אנימלס ו"חוות החיות"

orbiti

New member
אנימלס ו"חוות החיות"

זוהי הודעה שפירסמתי בפורום רוק מתקדם לפני כמה חודשים, אני חושב שהיא רלבנטית גם לפורום הזה. הרבה יודעים שאנימלס של פינק פלויד מושפע מחוות החיות, והרבה מיחסים להם את אותם רעיונות, ולא בצדק. יש הבדל גדול בין העולמות של שני האפוסים האלה. נתחיל מהספר של ג´ורג´ אורוול. בכלל הייתי ממליץ למי שלא קרא את הספר לקרוא אותו, במיוחד כי הוא מאד קצר, מעניין ועוזר מאד להבין את ההשפעות של כותב מילים כמו ווטרס באלבומים כמו אנימלס והחומה. הספר מספר על חווה בה החליטו החיות לתפוס את מקומן כשליטות, במקום בעל החווה ששלט שם קודם והפך את חייהן לסיוט. אחד החזירים הזקנים העלה רעיון על דמוקרטיה בה יקחו חלק כל החיות. החיות די מתלהבות מהעניין, ולאט לאט מתחיל מרד חיות בבני האדם שמסתיים בהשתלטות החיות על החווה. החברה החדשה שיצרו החיות מתחילה כחברה דמוקרטית, עם החזירים (שמוצגים כגזע החכם ביותר) שמנצלים את חוכמתם כמארגני החברה. חוות החיות פורחת בהתחלה כחברה די שוויונית (עם השפעות מחזונו של קארל מארקס) ומשגשגת כאשר בעלי החיים כולם תומכים ומשתתפים בעבודה המשותפת. מאבק בין שני החזירים המובילים במפה הפוליטית מוביל לסילוק אחד מהם מהחווה באמצעות כוח (מזכיר מאד את המאבק בין טרוצקי לסטאלין בברה"מ) והחברה מתחילה להפוך לדיקטטורה. החזירים הופכים בהדרגה לגזע העליון ע"י שימוש בכוח - הכלבים משרתים את החזירים ומשמשים ככוח הצבאי של המשטר. החזירים מנצלים את טיפשות החיות האחרות (במיוחד הכבשים) כדי לגרום לחווה לעבוד אך ורק למען האינטרסים של החזירים. החזירים הופכים בשלב מסוים ליותר גרועים מבני האדם, הם מנצלים, משקרים והורגים כדי להשיג את מבוקשם. עכשיו נעבור לאנימלס. אם הסיפור של חוות החיות הוא משל לעולם הדיקקטורי-קומונסטי של שנות ה30 וה40, אז העולם שווטרס יצר הוא משל לעולם הקפיטליסטי של ה30 שנה האחרונות. אנימלס לדעתי יותר רלוונטי היום משהוא נשמע כשהוא יצא, בשלהי שנות ה70. בעולם של אנימלס שולטים הכלבים, אנשי העסקים, הפוליטיקאים, המקורבים לממשל. לכולם יש שאיפות אימפרליאיסטיות אדירות, וכולם רוצים להפוך למעצמת על. כדי לעשות זאת הם צריכים להילחם אחד בשני, להפר את עקרונות המוסר שלהם ולאבד את אישיותם. בסוף הקטע דוגס, יש רגע של עצירה והסתכלות לאחור, שמראה שהכלבים עצמם לא ממש נהנים מהמצב הנוכחי, אבל הם נגררו וחייבים לשחק את המשחק. כדי שהכלבים יוכלו לשלוט הם צריכים מישהו לנצל, והמישהו הזה הם הכבשים. הכבשים הם, כמו בחוות החיות, פשוטי העם, ניתן לעבוד עליהם ולנצל אותם והכלבים משתמשים בכוח ההרתעה שלהם כדי לעשות זאת. הכבשים חיים בפחד, עד שבסוף האלבום הם מתנקשים בכלבים ויוצרים תקווה מסוימת לעתיד חדש מהולה בפחד מנקמת הכלבים. החזירים באלבום הם מין קריצה לספר של אורוול. החזירים הם הדיקטטורים הישנים, אנשי הממסד הישן, אנשי הדת וכו´. הם מוצגים כדמויות פתטיות שעבר זמנן, ואין להם חשיבות יותר. אפילו שהם שואפים לחזור למעמדם הישן ולשלוט, הם רק עושים מעצמם צחוק. כתבתי את זה עם הפסקות, אז אולי זה יצא די מבולגן, אני אשמח לעוד שאלות או השגות על מה שכתבתי. אייל

Yael Floyd

New member
אני לא מאמינה...

היום ראיתי את הסרט הזה בשיעור היסטוריה (ראיתי אותו גם לפני שנה, אבל זכרתי את זה נורא במטושטש) ובדיוק חשבתי על זה שמתאים לרוג´ר לאהוב ת´סרט הזה

meandmeandme

New member
אההה...

את אנימלס, שלפי דעתי הוא אחד מהאלבומים עם המילים והקונצפט הכי טובים בעולם (אם לא הכי טוב), אפשר לנתח הרבה יותר לעמוק. לואטרס יש מין דרך להכניס במשפט אחד עולם ומלואו. "and it seams to you the thing to do would be to isolate the winner" משפיט שמביע המון, הוא מביע את הקנאה והתחרות התמידית שיש בין אנשי עסקים ואנשים בכלל בעולם המודרני. "you have to be trusted by the people that you lie to so that when they turn there backs on you, you`ll get the chance to put the knife in" הקטע פשוט מדהים, שימו לב, הוא מביע שחיטות בכל כך הרבה מובנים. בהתחלה את גורם לאנשים לבטוח בך, למרות שאתה משקר להם ובגלל שאתה משקר להם, אחרי זה אתה מחכה שהם יהיו ברגע של חולשה ותוקע להם סכין בגב. ואטרס גאון. אפשר לנתח ככה את כל השיר ובאמת אפשר לגלות הרבה... אני קצת עייף... לא ישנתי יומיים אז אין לי כוח...

בפורום אגדות רוק

עלה סקר (שאני הגיתי את הרעיון לו), בו בוחרים את המשורר הכי טוב. תצביעו שם. אין כמו ווטרס.

Yael Floyd

New member
רוג´ר ווטרס בשיוויון עם בוב דילן

ומאיר אריאל. אמממ.... אני נורא מעריכה את בוב דילן ואת מאיר אריאל בעיקר, ככותבים אבל לא חושבת בכלל שאפשר להשוות........... לא יודעת.

Katarzis

New member
איזה יופי

עכשיו אולי אתה תצליח להסביר לי מה זה האבן הזאת שחוזרים עליה כל התקליט????????

../images/Emo32.gifקאוור ל dogs באמברוזיה

קאוור מתוך הופעה שלנו לשיר של הפינק פלוייד

meandmeandme

New member
האבן?

את מתכוונת לאבן מ"draged down by the stone"? אם את מתכוונת לזה אז לא נראה לי שיש לה משמעות מדיוקת. היא נראה לי פשוט מסמלות את אותם חסרנות, חרטות, ופגמים שיש בנו ובחברה שלנו ושבסוף אלה הדברים שמושכים אותנו למטה. מקווה שעזרתי

לא יודע...

ב-pigs on the wing יש את הקטע הזה: Or the weight of the stone, Now that I´ve found somewhere safe To bury my bone. And any fool knows a dog needs a home, A shelter from pigs on the wing. יש לאבן כל כך הרבה משמעויות: היא אולי מסמלת פה את מצבת-האבן ששמים מעל קבר של מת. ככה שהכלב מצא מקום טוב ובטוח להחביא את גופו (עצמותיו) שלו מהחזירים, וזה מתחת לאבן, האבן של הקבר. וזה יכול להיות עצם של כלב. עצם שהוא אוהב ללקק ולאכול, שהיא כנראה מסמלת את מקור המחיה וההזנה החשוב שלו, ואותה הוא קובר מתחת לאבן, שלא יגעו בה.

למעלה