יש כאן כמה עניינים
קודם כל, לגבי השאלה "האם לפי החוק מותר", לא לכל דבר החוק מתייחס באופן חד משמעי. במקרים בהם החוק פחות חד-משמעי, העניין נתון לפרשנות בית המשפט. השאלה שלך עוסקת בנושא כזה. ככל הידוע לי, השאלה הזו מעולם לא הועלתה בבית המשפט קודם לכן, כך שעד שבית המשפט לא יגיד את דברו בעניין, לא תהיה לזה תשובה חד משמעית. וגם אז אחד הצדדים יכול לערער והערכאה גבוהה יותר יכולים לקבוע ההיפך.
במקרה הזה, הטיעון של צ'רלטון מתבסס על פסק דין שנוי במחלוקת בארה"ב בעניין MAI v. Peak מ-1993, בו נקבע שעותק זמני בזיכרון נחשב להפרת זכויות יוצרים. הטיעון הוא שאנשים הצופים בתוכן באינטרנט יוצרים עותק זמני במחשב שלהם, ולכן הם בעצמם מפרים זכויות יוצרים.
יש בטענה הזו כמה בעיות. דבר ראשון, חוק זכויות היוצרים בארץ אינו זהה לחוק בארה"ב. בזמן שניתן פסק הדין ב-MAI v. Peak, לא היה קיימת שום התייחסות לעותק זמני בזיכרון בחוק האמריקאי. בחוק הישראלי, לעומת זאת, בהחלט קיימת התייחסות לעניין. על פי החוק בארץ, סעיף 26 קובע כי: "העתקה זמנית, לרבות העתקה כאמור שנעשתה בדרך אגבית, של יצירה, מותרת אם היא מהווה חלק בלתי נפרד מהליך טכנולוגי שמטרתו היחידה היא לאפשר העברה של היצירה בין צדדים ברשת תקשורת, על ידי גורם ביניים, או לאפשר שימוש אחר כדין ביצירה, ובלבד שאין לעותק האמור ערך כלכלי משמעותי משל עצמו." היא שימוש מותר.
בשאלת הצפיה בתוכן באינטרנט, יש כאן מקום לפרשנות. פרשנות אחת אפשרית היא שהעתקה זמנית לזיכרון אינה הפרה של זכויות יוצרים. ההגיון מאחורי הפרשנות הזו הוא שתהליך ההעתקה הזמנית הוא תהליך טכנולוגי שקוף למשתמש, ואין לעותק ערך כלכלי בפני עצמו, ובמצב בו הצופה לא היה מפר זכויות יוצרים בהעדר קיום העותק, לא יתכן שהתהליך הטכנולוגי הספציפי יהפוך זאת להפרה. טיעון נגדי יכול להיות שהמשפט "או לאפשר שימוש אחר כדין ביצירה" מראה שכוונת המחוקק היתה לשימוש כדין בלבד, ומכיוון שמדובר בשידור לא חוקי שמפר זכויות יוצרים, זה לא שימוש כדין.
בנוסף, כדאי לציין שבארה"ב קיימת פסיקה מאוחרת יותר ב-Cartoon networks v CSC Holding מ-2008, בה בית המשפט סתר את הפסיקה הקודמת וקבע שעותק זמני בזיכרון לא נחשב להעתקה המפרה את זכויות היוצרים.
עניין נוסף הוא השאלה האם בית המשפט יכול לחייב את ספקיות האינטרנט לחשוף פרטים של גולשים שצפו בשידורים מפרים באינטרנט. ובעניין הזה, גם אם בית המשפט יקבע שצפיה מדיה מוזרמת מהאינטרנט עשויה להוות הפרת זכויות יוצרים מצד הגולשים, אני מעריך שהסיכוי שבית המשפט יחייב את ספקיות האינטרנט לחשוף את הפרטים של הגולשים הללו הוא מאד מאד נמוך, וזה מבלי שדיברנו בכלל על השאלה אם המידע קיים בידי הספקיות.
במילים אחרות, מעבר לשאלה התיאורטית האם מי שצופה בתכנים מפרים באינטרנט מפר זכויות יוצרים בעצמו, לא מכיר אף מקרה בעולם בו מישהו נתבע על כך, ולהערכתי הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי.