אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור :)

PinkEyes

New member
אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור :)

רציתי לדעת אם יש כזה דבר אלרגיה לאלכוהול ומה זה אומר בדיוק? ומה זה רעלת אלכוהול ומה ההבדל בין שניהם? תודה מראש :)

shanhen

New member
אלרגיה לחוד ורעלת לחוד

לעיניים הסגולות, אין דבר כזה אלרגיה לאלכוהול. מה שכן יש זה מצב בו לא ניתן כמעט לפרק את האלכוהול (חוסר באנזימים הקשורים בכך). ואז כל כמות קטנה של אלכוהול עולה לראש וגורמת למצבי שכרות מיידיים. זה נראה כמו אלרגיה אבל לא ממש. למעשה, קצב ספיגת האלכוהול ובעיקר תהליך פיאוקו משתנה מאדם לאדם. זו הסיבה שיש כאלו שיכולים לשתות כמות גדולה ולא להכנס למצב שכרות וכאלו שמשתכרים מיד. רעלת אלכוהול הוא מצב נדיר אבל קיים. הנדירות קשורה פשוט בדרך השתייה. לעומת סמים אותם ניתן להזריק בכמות גדולה או להסניף משהו לא ברור, באלכוהול בדרך כלל יש בקבוק מוכר ולא ניתן לשתות הרבה. ולכן מעטים הם המקרים של רעלת אלכוהול. אבל אם בכל זאת שותים הרבה, בזמן קצר, מעבר ליכולת הגוף, לא רק שמשתכרים אלא יוצרים נזק, לפעמים בלתי הפיך, למערכות בגוף. לפני 5 חודשים נפטר חייל צעיר במסיבה משתייה מופרזת כשבניתוח שלאחר המוות עלה שהוא מת מהרעלת אלכוהול. אז האלכוהול הוא לא בהכרח דבר רע, אבל הוא בטח מסוכן וצריך להזהר איתו. נחום

PinkEyes

New member
עוד משהו קטן..

תודה על התשובה! היא עזרה לי מאוד! רציתי לדעת אם יש איזשהו "שם" למצב בו לא ניתן כמעט לפרק את האלכוהול... איזה אנזימים קשורים בכך? והאם ניתן לשנות את זה? כתבת שכך כל כמות קטנה של אלכוהול עולה לראש... במצב רגיל שאדם שאין לו את זה שותה האלכוהול לא עולה לראש? איך האלכוהול משפיע בד"כ? תודה רבה!!!!!

shanhen

New member
קבל

למצב בו לא ניתן לפרק את האלכוהול או לחילופין מצב בו כמות קטנה של חומר שגורמת להרעלה קוראים תופעה אידיוסינקרטית. היא לא קשוררה רק לאלכוהול אבל גם. האלכוהול מתפרק בכבד בעזרת 2 אנזימים. לא זוכר כרגע את שמותיהם אבל אני ממליץ לך לקחת ליד את הספר של פרופ' מאיר טייכמן "מנקטר האלים לכוס התרעלה" או ספר ישן יותר של ד"ר שושנה וייס "אלכוהול ושכרות". תמצא שם פירוט מסודר ומובהר של תהליכי האלכוהול ופירוקם. האלכוהול מרגע שנספג בדם "מסתובב" במחזור הדם וכמובן מגיע גם לראש. אלא שכאשר הכמות קטנה או סבירה (וזה משתנה מאדם לאדם) ההשפעה מזערית ולעתים כלל לא מורגשת. האלכוהול מספיק להתפרק בכבד לפני שהוא גורם לנזק. שבת שלום, נחום

PinkEyes

New member
תודה!

אפשר לבדוק אם יש לך תפופעה אידיוסינקרטית בבדיקת דם או משהו כזה? דרך אגב.. אני בחורה :)

shanhen

New member
אין בעד מה

לא ידוע לי על בדיקות דם כלשהן אבל אני מוגבל קצת בידע הרפואי שלי. יתכן וניתן להכנס לפורום של אנשי רפואה (doctors וכד') ולשאול שם. מצטער על הפנייה הגברית בלשון זכר. הייתי צריך לחשוב יותר. נחום

PinkEyes

New member
חח בקטנה... בחור בחורה לא משנה :p

באמת שעזרת לי המון! תודה :)

למעלה