אני אוהב קורוזיה

meidos

New member
אני אוהב קורוזיה

היי. אני זקוק (טוב, לא ממש, בעיקר רוצה, אבל אולי גם קצת צריך) כמות מסויימת של חלודה, לא הרבה, לא מעט, 100 גרם לערך.... ניסיתי להחליד לבד צמר-פלדה ע"י תמיסת מי מלח ומעט חול ים... התהליך לא ממש הוכתך כהצלחה, מלבד מעט כתמים כתומים על הפלדה לא הייתה החלדה משמעותית.... אני משער שישנם חומרי "גלם" טובים יותר לקבלת חלודה "טהורה"... האם מישהו יודע איך ניתן באמצאים דלים להשיג כמות כזו של חלודה? (מה ניתן להחליד, ואיך?)

pelegs

New member
אתה רוצה להתיך משהו?...

אני מניח שאתה מנסה להכין תרמייט, ולכן אני חייב לך ולשאר קוראי הפורום את האזהרה הבאה: זה מסוכן. מאד מסוכן. תרמייט חם, בלתי-ניתן לכיבוי באמצעים שיש לך בבית, והוא בלתי צפוי בעליל, אם משתמשים בו בצורה חובבנית. בכל מקרה, סתם להחליד ברזל לא יעזור, אתה צריך שהחלודה תהיה בדרגת טוהר יחסית גבוהה, ואבקתית ככל הניתן. למטרה זו אני מציע לקנות או להשיג את החומר בצורתו המעבדתית, למרות שזה די יקר. ...ובכל מקרה, זה לא כזה מלהיב - אחרי מספר שנים של ניסיון והתעסקויות בתרמייט - אני עדין מנסה להבין למה אנשים כה מתלהבים מהתערובת הזו ../images/Emo8.gif

אחמס1

New member
דרך הקסם

אלקטרוליזה. טבול את צמר גפן הפלדה במים, כאשר הוא מחובר לקצה השלילי של סלולה (רצוי חזקה, וכמעט בטוח שזה למינוס אבל לא 100%). לצד השני של הסוללה צריך לחבר גם איזושהי חתיכת מתכת ולטבול במים, עליה יווצר מימן. יש לוודא שחתיכת המתכת לא נוגעת בצמר גפן הפלדה, אבל שניהם טבולים עמוק במים. מנסיון - כל מה שיכול להחליד בשיטה הזו, מחליד. חמצן גזי יווצר על כל פיסת שטח (ולצמר גפן יש המון שטח) ויגרום להחלדה מהירה מאוד. יש אפילו חומרים כימיים שאפשר להכניס למים שיכולים לשמש קקטליזטורים לתהליך (כלומר להאיץ אותו).

pelegs

New member
אני מאמין שריכוז מסוים של מי חמצן

יעזור. בסביבות ה3-5 אחוזים.

meidos

New member
מגניב, אנסה, תודה רבה.

האם אין צורך באלקטורודות משונות? אבץ? מגנזיום? והאם די ברידיקלי החמצן שיווצרו לחמצן את הברזל? _______ ולפלג, אני רוצה להגיב אלומניום עם החלודה, ולפי ההקשר אני משער שזו כוונתך במושג טרמייט. (נו באמת, על מי אני עובד, אז כן, ראיתי ברייניאק, וכן אני יודע שהכל שמה שטויות, ולא, יש לי סיבה מספיק טובה ליצור את החום הזה מעבר לשעשוע גרידא.) אני מודע לסכנה, אבל המניע שלי מספיק חזק. תודה..

its moi

New member
אם יש לך בבית

לוחית גדולה מכסף= או אפילו נחושת, שים את אמבט היונים כך שיהיה שטח גדול של כסף חשוף ליונים, ושהכסף יגע בברזל. אין אחריות שצלחת הכסף תחזור בריאה.

למעלה