אני אישה.

Smoochie

New member
דברייך נכונים בעיקרם

אך איני חושבת שנהגתי בחוסר סובלנות או באי רגישות כלפי "אשה בעילום שם" (הבה נקרא לילד בשמו). ניסיתי לבוא ממקום של דיוק ולהבין את הזהות שלה בצורה המדוייקת ביותר ועל כן שאלתי אותה שאלות מנחות, וכן אמרתי את דעתי לגבי הטרמינולוגיה שהיא משתמשת, בצורה עדינה, אני חושבת. למרות כל זאת, ניכר שהיא נפגעה באופן מסויים מדבריי ועל כן אני מבקשת סליחה ומתנצלת מעומק לבי. כוונתי היתה טהורה בתכלית וניסיתי *באמת* להבין אותה. לגבי א.נשים אינטרסקס (הנקראים גם הרמפרודיטים\אנדרוגינים), מדובר בדיון נוסף (ומעניין לא פחות :) שלא אכנס אליו אך רק אעיר שדבריי בנוגע לעובדה הביולוגית של כרומוזומי מין נאמרו ל"אשה" בהקשר הספציפי של הדיון שלנו על ההגדרתה העצמית. העולם מגוון ואני הראשונה לחבק את הגיוון הזה בזרועות חמות 3> :)

האמת המרה שאף אחד לא אומר.

טרנס/ית זה הגדרה של מצב, בדיוק כמו צינון, שפעת ולא עלינו סרטן, לשם הדוגמא נקרא לדמות האלמונית "אבי".
&nbsp
אני אגיד אבי מצונן, או אבי גבר מצונן, אחרי 10 שנים מתום הצינון אני אגיד לפני 10 שנים אבי היה גבר מצונן, היום הוא איש בריא. ומי בכלל זוכר שהוא היה מצונן לפני 10 שנים, זה לא רלוונטי לשום דבר.
&nbsp
במידה ואבי היה טרנס הייתי אומרת
אבי הוא טרנס, או אבי הוא גבר טרנס, אחרי 10 שנים אני אגיד לפני 10 שנים אבי היה גבר טרנס, היום הוא איש נחמד. ומי בכלל זוכר שהוא היה טרנס לפני 10 שנים, זה לא רלוונטי לשום דבר.
&nbsp
לעשות שינוי מין נובע מצורך אמיתי של האדם, וזה תהליך רפואי לחלוטין, תפסיקו להציג את זה כאילו מדובר בגחמה.
אתם צריכים להבין מדובר בתהליך רפואי ולא קוסמטי, GID מטופל כיום בעזרת מיטב הרפואה הכירורגית והאנודקרינית, עוברים המון שעות בהרדמה תחת סכין המנתח, ובולעים לא מעט כדורים, ולפעמים גם מקבלים לא מעט זריקות כואבות.
אני היית הקופצת הראשונה אם היה כדור פלא שגורם לאנשים כמונו לחיות בשלום עם הגוף שלהם או שהיה חוסך את כל הניתוחים ועשרות אלפי כדורים שבלעתי (כן עשרות אלפי, בלעתי במהלך חיי כ20 אלף כדורי אסטרופם)
&nbsp
אז כמו שחולה סרטן שמבריא לא נקרא טרנס-סרטני לשארית חיו, ואדם שהבריא מצינון לא נקרא טרנס-צינוני, אחרי 10 שנים מתום התהליך אני לא חושבת שיש שום הגיון לקרוא לי טרנס-מגדרית.
&nbsp
עד גיל 4 בערך נראתי ילדה ממש חמודה. היה לי שיער ארוך ועשיתי את כל מה שתינוקות וילדים קטנים עושים, אחרי זה ההורים שלי ומערכת החינוך (גן / בית ספר) התחילי לכוון אותי לכיוון מסויים שאת סופו אתם יודעים. זו הסיבה שאני מרגישה שנלקח ממני משהו מאוד מהותי. ולא עשיתי שום שינוי אלא השבתי את שאבד. אולי זו הדרך הפרטית שלי לחוות את השינוי, אך אני מאמינה שככל שתחקרו איך נראתם בגיל 0-4 כך תבינו שהכל כבר היה שם, רק היה צריך לתת לזה פוש קטן לכיון הנכון.

Smoochie

New member
ואם ב"פלפולי מילים" עסקינן :))

אני הייתי מגדירה זאת כך: אשה שנולדה עם גניטליה המנוגדת למשוואה מין=מגדר. אבל כל אחד\ת רשאי להגדיר את עצמו כאוות נפשו.

אני חושבת שאת שואבת את ההגדרות מהספרות ולא מהמציאות.

את טוענת שנולדתי "גבר" ויום בהיר אחד קמתי ואמרתי אני רוצה להיות אישה, ואז התחלתי את השינוי והפכתי לאישה טרנסית

אני טוענת שנולדתי נקבה, וגודלתי כבן, ובשלב מסויים הגוף בגד בי, והחלטתי לעשות מעשה ולהשיב את שאבד. לכן אני לא רואה בעצמי טרנסית אלא נקבה.
אני מבינה שרוב הספרות כיום ככל הנראה יותר תואמת לגישה שלך, אבל אני מבטיחה לך שאין טרנסית שלא היתה רוצה להחזיר את הגלגל אחורה ולקבל טיפול רפואי בגיל 0 ולגדול כילדה מינקות.

Smoochie

New member
האמת המרה

מדובר במחלה ארורה והלוואי וארפה ממנה. לא שנראה לי שזה באמת יקרה

אני אישה.

נולדתי אישה, ואני אמות אישה, לצערי נולדתי עם גידול שפיר, גידול שגרם לי לשינויים הורמונליים והרס הגוף.
מהר מאוד הבנתי שמשהו לא בסדר, התייסרתי, בכיתי, כאבתי, לקחתי המון כדורים וזריקות, עברתי מספר ניתוחים, ולבסוף החלמתי מהמחלה הארורה הזו.
היום אני נשית מתמיד, הכי אישה שיש, כזו שאוהבת נשים.

AnnaMTF

New member
אם ככה את מרגישה אז מעולה מי יכול להגיד לך אחרת?

אני חושבת שהם רק רצו להבין את הסיפור שלך זה הכל לא חושבת שמישהו ניסה לפגוע חס וחלילה.
דבר שני אני חושבת שאת טועה למרות שזה נשמע הגיוני אבל אני לא הייתי רוצה לחזור לאחור ולהתחיל מגיל 0, אני מאמינה שמה שלמדתי בתקופה לפי שיצאתי מהארון לא הייתי לומדת כאישה טרנסית מגיל אפס, זה בנה אותי לאישה "החזקה" אני היום

לגמרי מסכימה עם המשפט האחרון,

אין לי מושג עדיין איפה אני בתהליך ולאן זה יוביל, אבל מסתבר שכל ההיסטוריה ששאבתי כגבר, ואפילו כגבר "גיי" מבחינה מינית, בנתה משהו בי, נתנה לי "חוויות" שלו הייתי גדל/ה אחרת לא הייתי מקבלת אותם

Smoochie

New member
ושוב הניגון חוזר...

שוב את מטיחה בי האשמות שאין בי. לא טענתי שאת "גבר שהחליט ביום בהיר להפוך עצמו לאשה". זה ממש חמור שאת חושבת שאני מסוגלת להתנסח בצורה כזו. חבל. ציפיתי ממך ליותר :( אמרתי ובעדינות רבה שאת נולדת ל*מין ביולוגי* מסויים (הורמונלי, כרומוזומלי וגנטי) ובמוחך, במראך, בהתנהגותך ובהווייתך תמיד היית אשה (קודם ילדה, לאחר מכן בחורה ובהמשך אשה). בכל מקרה, את מגדירה את עצמך בפשטות כנקבה-אשה. תהיי סמוכה ובטוחה שלא אקח ממך את זה.

Smoochie

New member
אני לא מתכוונת לבטל את חוויתך

אבל תרשי לי להעיר שמשום מה, אני מרגישה שאת לא משלימה עם היותך אשה טרנסית. תתקני אותי אם אני טועה

אני לא טרנסית ולא חציתי שום מגדר.

נולדתי ילדה קטנה ומתוקה עם גידול שפיר, הרופאים לא עשו מזה עניין, להורים שלי אמרו שנולד להם "תינוק זכר" גדלתי כבן, אבל הרגשתי לא שייכת, בגיל מאוד צעיר הבנתי שאין לי ברירה, הגוף שלי התחיל להשתנות ללא הרף, כמעט איבדתי אחיזה, אבל מהר מאוד הבנתי שהגידול שהיה לי מפריש חומרים שהורסים לי את הגוף. מכאן התחילה מלחמה, מלחמה נגד הזמן, ראיתי את הגוף שלי נהרס לי מול העיניים, הרופאים לבסוף הכירו בזה ואמרו שאני סובלת מGID, התחלתי לעבור טיפולים תרופתיים בכדורים וזריקות, עברתי טיפולים כואבים של לייזר בפנים עקב השיעור יתר שנגרם לי, עברתי מספר ניתוחים לתיקון העיוותים שנוצרו לי בגוף וכמו כן הסרת הגידול.
לצערי עקב המחלה אני לא יכולה להרות ולרפואה טרם נמצא פתרון לבעיה,

אני בהחלט לא רואה את עצמי כטרנסית, טרנסקסואלית, טרנסג'נדרית וודאי שלא קוקסינלית.

אני אישה. בלי תוספות ובלי הגדרות אחרות. פשוט אישה.
אישה שאוהבת נשים.

Smoochie

New member
אין לי עניין להתווכח על סמנטיקה

ההגדרה של טרנסג'נזריזם היא: שינוי\החלפת מגדר שאליו שוייך אדם בלידתו. כמובן שאת רשאית וזכאית להגדיר את עצמך איך שלבך חפץ אך שימי לבך שאת לא נופלת למלכודת הסמנטיקה. אשאל אותך שאלה: את מרגישה שאת נקבה ביולוגית\אשה סיסג'נדרית?

אני מתביישת לקרוא את שכתבת.

זה חמור מאוד אם את קוראת לזה סמנטיקה.

אני אישה ביולוגית, בדיוק כמו כל שאר הנשים, אני לא עשויה מפלסטיק וגם לא מקרטון, אני אישה יפה, שמחה ומאושרת בשר ודם כמו כל אישה אחרת.

תסכימי איתי שאם במקום המום שהיה לי הייתי נולדת עם לב מחוץ לגוף, 8 גפיים, אף מפוצל או כל מום אחר את לא היית מעזה להעלות בדעתך שאני לא נולדתי אישה. אך שזה נוגע לאזור מסויים בגוף, אין לך שום בעיה לבוא ולרמוס.

לפי הסמנטיקה שלך כל הילדות המתוקות האלו הן לא ילדות נקבות בשר ודם אלא משהו אחר ולא מוגדר. אבל המזל שלהן שהמום שלהן הוא לא בגניטיליה אז את מקטלגת אותן כבנות.

נולדה עם לב מחוץ לגוף:
http://www.mako.co.il/hix-science/diseases/Article-cfd836591b1c051006.htm&Partner=sport5

נולדה עם גידול בפנים:
http://news.walla.co.il/item/2843103

נולדה עם גידול סרטני במקום אוזן:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=911113

נולדה עם 8 גפיים:
http://news.walla.co.il/item/2848887

אני לא טרנסית, תמיד הייתי אישה, ותמיד אהיה אישה, אישה ככל הנשים.
אישה שכאבה את הדרך לתיקון העיוותים, כדי להחזיר לעצמה את הגוף שהיא איבדה בתום תקופת הילדות.

Smoochie

New member
שימי לב למה ששאלתי אותך

לא שאלתי אם את *אשה ביולוגית* - שאלתי אם את *נקבה ביולוגית* או *אשה סיסג'נדרית* (כלומר, נקבה בעלת כרומוזומי XX) ? אל תכניסי מילים שלא אמרתי לפי. אני בטוחה שאת אשה ושאת ביולוגית ולא סייברית או עשויה מקרטון. אך מבחינה ביולוגית את ואני ועוד הרבה נשים בחוץ נולדו עם כרומוזומי XY. מה זה אומר? שאנחנו לא נשים? ודאי שלא! זה רק מציג עובדה ביולוגית נטו. לא מעבר לזה. אל "תעמיסי" על דבריי משמעויות שמוציאות את דבריי מהקשרם. תודה לגבי נשים בעלות מומים, ובכן, שוב אני חוזרת ואומרת: מדובר בנשים שהן בעלות כרומוזומי מין XX, והמום המסויים שלהן אינו סותר את עובדת הכרומוזומים שלהן. מה זה אומר? שום כלום. הן נשים ואנחנו נשים. אני הייתי שואלת: מדוע זה מפריע לך כל כך? מדובר בעובדה ביולוגית שאין לה שום משמעות באופן הכרחי על המגדר.

אין לי מושג, מעולם לא נבדקתי.

אך זה לא רלוונטי מה ימצאו בבדיקה, אני יודעת מה אני מרגישה שאני מאז שאני זוכרת את עצמי.

למעלה