אני אשמח למתכונים של מוקפץ

ady18

Well-known member
אני אשמח למתכונים של מוקפץ

ולטיפים תודה רבה
 

bigjack

New member
הנה נודלס מוקפץ עם ירקות ונתחי סינטה+טיפים

הכנתי אותו לא מזמן וכולנו התמוגגנו מהטעם. למוקפץ טוב תמיד עדיף ירקות טריים, וואק ברזל טוב, להבה חזקה, הקפצת המרכיבים ולא בישול ארוך, שימוש ברוטב סויה טוב כמו קיקומן, שימוש במעט שמן שומשום, רוטב דגים\סרטנים תמיד משפר מוקפץ. את הירקות ה"רכים" כמו כרוב, נבטים ובצל ירוק עדיף להוסיף אחרי הבישול בקערת ההגשה ולערבב קלות, החום של המוקפץ יבשל מעט אותם אבל הם עדיין ישארו רעננים. למי שאוהב אפשרי לערבב את המוקפץ בסיום ההכנה עם רוטב צ'ילי מתוק. נודלס עם בקר וירקות מצרכים: 300 גר' סינטה חתוך לרצועות דקות 1 כף קורנפלור 2 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה 10 טיפות שמן שומשום 1 חב' נודלס מבושל ומסונן 2 בצל חתוך לרצועות 2 גזר חתוך ל"גפרורים" 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות 10 תפרחות ברוקולי קפוא מופשר 5 שיני שום פרוסות 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ מעט שמן קנולה 3 כפות רוטב סויה חצי כפית שמן שומשום 1 כף רוטב דגים (לא חובה) מעט מלח פלפל שחור טחון ההכנה: מערבבים טוב את הבשר עם: קורנפלור, דבש, סויה שמן שומשום ו-3-4 כפות מים, מעסים טוב את הבקר ומשהים לחצי שעה. (הקורנפלור מרכך את הבשר....כך למדתי משכנה סינית) מחממים שמן בוואק עד לחום מאד גבוה, מקפיצים את רצועות הבקר עד לשינוי הצבע, חשוב לא לבשל את הבשר יותר מידי שלא יתקשה. מוציאים את הבשר לקערה . מחממים עוד מעט שמן בוואק ומקפיצים את הירקות כ-5 דקות, מוסיפים: שמן שומשום, רוטב סויה, רוטב דגים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הנודלס המבושל והבשר, מקפיצים עוד 4-5 דקות, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל כוסברה קצוצה. לאוהבי החריף ניתן להוסיף לירקות 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או רצועות פלפל ירוק חריף. ניתן להחליף את הבקר ברצועות חזה עוף או פרגית עם אותו המישרה.
 

ady18

Well-known member
תודה מה זה רוטב דגים איפה קונים?

הוא יקר? ולמה הוא עוד יכול לשמש?
 

bigjack

New member
אני קניתי בטיב טעם

ואפשר להשיג אותו בכל מקום שמחזיק מוצרי מזון מהמזרח הרחוק. אני משתמש בו לכל המוקפצים, לפירות ים ומאכלי דגים, וגם מתבל איתו מרקים אוריינטלים
 
למעלה