אניית מעפילים בשם "אדריאה", ADREA

אניית מעפילים בשם "אדריאה", ADREA

שלום
סבי וסבתי הגיעו לפלשתינה בספטמבר 1936. לפי עדות דודתי, שהיתה בת 9 חודשים כשעלו, שם הספינה היתה "אדריאה". לא מצאתי את שם הספינה ברשימת אניות ההעפלה, וגם לא רשומה ספינה שהגיעה בשנת 1936.
התאריך מתועד, שם הספינה לא, מלבד זכרונה של דודתי, שמשוכנעת בזכרונה.
יש למישהו פתרון?
תודה, יריב

asaf2000

New member
אדריה

יש הרבה תוצאות בגוגל של אנשים שמספרים שעלו לארץ דרך טריסטה, איטליה עם האונייה "אדריה" בסביבות שנת 1930-1931 וגם ב 1948-1951, הם מתארים אותה כאניית משא, למשל כאן וגם פה (עם צילום) ובעוד מקומות.
אבל באמת לא מופיעה כזו אונייה ברשימת אוניות העפלה.

תודה אסף

אכן תעלומה. הקטע הנחמד הוא שבמסמך על יהודה גלרט כתוב על הקיבוץ שלי, קיבוץ אורים. נסתרות דרכי...
תודה על המאמץ, יריב

אָמִיר

New member

אָמִיר

New member
ויש לי הצעה נוספת

מאחר וידוע לך תאריך העליה, ומאחר והחיפוש באתר "עיתונות יהודית היסטורית" בעייתי (שכן הוא מבוסס על סריקת עיתונים שחלקם במצב לא טוב) אז כנס לאתר, וחפש בעיתוני התקופה ("דבר" ו"הצופה") בטווח של שבוע לפני ואחרי התאריך שברשותך כתבה על הגעת האניה.
אני הצלחתי כך לאתר את האניה בא עלה אחד מסביי ב 1926 (ומאוחר יותר הצלחתי לאשר את הפרטים במסמך שנמצא בארכיון הציוני).

עיתון מומלץ נוסף לעניינך הוא "הירדן" שמצוי במיקרופילם בארכיון האצ"ל (במצודת זאב בתל אביב).

בהצלחה,
אמיר

תשובה ממחנה המעפילים בעתלית

התשובה ניתנה על ידי רינה אופנבך, מנהלת מאגר המידע לתולדות ההעפלה: "אני חושבת שבלבלו כאן בין שתי אניות, אחת שמה כנראה (מבלי לבדוק ממש לעומק) ADRIA והשניה ANDREA, שתיהן אינן אניות מעפילי. אני מניחה שבני המשפחה היו עולים חדשים שהפליגו מאיטליה לארץ עם אדריה. לרוב לא הגיעו האנשים לכאן כמעפילים אלא כעולים. אנדראה היתה אניה שהביאה עולים אחרי מלחה"ע השניה. זאת אדריה - של חברת לויד טריאסטינו; עם האניות של החברה הזו הגיעו רבים מן העולים לחיפה בשנות השלושים."

תודה לרינה על התשובה המהירה והמפורטת.

WOW, תודה לכולם ! איזה פורום נפלא !

אכן אעשה את הבדיקות שציינתם ואדווח אם אמצא משהו.
כל טוב, יריב

אקשט

Member
אני חושב שמצאתי 17.8.36

פתח קישור זה
http://www.nevo.co.il/law_html/law21/PG-e-0662.pdf
דפדף לעמוד 91
ותמצא שם את האונייה אדריה שהגיעה לפלסטינה, אם אני מבין נכון, ביום 17.8.36.
תמונת הדף מצורפת

עם תאריך מדויק יהיה קל מאוד לחפש רשימות נוסעים

בארכיון הציוני המרכזי או בארכיון המדינה.

יופי, זה מתאים לי! האם יש רשימת נוסעים?

ידוע שהחודש היה ספטמבר, אך לא היום...
האם יש אפשרות במקום כלשהו למצא רשימת הנוסעים? דודתי הייתה בת 9 חודשים כשהוריה עלו, אך אין רישום עליה, אביה "זכה" לשם אחר, ולמשרד הפנים אין תשובה...
תודה לכולם, איזה יופי!

כפי שכבר ציינתי למעלה: בארכיון הציוני ובארכיון המדינה

ניתן לעיין ברשימות. בארכיון המדינה יש רשימות מקוונות, חפש באתר שלהם, אני לא פנוי כרגע לשליחת קישור ישיר.

ארנון

שרי סילבר

Active member
הרשימות המקוונות אינן רלוונטיות
מכיוון שהועלו רק רישומים עד סוף הרבע הראשון של שנת 1935.

למעלה