אני אישתי וילדיי קנינו את הזכות לבחור בבחירות

אני אישתי וילדיי קנינו את הזכות לבחור בבחירות

אישתי עשתה צבא,אני הייתי גולנצי'ק בסדיר
וממשיך במילואים קרביים,הילדה הגדולה
השתחררה לפני מספר ימים משירות מוצלח
מאוד בחיל האוויר,הבן עתודאי ומשלב לימודים
בטכניון עם צבא וסיים טירונות לפני כשבוע
ועתה הוא מתחיל בסמסטר השני מתוך 4...
מצד שני יש את רוב החרדים ורוב הערבים שבוחרים
בבחירות מבלי שיתאמצו בכלל למען המדינה ולמען
הזכות להצביע ואם זה ימשך ככה יום אחד הם גם
יהיו הרוב במדינה ומין הסתם גם בכנסת ולכן כבר
עכשיו צריכים להעביר חוק שמי שבריא ומתאים
לצבא ולא עושה צבא או לפחות שירות לאומי לא
יוכל לבחור בבחירות...

ALLEGRO10

New member
לצערי כל אזרח בהיותו אזרח רשאי להצביע

גם השמאלנים והערבים שמפלחים משירות.

ALLEGRO10

New member
כן, אבל ....

ככל שנוביל חזק יותר את השתלבות החרדים בעשייה הכלכלית במדינה ככה האיום המיתי שהם יהפכו לרוב שישנה את אופיה של המדינה דועך. כפי שטענתי לפני יומיים הממשלה עובדת ב-4 השנים האחרונות להרחיב את חלקם של החרדים בגיוס לצה"ל (עד אוגוסט במסגרת חוק טל), כך שב-2011 התגייסו 2800 חרדים לצבא (שהם כ-30% מהחרדים בני גילם!), להגביר את יציאת הגברים החרדים מהישיבה לעבודה (וכיום כ-40% מהם עובדים לעומת כ-60% נשים חרדיות עובדות) ויציאה ללימודי אקדמיה. רק בירושלים ישנם כ-800 חרדים מחפשי עבודה שלא נמצא עבורם מקום כזה. כלומר, פתיחת החברה החרדית לחברה החילונית והדתית היא ערובה לכך שלא תהיה שופם מהפיכה, הפיכה או התרסקות, אלא החברה תשנה קלות את אופיה וכל קבוצה תוכל להמשיך את חייה כרצונם. אני מעריך שבעוד 20-30 שנים יופרד הדת מהמדינה לאחר שכמה תנאים יבשילו (אבל ישראל תמשיך להיות מדינה יהודית ומדית העם היהודי, ומכבד את דת ישראל, אבל ייפתחו ערוצי נישואין אזרחיים - אפשרי כבר בכנסת הבאה).

כן,זה יכול להיות טוב אם רבים יעשו זאת

אבל אני חושב שהרוב המכריע יעדיפו לימודים אקדמיים ואח"כ עבודה אקדמאית ולא הצבא והסיכונים הגדולים שבו...

זה בערך מה שקורה גם היום

הרוב המכריע לא מתגייס או שעושה כאילו צבא.
מי שנשאר בקרבי הוא גם לרוב סוג של מתנדב, מי שלא רוצה יוצא בלי בעיה.
אז למה לא לתגמל את הקרביים ותומכי הלחימה במשכורות טובות? מי שלא צריכים בצבא (יש הרבה כאלה), שילך להמשיך בחייו.

ALLEGRO10

New member
נכון להיום כ-27% משנתון הגיוס לא מתגייס

כאשר בתוכם נכללים כבר החרדים (זה לא כולל ערבים).
אחוז המתגייסים עלה בשנים האחרונות.
יש התלהבות בנוער להתגייס לקרבי, ולכן אין בעיית איוש כל יחידה שהיא בצבא.

אין מקום היום לצבא מקצועי בגלל הימשכות העימות מול האסלאם ומשום סיבות של יכולת עמידה חברתית. השירות הוא גם מכונת היתוך חברתית חיונית.
צריך לתגמל את המשרתים ולתת להם לעשות תואר ראשון על חשבון המדינה, סיוע כספי לרכישת דירה, כבר היום הם לא משלמים מס הכנסה לשנתיים, ועוד סיוע דרך המדינה ומוסדות ציבוריים אחרים.

ALLEGRO10

New member
אני לא בטוח Aשהנתון הזה נכון

בכל מקרה מאז חלה השתפרות.

כמו שאמרתי חייבים להמשיך בגיוס חובה מהסיבות שציינתי.

כל הכבוד למדינה

ש-64 שנות קיומה ידעה מלחמות ובכל זאת פרחה ושיגשגה והיתה לתפארת...

ע מיש

New member
זכויות האדם הן זכויות מולדות

שאינן תלויות בשאלה אם הוא היה בצבא או שלא היה בצבא.
המדינה רשאית לקבוע קריטריונים לשירות צבאי ולהיטיב או לפצות את מי ששירת.
כל התנייה של זכות אנוש או זכות אזרחית בשירות צבאי הנה פשיזם מהסוג הירוד והנתעב ביותר.

ALLEGRO10

New member
בתנאי שהאדם נשאר אדם

אבל אם האדם הופף לטרוריסט חמאס אז אין לו זכויות אדם.

'זכויות אדם' לא כוללות את זכות הבחירה

אל תבלבל את הביצים.

זכות הבחירה היא זכות אזרח, לא זכות אדם. גם לילדים ולזרים אין זכות בחירה, אך במוח השמאלני העקום שלך זהו 'פשיזם מהסוג הירוד והנתעב ביותר'.

ע מיש

New member
משחקי מילים תפלים

זכויות אדם כוללות את הזכויות הטבעיות שמגיעות לו מעצם הוולדו וזכויות חברתיות ופוליטיות מעצם היותו פרט בקהילה אנושית כלשהי.

ALLEGRO10

New member
זכות הבחירה כלולה בזכויות אדם, משום שבחירה

חופשית היא חלק מהחופש הטיבעי שניתן לאדם באשר הוא אדם. המימוש של הזכות הזאת מוגדרת במה שנקרא "זכויות האזרח". זכויות אדם הן זכויות טיבעיות שניתנת לאדם מעצם לידתו, ואינה תלויה באנשים אחרים, משטרים, חברות וכו'. לעומת זאת 'זכויות האזרח' מוגדרות ע"י החברות השונות, כל אחת לפי עניינה. הגלובליזציה מקרבת את ערכי "זכויות האזרח" לכיוון הדרך בה היא מוגדרת במדינות דמוקרטיות.

זכויות אדם בטלות מרגע שהאדם בוחר לפגוע בזכויות האדם של האחרים. כיצד לפעול נגדם? לפי כללי החוק שבפועל. לכן, יש זכות לחברה לחסל אדם שחורש בעצמו לצאת ולפגע באותה חברה. חלק מזכויות האדם, היא זכותו של האדם להגן על עצמו מתוקפנותו של האחר.

יש לי שאלה תיאורטית אליך ואם יתגלה שאתה מעלים מס, אז העבר הצבאי המהולל שלך יעמוד לזכותך?

ואם יתגלה שאתה סוטה מין, אז העבר הצבאי של אישתך יעמוד לזכותה?

אם יתגלה שאתה מכה את אישתך, אז ההווה הצבאי של הילדה הגדולה יעמוד לזכותך?

אם יתגלה שאתה לא גאון אלא סתם מטורף, אז העתיד הפוסט צבאי של הבן שלך יעמוד לזכותו הגנטית?

למעלה