אני איתם גמרתי.... מצטער

בלומו

New member
אני איתם גמרתי.... מצטער

חברים. אח שלכם נפל. אני לומד לראיית חשבון. שנה ד'. היה לי מבחני מועצה(לקבלת רישיון) קיבלתי 21 יום מילואים. הגשתי ולת"ם. דחו לי אותו על הסף. התגייסתי כמו מניאק. עשיתי הכל. בחברון. אמרתי לעצמי- אם בגלל המילואים אני נדפק- יותר יום מילואים אני לא עושה. קיבלתי תוצאות מהבחינה. נכשלתי במבחן המועצה. ה 21 יום האלה תקעו אותי חבל על הזמן. ישירות בגלל המילואים. אני נושר. צה"ל לא יראה אותי יותר דקה. חבל על אטימות המערכת.

ממש מוזר, על פחות מזה באים לקראת...

...לקראת לוחמים...מה עם המ"פ שלך?...המג"ד?... נישמע לי ממש מוזר...תמיד מוצאים איזו קומבינה...

בלומו

New member
נפגעתי קשות ../images/Emo129.gif

יתכן שאצטרך לעשות שוב את שנה ד'. ולגשת שוב למבחני מועצה. אותי כבר לא מעניין כלום. מילואים אני לא עושה.יותר.נקודה. אני בן 29 . ואני יותר לא מציץ לכיוון הצבא. מצטער. נכווים רק פעם אחת.

TJSBZ

New member
שנאמר

מהרסיך ומחרביך ממך יצאו - במו ידיו הורס צה"ל את עצמו. במו הידיים שחתמו על הסירוב ולקחו לבחור הזה שנה שלמה מחייו, איבד צה"ל לוחם במילואים. מערך המילואים קורס בגלל צה"ל, לא בגלל המילואימניקים לשעבר.

ניר נגר

New member
היי ידידי, קודם כל אני ממש מצטער

לשמוע על אובדן שנה... כולנו הינו סטודנטים, כולנו הפסדנו לימודים, כולנו השלמנו אותם והצלחנו להשלים את הפער... האם פנית למג"ד? למ"פ? האם היית נוכח כשועדת הבלת"ם דנה במקרה שלך? לפי דעתי לא פעלת מספיק ולא עוררת את המתים והראית כמה נושא חשוב ואקוטי לשנה ד'...דווקא באים לקראת המילואימיקים , אם לא המערכת מפקדייך האישיים, ואני מדבר מניסיון. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה רבה בהמשך הדרך...

בלומו

New member
לא באתי להתלכלך.

אמרתי- לא ויתרו לי , אבוא כי אני לא רוצה לדפוק את החברים. אבל אפילו החברים אמרו שאני פראייר שבאתי... הבטחתי לעצמי הבטחה- שאם אני נהרס בגלל זה אני לא בא יותר. ואני לא אבוא. אני לא צריך להסביר לילדה בת 19 מה זה מבחנים לראיית חשבון(כי היא לא תדע) וצריך ללמד אותן להחליף תקליט- כי כשאמרתי לה שזה חשוב- היא אמרה ש"יש מילואמניקים שנשותיהן בהריון והם באים"(מה את סתומה? זה אותו דבר???) השנה נדפקה לי. ומלבד העלות הכספית של כל העניין - אני לא מתכוון להגיע יותר למילואים. סליחה- אבל תבינו אותי.

TJSBZ

New member
ניר, אתה קצת מזכיר לי את אלה

שמאשימים את קורבן האונס בכך שהילכה בלילה ברחוב חשוך... מותר לאשה להלך ברחוב חשוך ועדיין אסור לאנוס אותה, ומותר לבחור להגיש ולת"ם ולצפות שיקראו אותו.

ניר נגר

New member
חס וחלילה...קורבן האונס כלל לא אשם

אבל אם היא הייתה נזהרת קצת יותר, עושה קצת יותר, עומדת יותר על המשמר...כל זה האונס היה יכול להימנע... עדיין היא לא אשמה, ובכל לנפגעת אונס אין בזה נחמה

TJSBZ

New member
בדיוק כמו שטענתי

האשמת הקורבן - אם היא היתה מתלבשת פחות חושפני, נסגרת בבית אחרי החשיכה, לא הולכת ברחוב בכלל, עומדת על המשמר האונס היה נמנע... באמת יופי. תן לי לספר לך שיש מקרי אונס גם במגזר שבו מתלבשים צנוע, גם בשעות היום, וגם ברחוב הראשי. האונס הוא אשמתו של האנס בלבד, ואין שום דבר שאשה יכולה/צריכה לעשות כדי למנוע אותו. הדבר היחיד שנשים יכולות לעשות כדי למנוע אונס זה לדאוג לכך שהאנס לא יוכל לאנוס שנית, במובן הטכני של הביטוי. באותה מידה, מה שקרה לבחור זה אשמת המערכת הצבאית האטומה והמטופשת, ואין שום דבר שהוא היה צריך לעשות מעבר להגשת הולת"ם. הדבר הבא לעשות זה משהו שיגרום לכך שהמערכת לא תוכל לגעת בו בשנית. וזה בדיוק מה שהוא עשה.

פלסטיק

New member
מכיר את זה - ומקרוב

גם את השיטה בה "מחזיקים" בך לוקחים "בני ערובה" אם אתה לא תבוא נדפוק את החברים שלך, אז אתה בא.... בתרגילי גיוס היה מתקשר אלי מישהו ומתחנן שאגיע מהר (באמצע הלילה למרחק של 150 ק"מ) כי עד שאני לא אבוא לא משחררים אותו. אתה יודע מה מדיניות המדינה במצב של בני ערובה? רמז: להכנע זו לא האופציה הראשונה.

דפקת את אגד ומי יעשה את העבודה?

צר לי על הלימודים שלך, על השנה שהלכה לאיבוד וגם על הפן הכלכלי שעומד מאחורי זה! גם אני הייתי סטודנט שנפגע לא אחת. בגדול סיימתי את הלימודים בשן ועין ולא בהצטיינות, אילולא לא נקראתי (וגם נקרעתי) במילואים. כל שנה תעסוקה אחת ואימון אחד לפחות ועוד כל מיני חד יומי ושאר מרעין בישין. אבל למרות כל זה, המשכנו הלאה, והסתדרנו בחיים על הצד היותר טוב (ובלי פרוטקציות!) יש לי בעיה אחת עם החלטתך. אתה לא דופק את המערכת והם לא ילמדו את הלקח!!! מי שיידפק, זה אנחנו, החברים פה, שכן אכפת לנו ממך ומקשייך בלשרת תוך כדי לימודים! אני קורא לך לחזור בך מהחלטתך, ולהצטרף למאבק של בלת"מ ע"מ לשנות את הריבוע הביוקרטי, שהפעם פגע בך! אם אתה ואני לא נעשה את העבודה, מי יעשה???

TJSBZ

New member
חיים יקירי,

עם כל הכבוד (ויש כבוד), אתם לא תחזירו לו 11,000 ש"ח שכר לימוד. אז הוא פשוט מגן על עצמו מפגיעות נוספות. שנאמר "חתול שנכווה ברותחין, נזהר בפושרין".

בלומו

New member
אגב, זה עלה לי הרבה יותר

15,000 כולל הספרים, צילומים, הכל. אני פשוט נתקעתי שנה מאחור. ואני לא מדבר על בחינות הלישכה, שעלותם לא זולה. 4 שנים בלימודים של ראיית חשבון, עשיתי הכל כמו זבל. כל פעם שקראו לי - באתי. היה קשה אבל השלמתי. הגשתי ולת"ם פעם אחת בגלל מבחני מועצה, וחלאות המין האנושי אמרו לא. אני סיימתי. מצטער בשביל כולכם. הפראייר(שחבריו אמרו לו שהוא פראייר, ואמרו לקצינים בפנים שהם חארות על שלא אישרו את הולת"ם)

פלסטיק

New member
זה היה "דבר בן הערובה"

גם אני תפקדתי כמוך וכמו המתלונן. פעם הייתי בן הערובה ופעם הנסחט על ידי צה"ל אתה יודע מה קורה למי שמסכים להסחט? רק סוחטים אותו יותר. תראה מה קרה עם הביטוח למילואימניקים, רק אחרי שלא הסכימו להסחט נפתרה תוך ימים בעיה שנמשכה שנים. בהסכמתך להסחט אתה פוגע בחברים שלך, אתה לא עוזר להם.

יש למצות את כל האלטרנטיבות...

אינני מוכן להסחט ואינני חושב שבהענות לקריאה לדגל אני עוזר להמשך סחיטה. קודם כל יש להזכיר שלשרת את המדינה מעבר לחובה ע"פ חוק, זה זכות גדול!!! כל מה שאמרתי בתגובתי זה, שיש קודם למצות את כל האלטרנטיבות לפני המאבק הכוחני, כגון הסרוב לשרת, או, רמיית המערכת בהתחמקות והתחזות (דבר שאני מתנגד לו מכל וכל). כולנו באותה סירה, ובמקום לעזור למצב אותה ולכוון אותה במאבק לגיטימי, (כדוגמת תנועת בלת"מ, או, פורום חפ"שים ודומיהם) לעבר חוף מבטחים, אנשים עושים דין לעצמם וקודחים עוד חורים בבטן הסירה. המערכת כשלה בלדאוג להם לשתיה, והם רוצים לשתות, אפילו מים מלוחים! על הפן הכלכלי, מראש לא הייתי מעוניין להגיב, וחבל שהקודמים הדגישו זאת. המאבק צריך להיות עקרוני ולא על הכסף! מלחמתו של היחיד במנגנון היא מלחמה אבודה מראש, ויש בה יותר נזק מאשר תועלת. הפתרון = הצטרפו לבלת"מ וביחד "נשנה את העולם"!

פלסטיק

New member
מצטער אבל צה"ל הוכיח אחרת

צה"ל הראה שאין אלטרנטיבות אחרות חוץ מהבהרה חד משמעית.

למעלה