אני אוהב אותך! (תקראו עד הסוף)

אני אוהב אותך! (תקראו עד הסוף)

את הדברים האלה אני כותב "באיחור" יחסית, כן, תוכנית ההתנתקות, אותה תוכנית ארורה שיצאה לפועל בסופו של דבר ע"י אותה ממשלה שכיסו בצמר גפן של אתרוג, ואותו ראש ממשלה שהבטיח "דין נצרים כדין תל אביב"... לא, אלה לא מילות שכנוע, כי הרי התוכנית כבר יצאה לפועל, תוכנית שבמהלכה ראינו הרבה דמעות אבל ברוך ה` כמעט ולא ראינו אלימות, אותה תוכנית שבמהלכה גורשו מבתיהם 9000 יהודים, שמסתובבים עכשיו בדרכים, פליטים בארצם שלהם, המילים הללו הם מילים של כאב, של בכי ושל הרבה תקווה. במהלך ההכנות לתוכנית ההתנתקות, דיברו רבות על פצועים, על דם ואפילו על הרוגים, ב"ה שלא "זכינו" לראות את מנת הרייטינג הזאת, ב"ה שזכינו לעם שיודע לצאת ל"גלות" עם דמעות, קריעה בחולצה אבל בלי להרים את היד. "מפני חטאינו גלינו מארצינו, נתרחקנו מעל אדמתינו"- המשפט הזה, הוא מבחינתי משפט שמסמל הכל. אז נכון, ממשלת ישראל בראשות רה"מ אריאל שרון היא זאת שהחליטה על ביצוע המהלך הכואב הזה, אבל תדעו לכם ש"מגלגלים חובה ע"י חייב", כלומר את הדבר הרע הזה גילגלו ע"י אדם שהיה חייב עוד לפני כן, אבל התוכנית הזאת נכתבה שם למעלה, אצל ריבונו של עולם, ניסינו לתקן את החטא שרובץ עלינו כבר 2000 שנה, חטא שנאת החינם, אבל כנראה שלא מספיק! שבית המקדש הראשון נחרב, הוא נחרב מפני שלושה חטאים המוגדרים ביהדות "יהרג ובל יעבור" כלומר עדיף שתמות מאשר שתעבור עליהם (עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים), אבל אחרי 70 שנה, הקב"ה ראה שחזרנו בתשובה, שעם ישראל זכאי לבית שני, ואכן הוא הביא את עולי בבל והקים לנו את בית שני, אך "אוי מה היה לנו" בית המקדש השני נחרב בעוון שנאת חינם, וכנראה שעד היום לא תיקנו אותו, עובדה "גלינו מארצינו", נכון שממשלת ישראל הוציאה את התוכנית אל הפועל, אבל הכל נכתב למעלה, אם היינו שבים בתשובה, אם היינו מחזקים את אהבת החינם שבעם שלנו, ולא משנה מי הוא! הוא יכול להיות אותו אחד עם סרט כחול וסטיקר "ישראל יוצאת מעזה", והוא יכול להיות זה עם השטריימל, הוא יכול להיות אחד שישב בביתו בזמן ההתנתקות וגם אחד שהלך לבית קפה, כל אלה אחים שלנו, צריך לשוב אליהם! נכון, טעינו, חיכינו יותר מדי זמן, הדבר הזה היה צריך לעשות לפני שנים, אבל עדיף מאוחר מלעולם לא... קומו וצאו ומילאו את הארץ, צאו אל אחיכם, דברו איתם, צחקו איתם, שירו איתם, תאהבו אותם- אנשים אחים אנחנו! לא צריך את "צו פיוס" ולא את "גשר" ואפילו לא את "יחדיו"- צריך פשוט לקום ולדבר! לא צריך מפגשים קבועים, ולא קבוצות דיון- צריך פשוט לבוא באופן הטבעי ביותר, ולהתחיל לדבר, לצחוק, להנות ביחד- זה מה שאחים עושים! "מפני חטאינו גלינו מארצינו"- כדי לשוב לארצינו השלמה, כדי להתגבר על כל המכשולים שבדרך צריך פשוט להגביר אהבת חינם- ומה יתן ונזכה לראות את עם ישראל בתפארתו ואת בית המקדש השלישי שעליו נאמר שלעולם לא יחרב! אוהב אתכם מאוד, שמעון.

הכל נחמד ויפה, אבל דבר אחד ...

אתה מזכיר לי קטע מהשיר של שייגעצ, שכמובן אני אצטט לך אותו. לשיר קוראים "חייל של מלאה שערים", והמילים שהזכרת לי הן: " אז לפני שתפרוץ פה מלחמת אחים בואו נשב נלבן עניינים נקבל החלטות, נחוקק גם חוקה אבל קודם תחזרו בתשובה. " אני לא בא לבקר אותך או משהו, זה יכול להיות מאוד נחמד, עם אוכלי החזיר למיניהם יפסיקו לאכול חזיר, והכל, אבל לא יודע, אני לא חושב שהתשובה שאנחנו מחפשים היא החזרה בתשובה. ולכן אני אישית לא קורא את הקטע הבא בתפילות שלי: " השיבנו אבינו לתורתך. וקרבנו מלכנו לעבודתך. והחזירנו בתשובה שלמה לפניך. ברוך אתה יהודה הרוצה בתשובה. " בדיוק ביום שלישי (30/8) עברתי פעולה שכאילו אמרה שכל אחד מחפש את התשובה הרוחנית שלו, כל אחד והתשובה שלו, שתי דוגמאות. 1.) חב"דניקים. 2.) הח'ברה שנוסעים להודו, לעיתים אף נשבים בעבודת האלילים. בכל מקרה אתה שכחת מגזר אחד קטן וחמוד, בהודעה שלך. המגזר הערבי - דרוזי - בדואי - צ'רקסי. בסמינר שהייתי בו, היו ח'ברה מוסלמים, נוצרים, דרוזים ובדואים. לי אישית יצא יותר לדבר עם הבנות שמה, ואני אומר לך, אני התחברתי אליהם יותר מאשר התחברתי לח'ברה היהודים שהיו איתי בסמינרים, אני ביליתי עם הבנות הערביות, כמעט כמו שביליתי עם הח'ברה גרעין שלי, אם לא יותר. בכל מקרה, מה שאני מנסה להגיד. תנועות כמו "צו פיוס" ו- "גשר" הם חיוניות מאוד בימינו, מאחר וניקח לדוגמא, את "גשר" כשמה כן היא, אמורה לגשר בין השסעים בחברה. וגשר עושים עבודה נפלאה. כנ"ל צו פיוס. אז אל תזלזל ותגיד שלא צריך אותם, כי הם באמת עושים עבודה נפלאה. אביחי.

אביחי....

לא כתבתי מילה אחת בקטע על החזרה בתשובה, דיברתי על אהבת חינם- נטו!! בקשר לגשר וצו פיוס, זה לא בא בתור זילזול חס וחלילה, תנועות אלו הם תנועות מדהימות, הכוונה בקטע הייתה לעורר בקורא את ההרגשה שהוא לא צריך לחכות שהם יבואו אליו (התנועות הללו) אלה שהוא יכול לעשות את זה לבד... בקשר לערבים, צר לי אחי היקר, הם לא אחים שלי, הם לא מהעם שלי!! יכול להיות שצריך שלום בין עמים, אבל קודם נפתור את הבעיות בתוכינו... שחז"ל כותבים שבית המקדש השלישי יבנה בזכות אהבת חינם, הם לא הזכירו מילה אחת על חזרה בתשובה, והעובדה שבית שני נחרב בגלל שנאת חינם, למרות שהיו בו אנשים צדיקים וגדולי דור, אבל הייתה שנאת חינם... שבת שלום...

אמממ, שיעור בהיסטוריה תנ"כית.

הערבים, וכל הזרמים שבהם (דרוזים, בדואים, מוסלמים, צ'רקסים, וכ'ו ...) הם כן אחים שלך, אחרי הכל, הם הצאצאים של ישמעאל בן הגר ואברם (אברהם לפני ששינו לי את שמו). ואני אצטט לך את הפסוקים מבראשית ט"ז 9-11: (מלאך ה' פונה להגר) "ויאמר, הגר שפחת שרי אי מזה באת ואנה תלכי, ותאמר מפני שרי גברתי אנכי בורחת; ויאמר לה מלאך יהוה הנך הרה וילדת בן, וקראת שמו ישמעאל כי שמע יהוה אל עניך; " בהמשך נאמר שגם הערבים יתרבו ויגדלו להיות עם גדול, ואכן כך במציאות כיום. קיצר הם אחים שלנו, גם אם חלק מהם שונאים אותנו.

shiroosh999

New member
בואו נסכם את זה.

בעובדה שהם קרובי משפחה שלנו באיזושהי דרך. אהבת חינם צריכה לבוא, אבל כדי שאהבת חינם תגיע אנחנו צריכים שלום, ורק אז נחשוב על לבנות עוד בית מקדש, ולהמית על עצמנו עוד צרות.

אם את חושבת שבית מקדש...

זה צרות, תפתחי תנ"ך ותקראי מה היה בזמן בית המקדש... בכל מקרה, בקשר להגר וכל הסיפור, אנחנו בניו של יצחק, שנולד משרה ולא מהגר, לכן אנחנו בעלי אותו אב, אבל לא אם... אנחנו לא אחים ביולוגים!

Dark faith

New member
או או מה אתה אומר...

אנחנו אחים למחצה, אם תרצה או לא תרצה יש לנו אותו דם.

shiroosh999

New member
../images/Emo45.gif

אני מעריכה את בית המקדש, ואני אף פעם לא אמרתי שהוא גורם צרות. אני שפוט אומרת שיהיה מיותר אם הוא יקום שוב, או אז הוא יגרום לצרות.

MS6

New member
נכון...

חס וחלילה היהודים יעמדו על שלהם.. זה ממש לא יהיה טוב. הערך הדתי לא משחק תפקיד אבל תחשבי איך את לא מכבדת את המורשת שלך לעומת המורשת של האוייבים שלך... המקום הקדוש ביותר לעם היהודי נשלט ע"י כנופיות ערביות...

MS6

New member
אממ..

בקשר לדרוזים ולצ'רקסים זה לא כ"כ נכון.. (חחח אני מזהיר מראש.. זה קטע משעמם): לא יודעים בדיוק מה המוצא של הדרוזים.. אבל הרבה אנשים טוענים שהם הצאצאים של מדיין, לגבי הצ'רקסים הם קווקאזים שברחו מהכיבוש הרוסי... ככה שאף אחד מגם הדרוזים וגם הצ'רקסים הם לא ממש ערבים.

למעלה