אני אפתח פה נושא מאוד עדין....

chen24

New member
אני אפתח פה נושא מאוד עדין....

אני סובלת מכאבים כרוניים כבר 14 שנה. עד לפני הניתוח שעברתי,לפני 6 שנים, הכאבים לא הפריעו לי לנהל מערכות יחסים אינטימיות. כנראה שהקרבה הגופנית הפרישה במוח חומרים שעזרו לי להנות מהמגע והקלו על הכאב החזקים.
אחרי הניתוח הכל השתנה. המגע כבר לא הצליח לגרום להנאה ולניתוק הכאב וכיום אני פשוט לא סובלת שנוגעים בי. כמובן שברמה הרגשית אני זקוקה לקרבה, לחום, לחיבוקים ולנשיקות אבל שם זה עוצר. אני לא מצליחה להשתחרר, להתנתק מהכאב ולהנות.
השאלה הגדולה שאני מפנה אליכם... כיצד מנהלים מערכת יחסים זוגית אינטימית תקינה במצב כזה? איך זה אצליכם (למי שמעוניין לשתף)?
ברור לכולם שהמצב משפיע על בן הזוג ובימים האחרונים הבנתי עד כמה...הוא חושש לגעת בי כי הוא יודע שהכל כואב לי אז הוא נסגר, נכבה.
הלוואי שהיה לי כיצד לשנות את מה שעובר עליי ועל הגוף שלי. כנראה שאתחיל בקרוב טיפול בטראומה (טיפול ברמה הריגשית) אבל לצערי ברמת הכאב, שום דבר לא עוזר לי ואני פשוט שורדת, ממשיכה לתפקד בצורה הכי טובה שאני יכולה.
מצב מורכב ועדין. אשמח לשמוע מה אתם חושבים בנושא.
 
יש לי בהחלט מה לומר....

ו..נדמה לי שזאת הפעם הראשונה שאת כותבת כאן?
אם כן - ברוכה הבאה
.

ו.. מאחר שאמצע הלילה, אינ לא מאוד מפוקסת כדי לכתוב בצורה ברורה ומסודרת, ולכן שומרת לעצמי את התגובה למחר.
 
שאלת כאב ויחסים אינטימיים

היי חן,
ו.. חברים, אני באמת באמת מזמינה אתכם להשתתף בדיו ןהזה.
הוא חשוב מאוד, ולא מובן מאליו, ולמרות המבוכה שאולי עלולה להיות בכתיבה עליו, אני חושבת שהפורום הזה הוא מקום נכון וחשוב לדבר על זה.
בד"כ קל מאוד לומר- כואב לי הראש, כואב לי הגב, אבל לא קל לומר- אני לא מצליח להגיע למגע/ליחסים אינטימיים עם בן זוג/בעל וכו'.
אבל .. זה לא אומר שאין בעיה.

ידוע, שכאב לאורך זמן פוגע גם במנגנון התחושה הכללי במוח, וגם .. מאחר שיש תחושת כאב כללית, גם גורם לסוג של ניתוק וחשש ממגע. ברמה הכי מינמלית.

אצלי למשל, אני יודעת לומר, שאני בהחלט חוששת ממגע. לפחות באזור ים מסוימים של הגוף. אלה הפגועים. ואינ גם חוששת מדברים שעלולים להביא למגע לא מודע שם. לכן, למשל, אינ לא מסכימה לנסוע במכוניות של אחרים, או בתחבורה ציבורית, ולו מחשש שמא מישהו בטעות יפגע לי ברגל או בכתף או ב....וכו.

אין ספק שיש בעיה עם זה כשמדובר ביחסים אינטימיים / זוגיים.

בשנים האחרונות, יש מודעות גדולה לעניין הזה, ו.. יש בתי חולים שיש בהם מחלקות כאב, שפתחו גם מחלקה/מרפאה לשיקום מיני. כך הן נקראות. בבית החולים רעות, למשל, יש אחת כזאת.

הם מציעים שם פגישות עם סקסולוג, רופא מומחה עור ומין, פסיכולוג שעובד במודל קוגניטיבי-התנהגותי וגם עובד סוציאלי ורופא כאב.

ממה שאני שומעת בין המסדרונות אני יכולה לומר שזה ממש מציל חיים. ראיתי לא מעט זוגות שנכנסו לשם בחשש גדול, אבל . יצאו ממש כזוג שחזר לקדמותו.
זה שווה ניסוי.
מה שטוב במרפאות האלה הן שהן לא מטפלות רק בחולה הכאב, אלא עושות מהלך משותף לחולה הכאב עם בן הזוג שלו.
אולי כדאי לך לנסות את זה.

ו. למה טיפול בטראומה? הכאב שלך הוא תוצאה של טראומה?
 

chen24

New member
כן, נושא חשוב אבל מביך..

הכאב שלי הוא כאב של 14 שנה. בהתחלה כתוצאה מלחץ של עצבים ובהמשך הכאבים השתדרגו למשהו אחר...ולאחר הניתוח מערכת העצבים שלי "התחרפנה" ומפרשת כל מגע ככאב. מסתבר שבדיעבד הניתוח עצמו נתפס ברמה הריגשית כמאיים על החיים שלי (למרות שלא היה בפועל) ומפה הטראומה. הבנתי את זה רק אחרי הרבה זמן שיש פה טראומה נלווית לכל המצב. היו רופאים שאבחנו אותי עם פיברומיאלגיה בנוסף לכל המצב. כנראה כתסמונת נלווית.
ההתמודדות עם הכאב בהחלט גרמה לסוג של נתק ריגשי לטוב ולרע. בזכות הניתוק הזה אני יכולה להסיח את דעתי מהכאב (כמובן שלא ב100%) ולהתמקד במה שחשוב כדי לתפקד ביום יום. בערב אני כבר לא מצליחה להתנתק. ובפן השלילי...הניתוק גרם למעין כהות רגשית שמשפיעה על הקשר הזוגי שלי. תכניסי לזה את החרדות הקיימות שיקרה לי משהו ושאני יכאב יותר מהרגיל ונוצר מתכון מושלם לקושי באינטימיות.
בתה"ש פנינו למרפאת חווה. גם היא מטפלת בתחום הזה. אך לצערי תוך כדי טיפול הבנו שהחלק של הטראומה חזק מאוד ומונע ממני להתקדם ולכן עצרנו את הטיפול. כרגע הופניתי לטיפול פרטני קוגניטיבי בטראומה. נקווה שזה יקדם אותי לאן שהוא.
 
בעניין טיפול

בעניין טיפול בטראומה, אינ רוצה לומר לך רק משוה אחד.
צריך להיות מאוד קשובה לעצמך.
לא לכל אחד מתאים טיפול CBT. יש כאלה שהוא מעצים אצלם את תחושת החרדה, את הטראומה וכו.
צריך למצוא מטפל מתאים ורגיש
וצריך לדעת לומר אם זה לא מתאים לך.
אל תהססי, ואל תחשבי שאת יחידה בעניין הזה.
 

chen24

New member
עברת טיפול בשיטת CBT?

אני מנסה מאוד להיות קשובה לעצמי. ניסיתי ללמוד מדיטציה ולהפתעתי זה העצים את הכאב ואת התסכול.
אני מנסה לתת צ'אנס לעצמי ומקסימום אני אפסיק את הטיפול אם זה יעשה יותר נזק ממה שזה יעזור.
אני מאוד מקווה שמשהו יתחיל לעזור לי להתמודד עם התיק הזה.
תודה על ההבנה.
 
וואו. איזה דיון חשוב

קודם כל אפתח ואומר שאני לא במערכת יחסים כרגע, כך שאולי מה שאני אגיד לא הכי מבוסס, אבל אלה התחושות שלי.

קודם כל אני חושבת שיש הבדל בין מה שקודם נכנס למערכת יחסים ורק אחר כך חלה, למי שנכנס למערכת יחסיםן מתוך ידיעה שהוא חולה ושבן הזוג שלו צריך להיות שם בשבילו, ולהיות אמפטי ומבין ומתחשב.
כי במקרה שלי מי שיהיה בן הזוג שלי יצטרך, כנראה, עצבים של ברזל. אולי פחות מהעניין של הכאבים ויותר בגלל התשישות שלי.
מצד שני, ברור לי שדווקא בגלל שהוא יצטרך להיות כל כולו שם בשבילי, אני אצטרך לעשות את המקסימום, אם לא למעלה מזה, עבורו.
ואם זה אומר ללכת לטיפולים יותר, או ללכת למישהו שיוכל לעזור לי כדי שיהיה בינינו טוב יותר אז ברור שאלך.
מעבר לזה, ברור לי שאצטרך בכלל לנסות "לפנק" אותו בכל דרך אחרת שכתובה בספר, בעיקר כדי שהוא לא ייסגר רגשית. כי כדי שהוא יהיה שם בשבילי הוא יצטרך כן לקבל איזו תמורה, אחרת הוא כנראה לא יישאר.

זה השנקל שלי בנושא.
 

chen24

New member
מסכימה איתך...

אני בכלל בגישה שקשר צריך להיות הדדי וכל צד צריך להרגיש שהוא מקבל ולא רק נותן.
ובכל זאת.... את בטח מבינה כמה אנרגיות את צריכה לגייס למען עצמך אז תארי לך שאת צריכה להשקיע בעוד מישהו? לפעמים הרי אין כוחות לכלום. כן, אז עושים את זה כי אוהבים ועדין... זה לפעמים מגיע עם כל כך הרבה רגשות אשמה, שאולי בן הזוג צריך יותר ואני לא עושה מספיק ושאני צריכה לדפוק חשבון לעוד מישהו כשאין לי כוח בקושי לעצמי.
אז זה מורכב, מתסכל ודורש חוזק בלתי רגיל כדי להתמודד עם כאבים ועייפות בלתי נגמרת ובמקביל לנסות ולתפקד כמו כולם.
 
למעלה