אני יכול להגיד איך זה היה אצלי.
אולי יעזור? הקריירה המוזיקלית שלי התחילה בגיל שש, כשהתחלתי ללמוד פסנתר, לא זוכר אם ביוזמתי או ביוזמת ההורים. בכל מקרה זה לא היה ממשיכה טהורה למוזיקה ונגינה. להתאמן לא התאמנתי. ואחרי שנה רציתי לעבור לצ'לו, הפעם ביוזמתי, אבל גם ללא סיבה מיוחדת, בתקופה ההיא אף פעם לא הייתה לי משיכה מיוחדת לזה. אבל ברמה מסויימת, למרות שבקושי התאמנתי, אהבתי את זה. וכל פעם שהייתי שומע יצירה שמנוגנת בצ'לו, או ראיתי קונצרט שהצ'לו שיחק בו תפקיד מרכזי, הייתי מקבל השראה והייתי וזה גרם לי ליזום קצת אימונים. אבל לא יותר מדי. בגיל 14-15, ביוזמתי התחלתי לקחת תווים, ולנגן בפסנתר. ככה למדתי לבד בסביבות השנתיים שלוש, בקצב איטי מאוד. עד שלפני חצי שנה פחות או יותר החלטתי שאני רוצה להתפתח עוד, ולקחתי מורה. איך שאני רואה את זה, בגיל צעיר אי אפשר ללמוד מוזיקה, כמובן שיש יוצאי דופן, אפשר ללמוד רק את הטכניקה הבסיסית, ואולי יותר<?> מוזיקה זה דבר שדורש בגרות מסויימת, הבנה מסויימת, וגם נסיון מסויים בחיים. ובכל מקרה לא צריך להיות שום לחץ על ילד שלומד לנגן. הדבר היחידי שאת יכולה לעשות זה לגרום לו לאהוב את הנגינה ואז האימונים כבר יבואו, זה חייב להיות מרצון(ובטוח לא מהכרח). להראות לו קונצרטים אולי? כדי שיהיה לו למה לשאוף. תחפשי דברים שמעוררים בו השראה לנגן. אם תפעילי לחץ יכול להיות שהוא יתחיל לשנוא את זה. ואם הוא ישנא את זה ויפסיק, אם יש כשרון כולו יכול ללכת לאיבוד. אם לא תלחצי, והוא ילמד לאט, בקצב שלו, בלי לחץ, הוא לא ישנא את זה ואז גם אם יפסיק יש סיכוי שיחזור אל זה בעתיד.