מה לעשות?
אז היה באופנה להיות איש אשכולות... הם היו מתמטיקאים, פיזיקאים, ביולוגים, כימאים, פילוסופים, סופרים, משוררים, אמנים (אבל כנראה לא מוצלחים כל כך, טרם ראיתי פרסקו של אפלטון (-; )ומה לא. היום, עם כמות המידע שקיים, קשה מאוד להתפרש לכל כך הרבה נושאים ולהקדיש לכל נושא את מלוא הרצינות... אני מתכוון לעשות זאת, ולכן אני עכשיו בקטע של ביולוגיה וגנטיקה - למצוא משהו שיגרום לי לחיות לפחות 300 שנה. אני בספק רב אילו פיתגורס וחבר מרעיו היו מצליחים להשתלט במהירות על החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי (תודה ניוטון, כאילו שהיינו צריכים את זה. ד``א, ניוטון התחיל בתור אלכימאי, תאמינו או לא...). מתמטיקה הינה לשון פילוסופית טהורה לדעתי... הרבה יותר מדויקת מכל שפה שאותה אנו מסוגלים לדבר ו``משחקת`` עם רעיונות שונים ומשונים כגון אינסוף, מינוס אינסוף, מספר קטן מאוד (אפסילון, למדא ואפילו האלפא, למי שמכיר את קושי ושאר המגבילים - הכוונה כמובן, למושג המתמטי של הLim). ואם זאת, לא מספיק משחוררת בשבילי. אני אדם ריאלי, אך לא מספיק כדי להנות לחלוטין ממתמטיקה. אני מודה שהיא יפה, אבל לא קלה. פעם גם אני שנאתי מתמטיקה (55 בבגרות 5 יח``ל), אבל הולך לי לא רע בטכניון (כמובן שמתמטיקה לביולוגים ולא חס וחלילה למחשבנים, אבל אני מתכנן מתישהו ללכת גם על זה). הכל יחסי - זה כבר איינשטיין, שדרך אגב, טעה קצת במתמטיקה של תורת היחסות בהתחלה (הוא השתמש בנוסחאות של יהודי איטלקי בשם לוי-צ`יויטה, אשר תיקן לו את טעויותיו בסופו של דבר). מישהו בפורום אחר (מכנה עצמו דוד היחיד, או דויד999, מעצבן מאוד בד``כ) אמר דווקא משהו נחמד (לשם שינוי) - שהמתמטיקה מסתמכת על שתי אקסיומות (אני משער שהוא התכוון למקבילים (אם כי יש מתמטיקה אשר שוללת את האקסיומה הזאת) וש- 1+1=2 ) והדת מסתמכת על אקסיומה אחת בלבד - קיומו של האל. מה המספרים האלה? עוד דרך לסבך את חיינו. מה, לא מספיקות האצבעות??? שלך, הנווד