אני אשאל גם פה - טיול ארוך... מתי?

אני אשאל גם פה - טיול ארוך... מתי?

שאלתי בפורום הורים לתינוקות אבל לא קיבלתי יותר מדי תשובות. אנחנו רוצים לנסוע לטיול ארוך (3 חודשים+) כנראה ארה"ב/קנדה מחוף לחוף בקרוואן. מה שאנחנו תוהים הוא מתי לעשות את זה? נועם עוד מעט בן 10 חודשים ועכשיו לא נראה לנו זמן טוב איתו, חושבים על מתישהו עוד שנה, שנתיים, משהו כזה. אין בתוכניות בינתיים ילד נוסף, בטח שלא עד אחרי הטיול. השאלה אם יש גיל שהוא יחסית נוח לנסוע עם פעוטות? הבנתי שיש את גיל שנתיים הנורא, אבל חוץ מזה יש תובנות או המלצות או נסיון של מישהי? אני מאוד אשמח לשמוע מה יש לכן להגיד.

ארנט

New member
אין לי המלצות אבל....

כ"כ לא מסכימה עם ההגדרה של גיל שנתיים הנורא. אנחנו מאוד נהננו ממנו בגיל הזה. זה בדיוק הגיל שהם נהיים יותר עצמאיים, מדברים יותר, כיף יותר לשחק איתם. אני דווקא נהנית איתם יותר בדיוק מהגיל הזה! כך שלמרות שאין לי ניסיון בנסיעות ארוכות אל תחששו ליסוע בגיל הזה תהנו בטיול, מתי שלא תבחרו ליסוע.

פלגיה

New member
אין "גיל שנתים הנורא"

גיל שנתים הוא גיל מקסים. אין לי ניסיון בעניין נסיעה עם תינוקות, אבל האינטואיציה שלי אומרת שאם מתארגנים נכון, אז כל גיל הוא גיל טוב.

lulyK

New member
אנחנו חווים עכשיו את גיל שנתיים

(וחודשיים) וזה נראה לי גיל אידאלי לטיולים. יש קשיים, אבל נראה לי שטיול רק יעמעם אותם.

nubi

New member
../images/Emo45.gif

גם אני חושבת שגיל שנתיים הוא מדהים (מנסיון ממש עכשיו
)

כלכבוד על היוזמה ועל התעוזה

ככה באמצע החיים לקחת פסק זמן, לקום ולעשות משהו שרבים מאתנו רק מפנטזים עליו. אז אחרי שסיימתי לרייר מקנאה, אתייחס לשאלת הגיל: לדעתי גיל שנתיים הוא גיל מצויין. זהו בערך הגיל שנגמלים מטיטולים, שהופכים להיות עצמאיים יותר ושאולי יש סיכוי שגם יישאר משהו בזכרון של הילדון. לא הייתי נוסעת עם תינוק פיצפון, אבל מעבר לכך - כל גיל מתאים. נסיעה טובה!

yaelia

New member
גם לי זה נשמע גיל הולם

עם ילד על סף גיל שנתיים, העצמאות והשפה והיכולת לחוות חוויות ולא רק לעבור לידן, יכולה להיות משמעותית. מצד שני, נראה לי שבכל גיל יש את ההנאות שלו ואת הקלות/קושי שלו. אם יש לכם הזדמנות לנסוע בזמן הקרוב נצלו אותה. עם התארגנות נכונה זה בטח יעבוד.

זה דווקא זמן נפלא!

במיוחד אם הוא ישן צהרים. ואם ישן בלילה, אז בכלל סבבה. אנחנו נסענו עם עדי כשהוא היה בן שנה וחודשיים והיה פשוט אחלה. אין הרבה דרישות, עדיין בגודל טוב למנשאים (אפילו כבר מנשא גב). אני הייתי נוסעת.

ענתש

New member
אני רק יכולה לשתף שהתוכנית שלנו

היא כשנגה תהיה בת 7 וליאור בן 4. נגה היום בת 3 וזה כמעט כמעט הגיל לדעתי (רק שיש גם את ליאור התינוק)... לכן קבענו שכשהוא יהיה בן 4. אנחנו מתכננים כחודש וחצי אוסטרליה, ניו זילנד ולסיים באיים של תאילנד. התוכנית שלי היא גם לחזור אז עם עוד תינוק בבטן לארץ
אבל בעלי עוד נחרד מהרעיון (הוא הודיע שהוא לא רוצה עוד ילדים).

תודה, ממש נתתם לי מוטיבציה!

כנראה שנלך על מתישהו בקיץ הבא (בין גיל שנה וחצי לשנתיים). השנה אנחנו מרגישים שיהיה קצת קשה, ביטלנו עכשיו טיסה לארה"ב וקנדה (לזמן קצר) כי הרגשנו שזה יהיה יותר מדי.
מקווה שהכל ילך לפי התכניות!

החלטה מצויינת

מנסיון שלי, עם כמה נסיעות במגוון גילאים וילדים, ניתן לנסוע בכל שלב, אבל הגיל של לקראת שנה עד שנה וחצי (עוד לא לגמרי הולכים, אבל מאוד רוצים להגיע לכל דבר ולא ששים לשבת בעגלה) הוא, יחסית, הקשה ביותר. כאמור, בכל גיל ניתן לנסוע ולהנות מאוד, פשוט להתאים את הטיול לצרכים של כולם.

למעלה