בעצם הבנתי שהולדתה של הפדרציה עצמה הייתה עקובה מדם. כנראה אחד הנפגעים העיקריים במלחמה הזו היה וולקן פריים שאיבד כתוצאה מכך את יתרונו לעומת כדור-הארץ שהיה בעמדה מתאימה להשתלט על הפדרציה. איך יכול להיות שאפילו הפינה הקטנה הזו בגלקסיה תהיה הומה כל-כך בכוכבי לכת מיושבים במינים תבוניים? שורצת בחיים משלל הסוגים אפשר להבין אבל תבוניים? אפילו דרייק ז"ל לא העריך יותר מרבבה בגלקסיה שלנו(מפוזרים בכל רחבי הגלקסיה, כמובן)

alond

New member
בלי ספוילרים!!!

לא ראיתי. הקלטתי (הייתי מת מעייפות).

SaidinsTaint

New member
באמת יותר

מתאים לטפול עם השיער הארוך - נראית כמו מישהי אחרת לגמרי זה לא יפה איך שארצ´ר ממשיך (מתחיל) את המסורת של ג´יימס טי קירק של נערה על כל כוכב? אני פיספסתי את הפרק ההוא כי זה שודר מוקדם ממה שציפיתי... לא הבנתי איך הם הזיזו את השעון בכלל..

למעלה