אני אמא טריה- יש מקום גם בשבילי?

kuki28

New member
אני אמא טריה- יש מקום גם בשבילי?

שלום לכולן...אבטיחות לשעבר
אני אמא טריה. ילדתי את הילי הנסיכונת שלנו בשישי שעבר 5.8.05 היתה לידה קשה מאוד. רגילה. קצת קשה לי למרות שבאים לעזור לי קצת..אבל את הרוב אני עושה. קשה לי להתעורר בלילה או לא לישון בכלל. היום מכתיבים לי מתי לישון וזה דיי מוזר.. במשך היום הילי נהדרת- ילדה טובה. בלילה...היא ערה..ומידי פעם ישנה 3-4 רצוף. שאלה- מתי הם ישנים כבר חצי לילה\לילה שלם? חברה אמרה לי שהילד שלה ישן לילה שלם מגיל שבועיים. חלק אמרו לי אחרי 3 חודשים. 3 חודשים? אני אתמוטט
לא נותנת לבעלי לקום בלילה כי הוא עובד קשה.. אבל הוא מתעורר , ולא ישן בגלל הבכי. היא לאו דוקא בוכה כשהיא ערה..לפעמים סתם בא לה להתפנק לי על הידיים... אז אני אומרת לעצמי- היא נקיה, שבעה, ולא בוכה מכאבי בטן- אז למה לא ישנה ? תודה בנות....

פלגיה

New member
מזל טוב לך

השאלה מתי ישנים לילה שלם היא שאלת מיליון הדולר. יש כאלה שמגיל שבועיים יש כאלה שרק בגיל שנתיים. אם היא נקיה, שבעה, ולא כואבת לה הבטן - אולי סתם מעניין לה להיות בעולם?

אמיתמי

New member
../images/Emo140.gifמזל טוב

גם אנחנו חדשים כאן. נועה ישנה לילה שלם מגיל חודש. אני מבינה שזה אינדבידואלי. אגב ילד שישן אוכל במשך היום לעיתים יותר תכופות . גידול נעים שיהיה.

משוש30

New member
הי מזל טוב וברוכה הבאה ../images/Emo65.gif

לצערי אני לא אשת בשורות כי מתן התחיל לישון רק בגיל שנה וחודשיים וגם זה לא תמיד לילה שלם וגם רק אחרי שהעברנו אותו סדרת חינוך (שאפשר להעביר רק מגיל חצי שנה). מה שכן זה משתפר. גם את מתרגלת לתפקד בלי לישון וגם היא תתחיל להאריך את השינה שלה. כרגע היא עוד לא מבדילה בין יום ולילה כל כך. אם היא ערה ושוכבת במיטה שלה קחי את הזמן ותשני. עוד המלצה טובה שלא תמיד הקפדתי להישמע לה היא לישון כל פעם כשהיא ישנה גם באמצע היום. תבקשי מהבעל עוד עזרה. לאו דווקא בלילה אבל שכל נושא הבית לא יהיה עליך שתטפלי רק בה ובעצמך.

kuki28

New member
לא תמיד אפשר להגיד לגוף שלך- ...

"לך לישון". דוקא שהיא ישנה - אני ערנית. ושאני רוצה לישון - היא עירנית. חחחח עכשיו למשל היא ישנה ואני לא מצליחה לישון.. אז יוצא לי שעה ביום לנמנם...אבל זה לא מספיק.

מזל טוב וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

ילדים שישנים לילה שלם מגיל שבועיים תמיד אצל השכנים/חברים... תלמדי ללכת לישון איתה כשהיא ישנה,היא עוד פיצית. אפשר לנסות "לסדר" לה לילה ויום,ע"י חושך ושקט בלילה+להחליף טיטולים רק עם קקי. בגיל הזה אין "פינוק",ואם היא רק צריכה להיות על אמא ולהרגיש חום ובטחון זה גם בסדר.

נונינקה

New member
מזל טוב להולדת הילי

וברוכה הבאה. לא רוצה לבאס אותך אבל הבן שלי, עד היום (בן שנה וארבעה חודשים היום!!!) עדיין לא ישן לילות שלמים ולפעמים מתעורר גם שלוש וארבע פעמים. זה משתנה מילד לילד וגם תלוי אופי ואין מה לעשות, חוץ מלהמתין ללילות טובים יותר

ברוכה הבאה!

לגבי השינה, כל ילד עושה את זה אחרת, אין חוק מתי מתחילים לישון לילה שלם. גם ילד שישן לילה שלם יכול פתאום לחזור להתעור בלי סיבה מובנת. נועם ישן לילה שלם מהיום הראשון והתחיל להתעורר המון בגיל 3.5 חודשים. עכשיו הוא מתעורר פעם אחת בלילה (כמעט בן 10 חודשים). לפעמים ילדים מתעוררים סתם בלי סיבה, או עם סיבה אבל לא כזאת שאי פעם תהיה מובנת לנו... בכל מקרה בחודש הראשון (פלוס מינוס) בכלל אין מה לצפות שהיא תדע מה זה יום ולילה, בהמשך היא כן תתחיל לישון בלילות, אבל לא בהכרח בלי להתעורר. אני דווקא חושבת שאת ובעלך צריכים לחלוק את נטל הלילות, כי אפילו שאת לא הולכת לעבודה, את עובדת קשה מאוד. להיות בבית עם ילד זה נורא קשה וחבל שתרגישי שאת מתמוטטת, גם בשבילך וגם בשביל הילד.

kuki28

New member
הבעל רוצה לעזור אבל.........

הוא לא מצליח להרגיע אותה אם היא בוכה למשל.. לתת לה לאכול הוא יודע .. לחתל עדיין לא ניסה.. אז מה שיוצא זה - שאם הוא עוזר לי - אני צריכה להרגיע אותה בכל מקרה אחרי זה .. לפחות הוא מנסה- חמוד.

ארנט

New member
מזל טוב

התקופה הקרובה אינה קלה. והעייפות הגדולה אינה מוסיפה לכך. כמו שאמרו לך פה אצל כל ילד זה שונה, אבל מניסיון ומסיפורים של חברות ילדים שישנים ליילה שלם בגיל שבועיים הם ממש אבל ממש זן נדיר. ובטח שהיא רוצה על הידיים, היא עוד תרצה הרבה על הידיים בזמן הקרוב- מהרחם החמימה והנעימה היא יצאה החוצה ומה שהיא צריכה עכשיו זה המון קרבה ומגע. אז אני יכולה לספר לך שאצלנו הבכור (בן 4) התחיל לישון ליילה שלם בגיל 3 חודשים. והקטנה (בת חודש ושבוע) עדיין מתעוררת בליילה כל 2-4 שעות (תלוי באיזה ליילה מדובר..). המלצות? לנסות לישון, או לפחות לנוח כשהיא ישנה במהלך היום. גם אם את לא נרדמת , עבודות הבית יכולות לחכות ואת יכולה לבהות בטלוויזיה, לקרוא ספר או לשוטט באינטרנט... ולגבי הבעל- ממליצה שגם הוא יהיה שותף בקימה בלילות. נכון הוא עובד ביום, אבל גם את עובדת. גם אם הוא לא יקום כל ליילה, לפחות מידי כמה לילות. ומה לגבי סופי שבוע? זה זמן מצויים להשלמת שעות. שהבעל יקח אותה בבוקר/ בצהריים על הידיים, תסגרי את הדלת ותשני כמה שעות טובות.

ארנט

New member
ולגבי ההרגעה ע"י הבעל....

מה זה לא מצליח להרגיע אותה? ברור שאת מצליחה בזה יותר, את נמצאת איתה הרבה יותר שעות ביום, אותך היא מכירה יותר ואלייך ולדרכי ההרגעה שלך היא רגילה. א-ב-ל- אם הוא לא יתרגל איך הוא ילמד???? ככל שהוא יחזיק אותה יותר וירגיע אותה יותר כך היא תלמד להרגע גם אצלו. ממליצה לך בחום לא לנקוט בגישה כזו מעכשיו, כי כך תצרו מנהגים שאח"כ יהיה קשה מאוד לשנות. יש לנו נטייה כאמהות "להשתלט" על העניינים (כן, גם לי יש את הנטייה המרגיזה הזו) ולקחת את הדברים מהר מידי לידיים. גם אם היא בוכה אצלו, תני לו להתמודד. אם הוא מבקש ממך עזרה תראי לו איך היא נרגעת, ואם הוא לא מבקש- תשתדלי להתערב פחות ולאשפר לו להכיר אותה. תאמיני לי זה יחסוך ממך הרבה עייפות עכשיו ובהמשך.

neta2

New member
מזל-טוב. אצלנו, לא ישנים בכלל והבן

שלי כבר בן 8 חודשים. הוא ישן 4 שעות רצופות או 5 אפילו, קם עירני ומבסוט ורוצה לזחול, לשחק ולהשתולל. כך עוברות שעתיים עד שאנחנו מצליחים להרדים אותו שוב (קשה כל-כך) והוא ישן עוד שעתיים. מתעורר ושוב, שעתיים עירני. מדובר על בין 1-3 ובין 5-7. נורא! מה לומר? אני כבר 8 חודשים לא ישנה יותר מ- 3 שעות ברצף. היו מקרים בודדים שישנתי 5-6 אך זה היה חד פעמי מאוד. יש ילדים כאלו. אנימתה על האמהות שאומרות "אצלי ישנו כבר מגיל חודש.." - נכון, יש כאלו ברות מזל, הרוב, לא ישנות כמו שהיו רגילות, אך תתנחמי שיש תקופות. או שבגיל מסויים זה יעבור. אצלנו כאמור זה רחוק מלעבור אך אני מכירה הרבה שילדיהם התחילו לישון מגיל 4 חודשים או חצי שנה. בהצלחה. אל תדאגי, מתרגלים. ישנים איתה במהלך היום, כשהיא ישנה אז תופסים כוחות.

למעלה