אני אתחיל בחזון עולמי ברשותך

חופש אפשרי רק שהמדינה שולטת על הכסף שלה.

בשיטה הכלכלית הקיימת אין שום אפשרות לשום חזון להתקיים.

אפילו בנורבגיה שמוצפת בכסף המצב לא מצוין...

לכן רק שהכסף לא נוצר כחוב ובטח ב"יחס רזרבה" ז"א נוצרים על כל יחידת ביטחונות כמה יחידות חוב

מה שמגדיל את החובות עוד יותר מהר, אפשר להגיע לשגשוש עולמי שמן הסתם ישפיע בצורה דרמטית על ישראל.

SupermanZW

Well-known member
המדינה שולטת על הכסף שלה, הבעיה היא בשיטת כסף כחוב. כסף שמגובה בתוצר פותר את הבעיה. מה שמשנה הוא לא מי שולט בכסף, אלא היותו מגובה.

המדינה שולטת על הכסף שלה, הבעיה היא בשיטת כסף כחוב. כסף שמגובה בתוצר פותר את הבעיה. מה שמשנה הוא לא מי שולט בכסף, אלא היותו מגובה.
היא לא שולטת,קודם כל היא מלווה את הכסף במקום ליצור אותו(עם גיבוי מתכות/בלי גיבוי זה פחות חשוב!),

שנית לא שולטת בכמות שלו כי הבנקים מייצרים חוב ולכן כסף.

שלישית לא שולטת בריבית וכד' - הבנק המרכזי שולט.

SupermanZW

Well-known member
היא לא שולטת,קודם כל היא מלווה את הכסף במקום ליצור אותו(עם גיבוי מתכות/בלי גיבוי זה פחות חשוב!),

שנית לא שולטת בכמות שלו כי הבנקים מייצרים חוב ולכן כסף.

שלישית לא שולטת בריבית וכד' - הבנק המרכזי שולט.
התבלבלת בין ארה"ב לישראל. הפד הוא פרטי, בנק ישראל שייך למדינת ישראל. בנק ישראל מרשה לבנקים ליצור כסף כחוב, ישראל כמו כל המדינות בעולם כיום מייצרת מטבע פיאט - שבהגדרתו אינו מגובה. גיבוי הכסף אינו מאפשר ייצור כסף כחוב, כי עבור כל יחידת מטבע צריך מאסת מתכת מסוימת, בדרך כלל זהב, שתגבה אותו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עמדתי בנושא ידועה לך. הכי טוב זה כסף עשוי התוצר. כלומר עשוי הערך. כאשר הכסף עשוי הערך ולא רק מגובה בו, כך אנו קושרים בין הכסף לערך שהוא מגלם בצורה הטובה והחזקה ביותר, אף יותר מאשר באמצעות גיבוי.
התבלבלת בין ארה"ב לישראל. הפד הוא פרטי, בנק ישראל שייך למדינת ישראל.
מה יותר טוב, תגיד? בנק לאומי עצמאי או שייך למדינה? :unsure:

SupermanZW

Well-known member
עמדתי בנושא ידועה לך. הכי טוב זה כסף עשוי התוצר. כלומר עשוי הערך. כאשר הכסף עשוי הערך ולא רק מגובה בו, כך אנו קושרים בין הכסף לערך שהוא מגלם בצורה הטובה והחזקה ביותר, אף יותר מאשר באמצעות גיבוי.

מה יותר טוב, תגיד? בנק לאומי עצמאי או שייך למדינה? :unsure:
הכי טוב זה בנק עצמאי, ורצוי שיהיה בבעלות ציבורית, דהיינו שלציבור יוכלו להיות מניות בו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הכי טוב זה בנק עצמאי, ורצוי שיהיה בבעלות ציבורית, דהיינו שלציבור יוכלו להיות מניות בו.
הקטע של "הכי טוב זה בנק עצמאי" יכול להיות, אני לא מבין בזה מספיק לעומק בשביל להתווכח איתך או להסכים איתך כמו שצריך, אתה הרי יודע שאין לי השכלה רשמית בנושא אלא שאני פשוט ילד פלא, גאון עצום מימדים, בעל תפיסה אינטואיטיבית של הדברים, אבל שלציבור יהיו מניות בבנק הזה? כאן אני כבר ספקני מאוד 🧐

נ. ב. אתה מכיר קומיקס כמו מה שהמומחה העלה אבל בגירסה כלכלית-שמאלנית? בתור מי שהוכיח את עצמו זה מכבר בתור הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, הצדדים כמובן מוכרים לי, אבל לא בצורת קומיקס, אז מה שהמומחה העלה ממש נחמד, אבל אני רוצה גם לקרוא קומיקס כלכלי-שמאלני מקביל בשביל לקבל ולשמוע את גרסאות שני הצדדים (בגירסת קומיקס).

נערך לאחרונה ב:

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
יותר פשוט לעבור למטבע דיגיטלי לא לגבות מיסים ומכסים ולצרכי המדינה פשוט להכניס כסף חדש למחזור הכספים בגובה הצמיחה של השנה הקודמת

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
העלית את הקומיקס הזה כמה פעמים. עוד לא הספקתי לקרוא אותו כמו שצריך, אבל ממה שראיתי, באמת חומר מרתק. תגיד, יש גם קומיקס כזה בגירסה כלכלית-שמאלנית? כי זה קומיקס שבא להסביר את ההשקפה הכלכלית-הימנית, ואני רוצה לשמוע את שני הצדדים (כמובן שהצדדים כבר מוכרים לי. אני מתכוון בגירסת קומיקס כמו מה שהעלית).

העלית את הקומיקס הזה כמה פעמים. עוד לא הספקתי לקרוא אותו כמו שצריך, אבל ממה שראיתי, באמת חומר מרתק. תגיד, יש גם קומיקס כזה בגירסה כלכלית-שמאלנית? כי זה קומיקס שבא להסביר את ההשקפה הכלכלית-הימנית, ואני רוצה לשמוע את שני הצדדים (כמובן שהצדדים כבר מוכרים לי. אני מתכוון בגירסת קומיקס כמו מה שהעלית).
זה לא קיים כי השיטה הקולקטיבית לא עובדת.

למה?

זה עובד רק כאשר כולם אוהבים אחד את השני באותה מידה.

אם אתה אוהב את עצמך יותר ממישהו אחר(מה שקורה תמיד) תפעל שהחלטות יהיו טובות לך

ופחות חשוב לך,ברמות שונות תלוי כמה האדם אגואיסט,אם השני יפגע.

לכן שיטה קולקטיבית עובדת ביחידה משפחתית יותר שם כולם אוהבים אחד את השני אבל

גם לא בצורה מושלמת כי גם שם כל אחד אוהב את עצמו יותר,חוץ מההורים שבדר"כ

אוהבים את הילדים יותר מאשר הילדים אוהבים אותם אבל גם במקרה הזה בדר"כ ההורה

יאהב את עצמו יותר מאשר את הילד שלו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
זה לא קיים כי השיטה הקולקטיבית לא עובדת.

למה?

זה עובד רק כאשר כולם אוהבים אחד את השני באותה מידה.

אם אתה אוהב את עצמך יותר ממישהו אחר(מה שקורה תמיד) תפעל שהחלטות יהיו טובות לך

ופחות חשוב לך,ברמות שונות תלוי כמה האדם אגואיסט,אם השני יפגע.

לכן שיטה קולקטיבית עובדת ביחידה משפחתית יותר שם כולם אוהבים אחד את השני אבל

גם לא בצורה מושלמת כי גם שם כל אחד אוהב את עצמו יותר,חוץ מההורים שבדר"כ

אוהבים את הילדים יותר מאשר הילדים אוהבים אותם אבל גם במקרה הזה בדר"כ ההורה

יאהב את עצמו יותר מאשר את הילד שלו.
השמאל הכלכלי המתון עובד בסדר יחסית (כמו הימין הכלכלי המתון), ככה שלשמאל הכלכלי עדיין יש מה להגיד בשביל להצדיק את עצמו, למרות שלכולם כולל כולם יש דרך להצדיק את עצמם כולל הקומוניסטים והקפיטליסטים הטהורים ככה שזה לא קשור בכלל למי צודק ומי לא, ולכן קומיקס כמו מה שהעלית, אבל בגירסה שמאלנית, אמור להיות קיים. זה לא שהוא לא קיים. זה או שאתה מכיר, או שאתה לא מכיר, וכנראה שאתה לא מכיר. אפנה בנושא לסוגד SupermanZW.

למעלה