אני אנסה שוב והפעם בקצרה...

• פותח הנושא hosq
  • פורסם בתאריך

hosq

New member
אני אנסה שוב והפעם בקצרה...

אני בן 30 וסובל מהפרעות קשב קשות, ובין היתר מתקשה גם בקריאה וכתיבה (אולי זה קשור?). עד היום לא טיפלתי בזה, וחבל, כי אני מרגיש שאני סובל לחינם. מאוד מפריע לי בעבודה ובחיים האישיים. האם יש משהו שניתן לעשות בגילי? מקום לפנות אליו?

שבט

New member
בוודאי שיש מה לעשות

האם אובחנת בעבר? אם לא היום ידוע שמאבחנים גם מבוגרים הגיל לא קובע אני מכירה אנשים בגיל 40+ שהחלו לקחת רטלין.וגם אני בת 24 התחלתי לפני שנה. עליך לפנות לפסיכיאטר או נוירולוג שהם המוסמכים לאבחן הפרעת קשב וריכוז. עליך לברר אם הם מקבלים מבוגרים, כי מנסיון לא כל מומחה מתעסק איתנו. אולי אם תגיד את אזור מגוריך אוכל לכוון אותך למכונים או מקומות שמאבחנים. לדומא בחיפה מאבחנים ברמב"ם בירושלים יש בהדסה שם אני אובחנתי. יש את מכון אניגמה שמאוד מוכר וידוע( אך גם עולה כך). האבחון כולל הרבהההההה שאלונים ומבחן טובה עם ובלי רטלין על מנת לבדוק האם יעיל לך. ולפי התשובות המומחה ימליץ על טיפול תרופתי שעוזר ולא להאמין עד כמה, ממש כמו קסם. גם בקריאה ובכתיבה(מנסיון). בנוסף סביר להניח שאם אכן לא אובחנת עד עכשיו ייתכן וצברת פערים וניתן לצמצם אותם ולהקל. כדי לצמצצם ולהתמודד עם קשיי היום יום שתיארת יש טיפולים שונים כמו אימון אישי, אסטרטגיות ומיומנויות למידה ועוד.

למעלה