אנימציה לחוט טלפון?

moti80

New member
אנימציה לחוט טלפון?

שלום לכולם, אחרי הההמון זמן שלא כתבתי כאן (הלימודים בשנקר לא משאירים זמן לשום דבר אחר), אני זקוק לקצת עזרה. מידלתי טלפון ואפקכסת. אני צריך לעשות אנימציה שבה האפרכסת מרחפת לה ליד הטלפון. הם מחוברים בחוט מסולסל. יש לי 2 שאלות, ראשית - מה הדרך הכי מהירה וטובה למדל חוט שכזה במאיה? שנית, איך אני עושה אנימציה שכזו? אני רוצה בעצם לזיז את האפרכסת ואת הטלפון ושהחוט יתנהג בהתאם. אשמח לכל תגובה והכוונה :) שמש מוטי

rendermaaaan

New member
קבל

טוב אז יש הרבה מאוד דרכים זאת נראית לי הפשוטה יותר Curve ראשון ישר כלפי מעלה על הY nurbsCircle בתחתית ואז פשוט extrudedSurface על שניהם – תשנה קצת את ההגדרות וכמובן תן לו rotation גדול לפי הטעם וכמובן Center of the Bounding Box of the Profile ויש לך את "הקפיץ" עכשיו תסמן את ה Curve"כמובן אל תמחק את ההיסטוריה" ותן עליו Lattice גם לפי הטעם תנפיש את Lattice איך שאתה רוצה וזהו אגב מומלץ לתת ל Lattice איזה סופטבאדי אם גרביטי וכו" וזהו דיי פשוט לא?

moti80

New member
תודה רבה על התגובה המהירה

בקשר לחוט הקפיצי - מצרף תמונה לתוצאה הטובה ביותר שהצלחתי להגיע. ובנוגע לאנימציה של החוט - אני רוצה בעצם, שהקצוות של החוט "ידבקו" בצד אחד לשפורפרת ובצד השני לטלפון וכשהשפורפרת תזוז נגיד, אז החוט יזוז איתה בהתאם. איך אני מגדיר את ה"הדבקות" משני הצדדים ואיך בעצם אני מגדיר סופטבאדי שכזה?

rendermaaaan

New member
תשחק קצת אם האקסטרוד

בסוף לדעתי זה יסתדר תשחק אם ההגדרות "נראה לי שאם שתשנה לפלאט זה יעזור" לגבי מה שאתה רוצה זה אפשרי אבל צריך להכיר את הדיינמיקס של מאיה וזה קצת קשה להסביר כאן (חיחי....) אבל בעקרון במקרה של חוט טלפון לדעתי כדאי להשתמש בריגיד סימוליישן משולב אם סופטבאדי כארב מחוברים בוורטקס שהוא הקונטרולר של החוט מחוברים צד אחד לטלפון צד אחד לשפורפרת האמת זה קצת מסובך אבל אני בכל זאת מצרף את הפתרון אולי זה יעזור לך לפחות ברמה התאורתית לגביי הישום אתה חייב להכיר את הדיינמיקס של מאיה כדי לבצע סימולציה כזאת

RLM

New member
יש כמה אפשרויות

אחת כמו שאמרו לך פה, דרך אחרת, ויותר פשוטה לדעתי היא להוריד Mel Script שיוצר curve בצורת סליל. (יש באתר של alias פשוט צריך להרשם ולחפש, הוא נקרא spiral). ואז ליצור עוד עיגול קטן (ועדיף אפילו שהוא יהיה טיפה אליפסה כי זה הצורה של החוט באמת) ואז לעשות אקסטרוד מתפריט Surfaces. בקשר לאנימציה, הכי פשוט זה לבנות כמה עצמות עם IK handle ולעשות את הHandle כ child של השפורפרת. ואז פשוט לעשות אנימציה לשפורפרת וכל החוט יזוז יחד איתה.

rendermaaaan

New member
האמת שהוא צודק

לגבי הIK יש רק את הבעיה של הקפיציות של החוט אבל אם זה לא אכפת לך אז זה יעבוד צרפתי תמונה מקווה שזה יעזור

moti80

New member
או!!! בדיוק כזה אני צריך!!!!

תוכל להסביר לי בשלבים איך אני עושה את זה? מצרף רינדור נחמד של הטלפון...

למעלה